• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: έχουμε μεγάλες ελπίδες για το μέλλον
Το δάχτυλο είναι πιο ελαφρύ και γι’ αυτό οδήγησα γρήγορα σήμερα!
Νέα 31/01/2012 - 16:56

Χαμογελαστός ο Ισπανός μετά την πρώτη ημέρα δοκιμών στην Sepang, δήλωσε: « Νιώθω καλύτερα από ποτέ, τώρα που επέστρεψα στο MotoGP. Κανονικά είναι δύσκολο για εμένα να ξαναβρώ τα πατήματά μου μετά το χειμερινό break, αλλά σήμερα ήμουν γρήγορος από την αρχή και θεωρώ ότι έχουμε μεγάλες ελπίδες για το μέλλον. Δεν ένιωσα τόσο διαφορετική την μοτοσυκλέτα (απ’ ότι στο Brno). Είμαι χαρούμενος, αλλά έχουμε πολλές ευκαιρίες για να βελτιωθούμε. Πρέπει να δουλέψουμε σε πολλούς τομείς».

 

Η προτεραιότητα του Lorenzo είναι να εκμεταλλευθεί στο έπακρο την διαθέσιμη δύναμη, ενώ μίλησε και για την διαφορά του να οδηγεί μια 1000cc μοτοσυκλέτα σε σχέση με την - προηγούμενης γενιάς - 800cc.

 

«Η μοτοσυκλέτα είναι πολύ πιο δυνατή, έτσι αν κάνεις κάποιο λάθος, έχεις αρκετή δύναμη να διορθώσεις στην έξοδο. Με την 800cc δεν μπορείς να κάνεις το παραμικρό λάθος».

 

Ο Lorenzo, ο οποίος δεν αγωνίστηκε ποτέ με 990cc, επέμεινε ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα προσαρμογής στην πιο δυνατή μοτοσυκλέτα.

 

«Ήταν εύκολο για εμένα να καταλάβω πώς να πηγαίνω γρήγορα με αυτήν την μοτοσυκλέτα. Δεν χρειάστηκα πολύ χρόνο για να σκεφτώ πως πρέπει να προσαρμόσω το προσωπικό μου στυλ σε αυτήν την μοτοσυκλέτα. Μπορώ να προσαρμόζω το στυλ μου σε κάθε γύρο».

 

Σχετικά με τα καινούργια ελαστικά, δήλωσε:

«Είναι πιο γρήγορο να ζεσταίνεις τα καινούργια ελαστικά και μπορείς να επιβραδύνεις και να επιταχύνεις ξανά και τα λάστιχα παραμένουν καλά. Φαίνεται ότι όλοι οι αναβάτες έχουν αυτόν τον κραδασμό (chatter)».

 

Ο Lorenzo πρόσθεσε ότι ο τραυματισμός του στο δάχτυλο δεν τον επηρέασε, αντιθέτως ίσως τον έκανε πιο γρήγορο!


«Το δάχτυλό μου είναι μικρότερο και ελαφρύτερο και γι’ αυτό οδήγησα τόσο γρήγορα σήμερα!», είπε αστειευόμενος. «Όχι, το δάχτυλό μου είναι μια χαρά, μπορώ να ακουμπώ τον συμπλέκτη με τα άλλα δάχτυλα, οπότε δεν έχω κανένα πρόβλημα».

 

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Η Ducati έκανε φανταστική δουλειά

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang Test: 1ος ο Lorenzo, 5ος ο Rossi στο -0.735

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα