• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang II: H Honda μιλάει για το πρόβλημα
Τελικά ήρθε επίσημη απάντηση για τους κινητήρες του HRC
Νέα 29/02/2012 - 11:10

Χθες το απόγευμα ο Dani Pedrosa έμεινε μέσα στην πίστα στη μέση της διαδρομής και εμείς δεν δώσαμε σημασία στην είδηση, αφού φανταστήκαμε ότι ίσως έκαναν τεστ κατανάλωσης, όπως είχε κάνει ο Battaini με την Ducati στο προηγούμενο τεστ. 

Όμως σήμερα από το πρωί, καμία από τις 4 Honda (2 εργοστασιακές και 2 δορυφορικές) δεν άγγιξε την άσφαλτο της Μαλαισιανής πίστας και οι φήμες άρχισαν να κυκλοφορούν στο paddock.

O Dani Pedrosa είπε ότι χθες άναψε ένα κόκκινο λαμπάκι στο πολυόργανο της Honda RC213V και αυτός πάτησε τον συμπλέκτη αμέσως και σταμάτησε. Ο κινητήρας του ελέγχθηκε από τους μηχανικούς του HRC και όπως αποδείχθηκε τώρα, έφυγε αμέσως για την Ιαπωνία για περαιτέρω ελέγχους. Οι φήμες λένε για ρωγμή στον κινητήρα και βέβαια μέχρι να βγει το συμπέρασμα από τους Ιάπωνες μηχανικούς που δούλεψαν ολονύχτια στο αρχηγείο του HRC, η ώρα περνούσε και καμία μοτοσυκλέτα του εργοστασίου δεν βγήκε στην πίστα προληπτικά.  

 

Στο μεταξύ άρχισαν και τα πειράγματα μεταξύ των ομάδων! Η εργοστασιακή ομάδα της Yamaha έγραψε στο twitter προς τους συναδέλφους τους στην Repsol Honda: Πέστε το αν θέλετε να έρθουμε να ρίξουμε μια ματιά... 

Λίγο αργότερα η Ιαπωνική ομάδα έβγαλε την επίσημη ανακοίνωση: Συγνώμη για την σιγή μας σήμερα. Είχαμε μια μηχανική βλάβη στον κινητήρα της μοτοσυκλέτας του Dani Pedrosa χθες και τον στείλαμε στην Ιαπωνία για ανάλυση. Πήραμε το "όλα καθαρά" τώρα, αλλά είναι πολύ αργά για σήμερα. Θα είμαστε στην πίστα αύριο.

 

O Colin Edwards όμως έγραψε ότι αυτό μπορεί να μην είναι αλήθεια, αφού στην Honda δεν λένε ποτέ την αλήθεια, όπως ο ίδιος ξέρει από τα 6 χρόνια συνεργασίας μαζί τους! Ο Stoner απάντησε ότι είναι αλήθεια και ότι αύριο θα είναι στην πίστα.

Εντωμεταξύ η Honda έβαλε τον δοκιμαστή της Akiyoshi (φωτ.) στην βρεγμένη πίστα για να δουν αν όντως οι υπόλοιποι κινητήρες των άλλων μοτοσυκλετών είναι εντάξει. Στην βρεγμένη πίστα μπήκαν και οι εργοστασιακοί οδηγοί της Yamaha.

Ο Stoner έγραψε για τον Ben Spies: Τι κάνεις εκεί στην βροχή, είσαι άρρωστος, εσύ ποτέ δεν δοκιμάζεις στην βροχή! Ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω ότι ο Ben είναι εκεί έξω.

Ο Αμερικανός δεν σημείωσε πολύ καλούς χρόνους, αρχικά ήταν κοντά στο 2:20, αλλά τελικά κατέβηκε στο 2:17.1. Αντίθετα ο Lorenzo έγραψε 2:15.9, όσο δηλαδή χθες ο Rossi, που είναι καλός χρόνος για τέτοιες συνθήκες και λίγο αργότερα κατέβηκε στο εξαιρετικό 2:14.6!

 

Πάντως το σίγουρο είναι ότι δεν θα μάθουμε αν αύριο οι Honda θα έχουν τους ίδιους κινητήρες που είχαν μέχρι χθες ή αν μαζί με τα νέα έρθουν από την Ιαπωνία νέοι...

 

Επόμενο άρθρο »

Sepang II: Τελικά αποτελέσματα

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang II: Αποτελέσματα μέχρι τις 3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα