• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
e-Solex: Το ταχύτερο μοτοποδήλατο του κόσμου!
Πέτυχε νέο Παγκόσμιο ρεκόρ!
Νέα Αγοράς 03/02/2012 - 17:09

Η περιοχή της Utah, Bonneville Speedway, είναι διάσημη σε όλο τον κόσμο διότι είναι η τοποθεσία στην οποία έχουν σημειωθεί τα περισσότερα ρεκόρ ταχύτητας.  

 

Εκεί διεξάγεται το «Speed Week», ένα γεγονός που συγκεντρώνει τους φανατικούς της ταχύτητας από όλα τα σημεία της γης. Στην τελευταία συνάντησή τους, συνέβη κάτι που είναι πραγματικά άξιο αναφοράς: ανάμεσα σε όλα τα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες που παρευρίσκονταν και αγωνιζόντουσαν να σπάσουν κάποιο ρεκόρ, πιάνοντας ταχύτητες πάνω από 320χλμ/ώρα, ένα όχημα κατάφερε να πετύχει ένα νέο Παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας. 


Γιατί είναι άξιο αναφοράς; διότι δεν πλησίασε καν τις προαναφερθείσες ταχύτητες

 

Το e-Solex – το οποίο παράγεται από την Γαλλική εταιρεία Solex – ήταν το όχημα που πέτυχε το νέο αυτό Παγκόσμιο ρεκόρ, που αφορά στα μαζικής παραγωγής ηλεκτρικά μοτοποδήλατα. Το μοτοποδήλατο της φωτογραφίας σημείωσε την «εξωπραγματική» ταχύτητα των 32χλμ/ώρα (!) και αν αναρωτιέστε πως αυτό μπορεί να είναι και επισήμως νέο Παγκόσμιο ρεκόρ, η απάντηση είναι προφανής: το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 0χλμ/ώρα! Με άλλα λόγια, το e-Solex είναι το πρώτο μοτοποδήλατο που αγωνίστηκε για το ρεκόρ και έτσι εξασφάλισε μια θέση στην ιστορία! 

 

Δεν μπορούμε παρά να συγχαρούμε την γενναία και έξυπνη ομάδα (Gilles Pujol, Franck Figuls, Yann Bruneau και Jean Caillou) που έφερε σε πέρας αυτόν τον άθλο!   


Άλλωστε μπορεί να σπάσουν ένα ακόμη ρεκόρ: αυτό του πιο σύντομου Παγκόσμιου ρεκόρ στην ιστορία!

 

 

Επόμενο άρθρο »

H Honda CBR1000RR στο @MCNBikeShow

« Προηγούμενο άρθρο

H Suzuki Inazuma στην Ελλάδα

Χορηγοί