• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Θετικός απολογισμός για την Yamaha Tech3
Τα πήγαν καλύτερα απ’ ό,τι περίμεναν
Νέα 03/02/2012 - 22:46

Andrea Dovizioso (φωτογραφία) και Cul Crutchlow έδειχναν ικανοποιημένοι έπειτα από το πέρας των δοκιμών στην Μαλαισία. Ο Ιταλός αναβάτης της δορυφορικής ομάδας της Yamaha έδειξε να προσαρμόστηκε γρήγορα στην νέα του μοτοσυκλέτα ενώ οδήγησε γρήγορα παρά τον τραυματισμό του στην δεξιά κλείδα του πριν από περίπου ένα μήνα.

 

Ο Dovizioso, παρά τον πόνο που αισθανόταν, κατάφερε και συμπλήρωσε 102 γύρους στην πίστα και τις τρεις ημέρες ενώ ο ταχύτερος χρόνος του ήταν 2.01.257. Ο ίδιος δήλωσε:

«Χαίρομαι που κατάφερα να πάρω μέρος στις δοκιμές, επειδή πολλοί έλεγαν ότι θα ήταν αδύνατον. Η κλείδα μου έχει σπάσει πολύ αλλά αυτό το τεστ ήταν σημαντικό και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλλαν στην ανάρρωσή μου που μου επέτρεψε να οδηγήσω.

Αν και ήταν κακό για το σώμα μου, κατάφερα να κάνω καλή δουλειά και αισθανόμουν καλύτερα στην Yamaha απ’ ό,τι στο προηγούμενο τεστ στην Valencia. Tώρα κατάλαβα περισσότερα για την μοτοσυκλέτα και πρέπει να αλλάξω το στυλ οδήγησής μου.

Υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ της Yamaha και της Honda που οδηγούσα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, γι’ αυτό πρέπει να μάθω να χρησιμοποιώ περισσότερο τα πλεονεκτήματα της Μ1. Ανυπομονώ να είμαι 100% καλά στις επόμενες δοκιμές».

 

Ο Cal Crutchlow, o oμόσταυλός του, την τελευταία ημέρα των δοκιμών σημείωσε χρόνο 2.01.108. Ο Βρετανός οδηγός, ο οποίος είχε μια πτώση στην 13η στροφή αλλά ευτυχώς δεν έπαθε κάτι, είπε σε δηλώσεις του:

«Χαίρομαι με τα αποτελέσματα του τεστ και με το πώς αυτό πήγε για εμάς. Ήταν μια αισιόδοξη αρχή για το 2012. Η πίστα της Sepang είναι καλή για να οδηγείς και ήμουν τρίτος την πρώτη ημέρα και πέμπτος την δεύτερη. Θα μπορούσα να είμαι πέμπτος και την τρίτη ημέρα αλλά κάποια πράγματα δεν με άφησαν να το πράξω. Έπεσα το πρωί (της τρίτης ημέρας) στην στροφή Νο 13 όταν άνοιξα την τροχιά μου και πάτησα στο βρώμικο μέρος της πίστας. Ήταν λάθος μου και μου κόστισε. Πιστεύω ότι θα μπορούσα να κινηθώ πιο γρήγορα.

Το ευχάριστο είναι ότι οι χρόνοι μου ήταν σταθεροί. Δεν ήμουν τόσο γρήγορος όσο οι Stoner, Spies, Pedrosa ή ο Lorenzo, αλλά ήμουν σταθερά πιο γρήγορος από τους υπόλοιπους. Η YZR-M1 των 1,000cc έχει διατηρήσει όλα τα θετικά στοιχεία αυτής των 800cc, με την καλή είσοδο στην στροφή, ωστόσο πρέπει να βελτιώσουμε την έξοδο από αυτή. Ήταν το πρώτο τεστ της χρονιάς. Όσο κι αν είναι σημαντικές οι δοκιμές, το σημαντικότερο είναι αυτό που θα συμβεί στο Κατάρ, στις 8 Απριλίου».

Επόμενο άρθρο »

Iκανοποιημένος ο Bradl

« Προηγούμενο άρθρο

Μεικτά συναισθήματα για τον Εdwards

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα