• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πτώση 37% στις πωλήσεις στην Ευρώπη
Στροφή στις μικρότερες μοτοσυκλέτες
Νέα Αγοράς 29/01/2012 - 20:37

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Μοτοσυκλετών (Association of European Motorcycle Manufacturers – ACEM), στο ετήσιο συνέδριό τους έδωσαν στη δημοσιότητα στοιχεία για τις συνολικές πωλήσεις του 2011, στο οποίο η πτώση σε όλη την Ευρώπη ανέβηκε στο -37%, σε σχέση με το 2010, με το νούμερο των πωλήσεων να είναι λίγο πάνω από το 1.7 εκατομμύρια μοτοσυκλέτες. 

 

Η οικονομική κρίση και το κλίμα που δημιούργησε, ειδικά σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία, τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και οι υπερβολικοί φόροι, όλα μαζί έφεραν αυτήν την πτώση.

Παρά την κατάσταση η ACEM πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει ανάκαμψη στις πωλήσεις, αν οι κατασκευαστές επικεντρωθούν περισσότερο σε πιο πρακτικά μοντέλα.

“Οι μελλοντικοί στόχοι προσβλέπουν σε προϊόντα με διαφορετικό περιεχόμενο, μικρότερες μοτοσυκλέτες, πιο αποδοτικές ή “πράσινες”, στον αντίποδα των σπορ μοντέλων που βρίσκονται σε παρακμή. Η ανάκαμψη της αγοράς πρέπει να χαρακτηριστεί από τον στόχο της αναγνώρισης της μοτοσυκλέτας, ως ένα όχημα προτεραιότητας στην βιώσιμη μετακίνηση”, λέει η Ένωση.

 

Επόμενο άρθρο »

H Suzuki Inazuma στην Ελλάδα

« Προηγούμενο άρθρο

Piaggio: Νέα ασυναγώνιστη προσφορά!

Χορηγοί