• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
"Πολύ ανήσυχος" ο Valentino Rossi
Χαρακτήρισε "αρνητικό" το τεστ...
Νέα 01/03/2012 - 20:35

Μετά από ένα αισιόδοξο ντεμπούτο του Valentino Rossi, με την ολοκαίνουργια GP12, ο Ιταλός σταρ δείχνει να ανησυχεί για την επερχόμενη σεζόν, μετά το πέρας των τριήμερων δοκιμών στην πίστα της Μαλαισίας.

 

Στο πρώτο τεστ είχε τερματίσει στην 5η θέση, με διαφορά 1.2 δευτερόλεπτα από τον Casey Stoner, ενώ στο δεύτερο τεστ έπεσε στην 10η θέση. Το θετικό βέβαια, της υπόθεσης, είναι ότι ο Rossi έριξε την διαφορά του από τον αναβάτη της Honda στο 1 δευτερόλεπτο. Ωστόσο αυτό δεν φάνηκε να έχει μεγάλη σημασία, για τον 7 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή του MotoGP, στις δηλώσεις του μετά την λήξη των σημερινών δοκιμών και λίγο διάστημα πριν την επίσημη έναρξη της σεζόν.

 

"Οι δοκιμές ήταν αρνητικές για εμάς...", δήλωσε ο Rossi στην Sepang. "Το μόνο θετικό ήταν ότι μειώσαμε την διαφορά μας από την πρώτη θέση, αλλά δυστυχώς η θέση μας στην κατάταξη είναι χειρότερη"

 

"Όταν ήμασταν πίσω από τις εργοστασιακές Honda και Yamaha, στο πρώτο τεστ, τότε τα πράγματα ήταν θετικά, όμως ό,τι δοκιμάσαμε εδώ - ειδικότερα όλες οι προσπάθειές μας να λύσουμε τα μεγαλύτερά μας προβλήματα - δεν έφεραν αποτέλεσμα. Είμαστε πιο κοντά στην κορυφή, ωστόσο τώρα έχουμε τις Monster Yamaha και τις δορυφορικές Honda μπροστά μας... είμαστε πάρα πολύ ανήσυχοι για αυτόν τον συγκεκριμένο λόγο..."

 

"Τα νέα ηλεκτρονικά συστήματα δούλεψαν μια χαρά και μας βοήθησαν στην ευθεία, αλλά είμαι πολύ αργός στην είσοδό μου στις στροφές και δεν μπορώ να διατηρήσω την κατάλληλη ταχύτητα στην στροφή. Έχω επίσης κάποια ταρακουνήματα στην επιτάχυνση. Δεν είμαστε πάρα πολύ μακριά, ωστόσο 0.6 δευτ. είναι αρκετός χρόνος στους αγώνες..."

 

Ο "Γιατρός" εξήγησε ότι το μεγαλύτερό του πρόβλημα είναι η τάση υποστροφής της μοτοσυκλέτας, πράγμα το οποίο τον αναγκάζει να κάνει συχνή χρήση των φρένων, εξασθενίζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο την ταχύτητά του στις στροφές.

 

Από την άλλη μεριά, ο "Vale" θεωρεί ότι η GP12 - με το νέο πλαίσιο από αλουμίνιο - είναι βελτιωμένη σε σύγκριση με την προβληματική περσινή 800cc, που χρησιμοποιούσε πλαίσιο από ανθρακόνημα και μετά από αλουμίνιο και "χάρισε" στον Ιταλό μόλις ένα βάθρο...

 

"Θεωρώ ότι έχουμε βελτιωθεί σε σχέση με πέρυσι, διότι σήμερα, είχα δυο-τρεις στιγμές που αν ήμουν πάνω στην περσινή μοτοσυκλέτα, θα έπεφτα οπωσδήποτε!", είπε χαμογελώντας "Ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό..."

 

"Τώρα, όταν κάνουμε αλλαγές η μοτοσυκλέτα είναι ακριβής και η ανταπόκρισή της είναι πιο φυσιολογική, σε σχέση με πέρυσι, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε φτιάξει πολλά"

 

Ο Rossi, ο οποίος παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει προφανής λύση, συνέχισε: "Δυστυχώς, με αυτήν την μοτοσυκλέτα δεν μπορώ να πηγαίνω κάθε φορά ταχύτερα, όπως τα παιδιά στις άλλες μοτοσυκλέτες και πρέπει να καταλάβουμε το γιατί συμβαίνει αυτό"

 

Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ιταλός, υπογραμμίζουμε ότι ο αναβάτης της Pramac Ducati, Hector Barbera, τερμάτισε και πάλι 6ος (όπως και στο πρώτο τεστ) πάνω στην δορυφορική του Ducati, μειώνοντας την διαφορά από τον Stoner στα 0.768 δευτ. (από 1.322δ.)

 

Ο ομόσταυλος του Rossi, Nicky Hayden, ήταν ελάχιστα πίσω του, στην 11η θέση, αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα με τις ταλαντώσεις (chattering).

 

"Τώρα έχουμε την Jerez μπροστά μας, μια διαφορετική πίστα και με διαφορετική θερμοκρασία... εκεί θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε το που βρισκόμαστε. Και μετά βλέπουμε!", ολοκλήρωσε ο Rossi.

Επόμενο άρθρο »

Sepang II Παραλειπόμενα: πρόβλημα Honda;

« Προηγούμενο άρθρο

O Bautista δεν σώζει πτώση με τον αγκώνα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα