• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Κατάρ, MotoGP: Κατατακτήριες Δοκιμές
Την pole ο Lorenzo, απογοήτευσε ο Rossi (12ος)
Νέα 07/04/2012 - 22:56

Στις κατατακτήριες δοκιμές που έγιναν νωρίτερα στην πίστα του Κατάρ, ο Jorge Lorenzo εξασφάλισε την pole position της Κυριακής μετά από μια συναρπαστική διαδικασία που κράτησε αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Ο Ισπανός κατάφερε να εκθρονίσει - και πάλι - τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Casey Stoner και να τεθεί επικεφαλής, για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια (2008) στην συγκεκριμένη πίστα.

 

Ο Stoner, σύμφωνα με την προσφιλή του τακτική, πήρε από νωρίς το προβάδισμα (με σκληρά ελαστικά) με χρόνο 1.55.415 αφήνοντας τους υπόλοιπους να τον ακολουθούν για όλο το μισό περίπου της διαδικασίας. Εκείνη την στιγμή, ο Lorenzo φόρεσε τα μαλακά ελαστικά και εκπληκτικός ως συνήθως, κατάφερε αμέσως να πέσει κάτω από το 1.55 (1.54.634)... αυτό ήταν αρκετό για να κρατήσει τόσο τον Stoner, όσο και τον φανταστικό Crutchlow πίσω του!

 

Ο Stoner ήταν λίγο αναστατωμένος με την 2η θέση στην κατάταξη, ωστόσο με τα μαλακά ελαστικά η απόδοσή του δεν ήταν τόσο πειστική, όσο εκείνη των αντιπάλων του. Αυτό οφείλεται και στο συνεχόμενο πρόβλημα με τις ταλαντώσεις, που ταλαιπωρούν την ομάδα της Honda. Ωστόσο, ο αυριανός αγώνας θα γίνει με σκληρά ελαστικά και ο Αυστραλός είναι απίστευτα γρήγορος, παρά τα όποια προβλήματα.

 

Τι να πούμε για τον Crutchlow... ο Βρετανός παρουσιάζεται πολύ δυνατός και εντυπωσιακά γρήγορος πάνω στην Μ1 του και δίκαια θα είναι ο τελευταίος της πρώτης σειράς του αγώνα αύριο. Ο Crutchlow ήταν σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πιο γρήγορος από τον Ben Spies, ο οποίος ολοκλήρωσε στην 4η θέση, μετά από μια πτώση που προσπάθησε απεγνωσμένα να σώσει με το γόνατό του, αλλά δεν τα κατάφερε.

 

Στην επόμενη θέση βρίσκουμε την καλύτερη Ducati της σημερινής ημέρας... και όχι δεν είναι ο Barbera! O Nicky Hayden ανασυγκροτήθηκε και παρά το ότι υπολείπεται ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο από τον Lorenzo, αυτός θα είναι στην δεύτερη σειρά και όχι ο Valentino Rossi... o τελευταίος πραγματικά απογοήτευσε, πρόκειται ίσως για την χειρότερή του εμφάνιση σε κατατακτήριες δοκιμές! Ο "Γιατρός" όχι μόνο τερμάτισε στην 12η θέση αλλά ήταν και ο τελευταίος από τους εργοστασιακούς αναβάτες, με τον Colin Edwards να βρίσκεται λίγο πίσω του (0.831 δευτ. διαφορά!).

 

Ένας άλλος Ιταλός, ο Andrea Dovizioso ήταν 6ος, με τον πρώην ομόσταυλό του Dani Pedrosa να μην τα πηγαίνει και τόσο καλά και να περιορίζεται στην 7η θέση της λίστας με διαφορά πάνω από 1 δευτερόλεπτο από τον πρώτο. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Hector Barbera, Stefan Bradl και ο Karel Abraham με τον Τσέχο να έχει μια πτώση το τελευταίο λεπτό των κατατακτηρίων.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο τέλος της σελίδας

 

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: "Πίεσα στο όριο για την pole!"

« Προηγούμενο άρθρο

Κατάρ, Moto2: Κατατακτήριες Δοκιμές

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα