• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Melandri: "Είμαι αγωνιστής!"
Αυτοπεποίθηση: το "κλειδί" της ταχύτητας
Νέα 05/02/2012 - 22:41

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike ξεκινά στο τέλος του μήνα και η εργοστασιακή ομάδα της BMWαποφάσισε να δώσει στην δημοσιότητα μια συνέντευξη του νέου της αναβάτη, Marco Melandri. 

Ο Ιταλός μιλά για τις εντυπώσεις του με την BMW S 1000RR, για τον νέο κανονισμό της μίας μοτοσυκλέτας και για την σχέση του με τον ομόσταυλό του, Leon Haslam.

 

Πόσο καιρό σου πήρε για να νιώσεις άνετα με την BMW Motorrad Motorsport;

"Σίγουρα χρειάζεται κάποιος χρόνος για να γνωριστείς με τους υπόλοιπους, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι έχουμε κάνει μια πολύ καλή αρχή. Βρίσκω πολύ θετική την ατμόσφαιρα μέσα στην ομάδα και όλοι προσπαθούν να δουλεύουν ακόμη πιο σκληρά απ' ότι στο παρελθόν. Την ίδια νοοτροπία έχω κι εγώ, έτσι πραγματικά νιώθω πολύ καλά εδώ. Ξέρουμε ότι έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη πρόκληση και ότι πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε, είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ".

 

Ποιές ήταν οι πρώτες σου εντυπώσεις για την ομάδα;

"Ότι είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα! Ήταν λίγο ασυνήθιστο για εμένα στην αρχή. Αλλά τώρα, όλοι μας δουλεύουμε μαζί και προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο όλες τις πηγές και τους ανθρώπους που έχουμε στην διάθεσή μας". 

 

Ποιές είναι οι σκέψεις σου για την BMW S 1000RR;

"Είμαι ικανοποιημένος με αυτήν. Προτού την δοκιμάσω για πρώτη φορά, κάποιοι με φόβισαν διότι είχα προηγούμενη κακή εμπειρία με την Ducati του 2008. Την πρώτη φορά που ανέβηκα στην μοτοσυκλέτα, ανακάλυψα μερικές δυσκολίες αλλά και έμεινα έκπληκτος από τα θετικά της σημεία. Στις δοκιμές με την μοτοσυκλέτα του 2011 κατάλαβα οτι είναι μια "κανονική" μοτοσυκλέτα χωρίς να κρύβει παγίδες. Πρέπει απλώς να πάρουμε τα κομμάτια και να τα συναρμολογήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να πετύχουμε το καταλληλότερο πακέτο. Είμαι, βέβαια, ευχαριστημένος με την μοτοσυκλέτα και με την αίσθηση που μου δίνει, έτσι νιώθω σίγουρος. Νομίζω ότι η σιγουριά, η αυτοπεποίθηση, είναι το μόνο που χρειάζεται ένας αναβάτης για να είναι γρήγορος".

 

Πόσο καλά τα πας με τον Leon Haslam;

"Τα πάμε πολύ καλά. Τον γνωρίζω από τότε που μέναμε κοντά στην Αγγλία. Νομίζω οτι είναι καλό για την ομάδα και για εμάς τους ίδιους το γεγονός ότι είμαστε στην ίδια ομάδα. Έχουμε πράγματι διαφορετικά στυλ οδήγησης, αλλά έχουμε συμφωνήσει στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην μοτοσυκλέτα, έτσι ώστε να δουλέψουμε από κοινού και να οδηγήσουμε την ομάδα μπροστά".

 

Τι γνώμη έχεις για τον κανονισμό που περιορίζει τον αναβάτη σε μια μοτοσυκλέτα; "Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχεις δυο μοτοσυκλέτες, γιατί πάντα αγωνιζόμουν με δυο μοτοσυκλέτες. Αν στις κατατακτήριες είχες πρόβλημα με την μία, τότε μπορούσες να συνεχίσεις με την άλλη. Αυτό ήταν - επίσης - καλό και για τους χορηγούς. Έτσι, θεωρώ ότι αυτός ο κανονισμός δεν είναι σωστός. Ωστόσο, θα ισχύει για όλους και έτσι θα πρέπει να ετοιμάσουμε μία μοτοσυκλέτα για τον αγώνα. Είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά".

 

Ποια είναι τα προτερήματά σου και ποια τα μειονεκτήματά σου;

"Πάντοτε προσπαθώ να βελτιωθώ στους τομείς που υστερώ. Αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Το δυνατό μου σημείο είναι ότι παρουσιάζομαι στους αγώνες πιο δυνατός σε σύγκριση με τα δοκιμαστικά και τις προπονήσεις. Δεν ξέρω γιατί. Μ' αρέσουν οι αγώνες, είμαι αγωνιστής και όταν ξεκινάνε, πάντοτε προσπαθώ να δώσω κάτι παραπάνω συγκριτικά με την προπόνηση".  

 

Πως περνάς τον ελεύθερό σου χρόνο, μακριά από τις πίστες;

"Μ' αρέσει ο αθλητισμός. Έτσι, προσπαθώ να προπονούμαι όσο το δυνατόν συχνότερα, αλλά όχι απαραίτητα κάθε ημέρα. Σε διαφορετική περίπτωση μένω μέσα στο σπίτι, βλέπω τηλεόραση ή βγαίνω έξω και κάνω ποδήλατο εκτός δρόμου. Δεν μου αρέσει να μην κάνω τίποτα. το μόνο θέμα είναι να βρείς τον απαραίτητο χρόνο".

 

Τι στόχο έχεις για το 2012;

"Να διασκεδάσω. Όταν είμαι γρήγορος πετυχαίνω καλά αποτελέσματα και πάντοτε χαίρομαι όταν το καταφέρνω αυτό. Αυτός είναι ο λόγος που το θέλω. Θέλω να δώσω μερικούς καλούς αγώνες, να πετύχω μερικά καλά αποτελέσματα και να νιώσω όμορφα πάνω στην μοτοσυκλέτα. Τότε είναι διασκεδαστικά τα πράγματα ".

 

Επόμενο άρθρο »

Κανένα νεότερο για το MotoGP του Estoril

« Προηγούμενο άρθρο

H MV Agusta εκτός Παγκοσμίου WSS

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα