• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pernat: "Το εγχείρημα της Ducati αποδίδει"
"Ωστόσο ο Stoner παραμένει το φαβορί"
Νέα 04/02/2012 - 00:08

Μετά τις τρεις ημέρες των δοκιμών στην Μαλαισία, ο Carlo Pernat έκανε αρκετές και ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις για το πρώτο αυτό επίσημο τεστ του MotoGP. Πιο συγκεκριμένα, στάθηκε στα ελαστικά της Bridgestone, στην Ducati GP12 και στις CRT

 

"Τα ελαστικά (προδιαγραφών 2012) της Bridgestone δούλεψαν πάρα πολύ καλά για την Ducati και κάπως λιγότερο για την Yamaha. Ωστόσο, προκάλεσαν περισσότερα προβλήματα στην Honda, δημιουργώντας κραδασμούς (chatter) οι οποίοι θα πρέπει να τους θορύβησαν ως ένα βαθμό". 

 

Θεωρεί ότι η πολυαναμενόμενη Ducati GP12 έδειξε πολλά υποσχόμενη: "Το εγχείρημα λειτούργησε καλά. Όλη η δουλειά των τελευταίων δυο μηνών, μας έδωσε μια μοτοσυκλέτα με μεγάλα περιθώρια για βελτίωση. Αυτή η δυναμική, φαίνεται στην σταθερότητα του Valentino και στο πόσο κοντά ήταν στον χρόνο του Lorenzo και των άλλων πρωτοπόρων αναβατών. Ακόμη και ο Barbera ήταν αρκετά γρήγορος πάνω στην δορυφορική μοτοσυκλέτα, μένοντας κοντά στον ρυθμό του Rossi". 

 

Ωστόσο η δυναμική του Stoner είναι ξεκάθαρη: "Θα έχουμε σίγουρα μια ενδιαφέρουσα σεζόν, αλλά ο Stoner παραμένει το φαβορί. Ξέρει πως να είναι γρήγορος αμέσως και αν έχει κάποια προβλήματα κραδασμών (chatter), αυτό οφείλεται στο ότι πιέζει την μοτοσυκλέτα στα όρια". 

 

Οι επικρίσεις για τις CRT, παραμένουν: "Πιστεύω ότι η Dorna χρησιμοποίησε τις CRT ώστε να πιέσει τους κατασκευαστές να φτιάξουν πιο προσιτές δορυφορικές μοτοσυκλέτες, ρίχνοντας την τιμή κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Οι κατασκευαστές έχουν δεχτεί αυτήν την λύση, ως ένα βαθμό, αλλά αυτό πρέπει να ξεκαθαριστεί με τους κανονισμούς. Είναι δύσκολο να κρίνουμε τις CRT, για οτιδήποτε άλλο. Η διαφορά των πέντε δευτερολέπτων είναι μεγάλη, αλλά ο Edwards είναι καλός αναβάτης και θα πρέπει να του δοθεί λίγος χρόνος για να βελτιωθεί. Πρέπει επίσης να δούμε μια σύγκριση με τις ART της Aprilia. Ωστόσο, δεν πίστευα ποτέ ότι θα δω αναβάτες όπως ο Ivan Silva στην πίστα, μαζί με τον Rossi και τον Stoner. Αυτό οπωσδήποτε δεν είναι καλό".

Επόμενο άρθρο »

Jarvis: «H Ducati έχει βελτιωθεί σημαντικά»

« Προηγούμενο άρθρο

Εκτός δοκιμών ο Marquez!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα