• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Θετικός o απολογισμός για την Bridgestone
Σημαντική η συνεισφορά του Capirossi
Νέα 03/02/2012 - 19:24

Ο Casey Stoner με την Honda ήταν ο πιο γρήγορος αναβάτης στην Sepang, με χρόνο 1.59.607, αποδεικνύοντας ότι ο συνδυασμός της καινούργιας 1000cc μοτοσυκλέτας και των ελαστικών της Bridgestone, προδιαγραφών 2012, δούλεψε πολύ καλά. Ο Jorge Lorenzo με Yamaha, ήταν δεύτερος στην κατάταξη μπροστά από τον ομόσταυλο του Stoner, Dani Pedrosa. 

 

Το κύριο μέλημα για την Bridgestone στην Μαλαισία ήταν η αξιολόγηση τόσο των νέων ελαστικών όσο και του πειραματικού μπροστινού ελαστικού, που αναπτύχθηκε ειδικά για την περίσταση, με τα δεδομένα που αποκόμισαν να ενσωματώνονται στο συνεχώς αναπτυσσόμενο πρόγραμμα της Bridgestone. 

 

Με την θερμοκρασία στην πίστα να ανεβαίνει συχνά πάνω από 50ο C, η Sepang έδωσε την δυνατότητα στην εταιρεία να δοκιμάσει τα νέα ελαστικά σε ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον από εκείνο των δοκιμών στην Βαλένθια, πέρυσι τον Νοέμβριο. Παρά τις διαφορετικές συνθήκες, οι αναβάτες παρουσιάστηκαν ικανοποιημένοι με τα καινούργια ελαστικά, τόσο όσον αφορά στην αίσθηση, όσο και στο ζέσταμα. 

 

Θετικά ήταν επίσης τα πρώτα δείγματα για τα ελαστικά που η Bridgestone προμήθευσε τις CRT μοτοσυκλέτες, στις δοκιμές που έγιναν στην Βαλένθια. Ο κύριος στόχος αυτήν την χρονιά, είναι να υπάρξει βελτίωση στην διαδικασία όσον αφορά στο ζέσταμα και να ενισχυθεί η αίσθηση που αποκομίζει ο αναβάτης. Τα ελαστικά σχεδιάστηκαν ώστε να λειτουργούν σε ένα μεγάλο εύρος θερμοκρασιών, διασφαλίζοντας μέγιστη πρόσφυση σε συντομότερο χρονικό διάστημα, αν και η θερμοκρασία στην Ισπανία δεν ξεπέρασε τους 17ο C. 

 

Ο συμβουλευτικός ρόλος του Loris Capirossi συνεχίστηκε και στην Sepang, με στόχο να εφαρμοστεί ένας συνεχιζόμενος σχεδιασμός που να αποβλέπει στην ασφάλεια του αναβάτη. Οι τακτικές επαφές με τον Σύμβουλο Ασφαλείας της Dorna, αποδείχτηκαν πολύτιμες έτσι ώστε να σχηματιστεί μια πιο καθαρή εικόνα για τα νέα ελαστικά, από τους αναβάτες. 

 

Η Bridgestone κοιτάει την επόμενη ημέρα των δοκιμών του MotoGP και θα προμηθεύσει με ελαστικά τόσο τις δοκιμές στην Jerez (20-22 Φεβρουαρίου), όσο και τις δοκιμές που θα γίνουν εκ νέου στην Sepang, στις 28 Φεβρουαρίου. 

 

Tohru Ubukata (Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Ανάπτυξης Bridgestone):

«Ο στόχος μας για τις δοκιμές στην Sepang ήταν να αξιολογήσουμε την απόδοση των ελαστικών, προδιαγραφών 2012, σε όσο το δυνατόν υψηλότερες θερμοκρασίες και από αυτήν την άποψη είμαστε χαρούμενοι με τις πληροφορίες που λάβαμε από τους αναβάτες στην Μαλαισία. 

Οι συναντήσεις μας με τον Σύμβουλο Ασφαλείας της Dorna, Loris Capirossi, ήταν πολύ εποικοδομητικές και τόσο η εμπειρία του με τα ελαστικά της Bridgestone, όσο και η σχέση που έχει αναπτύξει με τους αναβάτες, ήταν πολύτιμοι αρωγοί στην προσπάθειά μας να κατανοήσουμε την σχέση ανάμεσα σε αναβάτη, μοτοσυκλέτα και ελαστικά. Η παρουσία ενός Συμβούλου Ασφαλείας στο MotoGP είναι μια καλοδεχούμενη προσθήκη και θα συνεχίσουμε την συνεργασία μας με τον Loris για όλον αυτόν τον χρόνο», είπε ο Ιάπωνας τεχνικός. 

 

«Τα τεχνικά δεδομένα και οι πληροφορίες που πήραμε από τους αναβάτες, ήταν υψίστης σημασίας για το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα όσον αφορά τα ελαστικά του MotoGP. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις ομάδες και τους αναβάτες για τον χρόνο που διέθεσαν έτσι ώστε να μας βοηθήσουν να πετύχουμε τον στόχο μας», κατέληξε.

 

Loris Capirossi (Σύμβουλος Ασφαλείας της Dorna):

“Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεχίζω την συνεργασία μου με την Bridgestone και ανυπομονώ να εργαστώ για το υπόλοιπο της χρονιάς. Προσωπικά, θεωρώ ότι αυτό ήταν ένα πολύ θετικό τεστ και ένα ακόμη βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, μετά την τελευταία μας συνάντηση στην Βαλένθια. 

 

Σε συζητήσεις που είχα με τους αναβάτες, το γενικό συμπέρασμα είναι ότι τα ελαστικά προδιαγραφών 2012, είναι πολύ καλά και επιπρόσθετα προσφέρουν ικανοποιητική αίσθηση. Επίσης, το πειραματικό μπροστινό ελαστικό βοήθησε τους αναβάτες να κατανοήσουν ακόμη καλύτερα σε ποια κατεύθυνση στοχεύει η Bridgestone».

 

Επόμενο άρθρο »

Pernat: "Το εγχείρημα της Ducati αποδίδει"

« Προηγούμενο άρθρο

Bautista: Θετικός ο απολογισμός στην Sepang

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα