• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Αμφίβολη η πίστα του Austin!
Σε κίνδυνο η συμμετοχή της στο πρόγραμμα αγώνων 2013
Νέα 09/03/2012 - 15:10

Το προγραμματισμένο για το 2013 ντεμπούτο της νέας πίστας στο Austin του Τέξας, τίθεται υπό αμφισβήτηση – σύμφωνα με πληροφορίες – εξαιτίας προβλημάτων που έχουν προκύψει με συμβόλαια…

 

Τον περασμένο Απρίλιο, ανακοινώθηκε η συμφωνία, διάρκειας 10 ετών, με την πίστα στο Τέξας και λίγο μετά ακολούθησε η συμφωνία με την Formula 1, με προγραμματισμένο ντεμπούτο μέσα στο 2012. Ωστόσο και οι δυο συμφωνίες τίθενται πλέον υπό αμφισβήτηση, εξαιτίας μιας σειράς «περιπλοκών», με σημαντικότερη την αποχώρηση του κυριότερου προωθητή-υποστηρικτή, Tavo Hellmund. Η F1 ως εκ τούτου, ήρθε σε νέα συμφωνία με τους ιδιοκτήτες της πίστας, χωρίς όμως αυτό να συμβεί και με το MotoGP…

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Austin, Statesman.com, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 1993 και Τεξανός, Kevin Schwantz, έστειλε γράμμα στον Steve Sexton, πρόεδρο της Circuit of the Americas, παροτρύνοντάς τον να αναλάβει δράση. Εκτός από σύμβουλος για τον σχεδιασμό της πίστας, ο Schwantz είναι διευθυντής της 3FourTexas MGP που έκλεισε την αρχική συμφωνία με την Dorna και την Full Throttle Productions του Hellmund.

 

Ο Schwantz έγραψε: «Σας παροτρύνω για μια τελευταία φορά να επικοινωνήσετε με τον κ. Hellmund σχετικά με τα δικαιώματα διεξαγωγής αγώνα MotoGP στο Τέξας και στην συνέχεια θα χαρώ να ξεκινήσουμε συνομιλίες, ως ο νέος προωθητής. Εάν δεν εξασφαλίσετε τα δικαιώματα από την Full Throttle, τότε δυστυχώς, η «Circuit of the Americas» δεν θα συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα αγώνων του Πρωταθλήματος»

 

Σε ένα του mail προς την εφημερίδα, The Statesman, ο Sexton εξέφρασε την σιγουριά του ότι στο πρόγραμμα της πίστας για το 2013, θα συμπεριλαμβάνεται ένα μεγάλο Πρωτάθλημα μοτοσυκλετών, αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί, ότι δεν υπάρχει ακόμη οριστική συμφωνία:

 

«Είμαστε σε συζητήσεις με αρκετά μεγάλα Πρωταθλήματα που μας έχουν προσεγγίσει και είμαστε πεπεισμένοι ότι τρία με πέντε παγκοσμίου φήμης events – συμπεριλαμβανομένου ενός Πρωταθλήματος μοτοσυκλετών – θα βρίσκονται στο πρόγραμμα για το 2013… αυτοί οι αγώνες θα διεξαχθούν με ευνοϊκούς όρους τόσο για την πίστα όσο και για τους κατόχους δικαιωμάτων των αγώνων»

 

Επόμενο άρθρο »

Ο “Dovi” έπεισε την Yamaha να παραμείνει... Yamaha;

« Προηγούμενο άρθρο

Checa: «To MotoGP έχει μεγάλο πρόβλημα!»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα