• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Monza θα γίνει Εθνικό Μνημείο;
Iταλός βουλευτής κατέθεσε σχετική πρόταση
Νέα 01/02/2012 - 22:12

Παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και στην Ιταλία, οι γείτονές μας δεν χάνουν την αισιοδοξία τους και παραμένουν προσηλωμένοι στους αγώνες. Αυτή την περίοδο οι Ιταλοί βουλευτές δεν έχουν και πολλά να κάνουν καθώς η διορισμένη Κυβέρνηση του Mario Monti έχει αναλάβει να σώσει την Οικονομία της χώρας και οι Ιταλοί βιώνουν μια παρόμοια κατάσταση όπως και εμείς.

 

Έτσι οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του Λαού δεν έχουν πολλά να κάνουν και προσπαθούν να βρουν τρόπους να αφήσουν το όνομά τους στην Ιστορία. Ένας από αυτούς είναι ο Paolo Grimoldi βουλευτής του κόμματος «Λίγκα του Βορρά» ο οποίος πρότεινε να ανακηρυχτεί η πίστα της Monza («Autodromo di Monza») Εθνικό Μνημείο. Ο ίδιος δήλωσε σχετικά:

«Το προτείνω για να παραμείνει ένας ναός υπεροχής για τους αγώνες της Formula 1 και των μοτοσυκλετών καθώς “στεγάζει” το παρελθόν και το μέλλον του Μότορσπορ».

 

Αν η πρόταση του Grimoldi γίνει αποδεκτή θα φέρει στην πίστα 500.000 ευρώ τον χρόνο μέχρι και το 2014. Η εταιρεία «Sias», η οποία διαχειρίζεται το σιρκουί, θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για την αναβάθμισή και την συντήρησή του ενώ θα μπορέσει να διατηρήσει και ιστορικά τμήματα της πίστας, όπως η παλιά Parabolica, στροφή η οποία χρησιμοποιήθηκε στο περσινό«Monza Rally Show».

Ο Grimoldi δήλωσε ότι η πρότασή του:

«είναι μια πράξη αγάπης για την πόλη μου, αλλά και μια αναγνώριση της επιθυμίας εκατομμυρίων οπαδών της πίστας σε όλο τον κόσμο οι οποίοι την θεωρούν ήδη σαν ένα ζωντανό μνημείο. Ελπίζουμε η πρόταση να τύχει της υποστήριξης του Lorenzo Ornaghi, του Υπουργού Πολιτισμού, ο οποίος είναι πολύ απασχολημένος με τα σκάνδαλα αναφορικά με την Πομπηία και το Κολοσσαίο και ο οποίος δεν δίνει την κατάλληλη προσοχή στον βορρά (της χώρας). Η “Villa Reale” απαιτεί προσοχή» κατέληξε χαρακτηριστικά.

Επόμενο άρθρο »

Rossi Sepang: φωτογραφικό αφιέρωμα, Ημέρα 1

« Προηγούμενο άρθρο

Ικανοποιημένος ο Bradl

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα