• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valencia: O De Puniet βελτιωμένος την 2η μέρα
Οι πολύ καλοί χρόνοι της Aprilia, αφήνουν υποσχέσεις!
Νέα 01/02/2012 - 09:24

Σε αντίθεση με την καταστροφική απόδοση των CRT στην Sepang, οι ART έδειξαν πολύ καλή συμπεριφορά στην Valencia, όπου χθες τελείωσε το πρώτο διήμερο τεστ που είχε προγραμματιστεί. 

Ο Γάλλος Randy De Puniet (φωτ.) κατάφερε να βελτιώσει αρκετά τον χρόνο του, σε σχέση με την πρώτη μέρα και με 1'34.9, είναι κάτω από ένα δευτερόλεπτο από τον ταχύτερο γύρο που είχε σημειωθεί στην ίδια πίστα στον Αγώνα του Νοεμβρίου (1΄34.1), παρά το ότι ο καιρός ήταν σαφώς πιο κρύος τώρα. Επίσης ο ομόσταυλός του Aleix Espargaró βελτίωσε τον χρόνο του στο 1’35.6 και έγραψε στο twitter του ότι του άρεσε πολύ η μοτοσυκλέτα.

 

Οι μοτοσυκλέτες της ART (Aprilia Racing Technology), προέρχονται από αυτές των Superbike και η εκεί εξέλιξή τους δείχνει ότι τα εργοστάσια έχουν την τεχνογνωσία να φτιάχνουν μοτοσυκλέτες – νικήτριες, την στιγμή που οι ανεξάρτητοι κατασκευαστές των CRT θα ταλαιπωρηθούν πολύ, όπως φαίνεται.

 

“Σήμερα οι συνθήκες ήταν χειρότερες, με το κρύο και τον αέρα να δίνουν στην πίστα λιγότερη πρόσφυση. Αλλά βελτιώσαμε τους χρόνους μας και είμαι πεισμένος ότι θα βελτιωνόμασταν κιάλλο, αν οι συνθήκες ήταν καλύτερες”, είπε ο De Puniet, που συμπλήρωσε:

“Σήμερα δουλέψαμε σκληρά πάνω στα ηλεκτρονικά και επίσης στο φρενάρισμα του κινητήρα και τον συμπλέκτη. Φεύγουμε από την Valencia χαρούμενοι για το ότι μαζέψαμε ένα καλό ποσό πληροφοριών και έχουμε προσδιορίσει τα επόμενα βήματα για τα τεστ στην Jerez. Η χρονιά ξεκίνησε σπουδαία και ελπίζω να συνεχίσει έτσι”.

Από την πλευρά του ο Aleix Espargaró επικεντρώθηκε στο να βρει την ιδιανική θέση οδήγησης: “Χάρη σε κάποιες τεχνικές βελτιώσεις μπορούσα να πιέσω πιο κοντά στο όριο. Χθες επικεντρώθηκα στο να καταλάβω την μοτοσυκλέτα και σήμερα άρχισα να δουλεύω στο να βελτιώσω την γεωμετρία. Κάναμε πολλά πειράματα με το πλαίσιο και αυτό βελτιώθηκε πιο πολύ από ότι περιμέναμε. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν ακόμη, αλλά τώρα έχουμε καλή δυναμική”, είπε ο νεαρός Ισπανός, που φέτος ξαναγυρνάει στην μεγάλη κατηγορία, μετά την περσινή του χρονιά στην Moto2.

Ο Ιταλός Mattia Pasini, που την Δυετέρα είχε πέσει, χωρίς να τραυματιστεί, επίσης βελτίωσε τους χρόνους και στο τέλος σημείωσε 1'36.7 με την μοτοσυκλέτα της ομάδας Speed Master, που είναι επίσης μια ART.

 

Επόμενο άρθρο »

Sepang II: Ο Hayden εκτός, βελτίωση για Rossi

« Προηγούμενο άρθρο

O Spies δίνει το ρυθμό στην Sepang

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα