• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πρώτη νίκη της σεζόν για Stoner!
Ακόμα ένα βάθρο για τον Pedrosa
Νέα 29/04/2012 - 20:28

Μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής έδειξε την αξία του στην πίστα της Jerez και κατέκτησε την πρώτη του νίκη στο Πρωτάθλημα, μετά από μια ωραία μάχη με τον δυνατό και πάλι Jorge Lorenzo.

 

Ο Dani Pedrosa έκανε και πάλι ένα εξαιρετικά δυνατό ξεκίνημα, αλλά στον δεύτερο γύρο έμεινε πίσω, στην τέταρτη θέση. Ο Ισπανός διάλεξε να είναι προσεκτικός στην αρχή του αγώνα, χάνοντας πολύτιμο χρόνο που δεν κατάφερε να αναπληρώσει στο δεύτερο μισό. Στο τέλος κατάφερε να κερδίσει 3 δευτερόλεπτα στους 13 τελευταίους γύρους και απέφυγε την πίεση του Crutchlow για να καταφέρει να τερματίσει τρίτος και να γευτεί και πάλι το βάθρο στην Jerez, για 8η συνεχή χρονιά!

 

 

Casey Stoner: "Δεν ξεκινήσαμε καλά και έτσι προσπάθησα να μην μπλέξω, υπήρχαν εκεί έξω κάποιοι που πήγαιναν επικίνδυνα κοντά και ήταν σημαντικό να μην βρεθώ στον δρόμο τους! Στην συνέχεια κατάφερα να κερδίσω πολλές θέσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα και έφτασα στην κορυφή. Δεν προσπάθησα να κάνω διαφορά, γιατί ξέρω ότι ο Jorge κι ο Dani είναι πολύ γρήγοροι και ήθελα απλά να μείνω πρώτος μαζί τους και να απομακρυνθώ από τους υπόλοιπους. Μετά είδα ότι εγώ κι ο Jorge είχαμε λίγο καλύτερο ρυθμό και μπορούσαμε να πάρουμε διαφορά. Εγώ είχα συγκεντρωθεί στο που θέλω να πηγαίνω, καθώς υπήρχαν αρκετά υγρά σημεία και ήταν εύκολο να γίνει το λάθος. Είχαμε σχεδιάσει τον αγώνα σύμφωνα με τις δεδομένες συνθήκες και καθώς βελτιωνόντουσαν, πίεσα λίγο περισσότερο, η μοτοσυκλέτα συνολικά είχε καλύτερη αίσθηση σε σχέση με τις κατατακτήριες. Είχα και πάλι το πρόβλημα στο χέρι μου (arm pump) αλλά ευτυχώς όχι στο βαθμό που παρουσιάστηκε στο Κατάρ. Είναι ιδιαίτερης σημασίας η νίκη μου εδώ, δεδομένων των συνθηκών του Σ/Κ αλλά και του γεγονότος ότι οι Jorge και Dani είναι πολύ γρήγοροι σε αυτήν την πίστα"

 

Dani Pedrosa: "Ήταν παράξενος ο αγώνας για μένα. Στην σχάρα εκκίνησης σκεφτόμουν ότι ίσως δεν θα ήταν εντελώς στεγνός ο αγώνας και έτσι ήμουν αρκετά προσεκτικός στην αρχή, αφού είδα και τις πολλές πτώσεις στην Moto3 και Moto2. Ξεκίνησα καλά, αλλά με πέρασαν και στην συνέχεια έχασα πολύ χρόνο με τον Dovizioso και τον Hayden. Όταν κατάφερα να τους περάσω και να πάρω την τρίτη θέση, ο Casey κι ο Jorge ήταν ήδη πολύ μακριά, 4 δευτερόλεπτα μπροστά. Έτσι άρχιζα να αυξάνω τον ρυθμό μου, αλλά την ίδια ώρα ήταν δύσκολο να παραμείνω συγκεντρωμένος διότι ο Crutchlow είχε σκληρό ελαστικό και με πίεζε πολύ, φρενάροντας δυνατότερα στους τελευταίους γύρους. Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος με την απόδοσή μου σε ένα δύσκολο Σ/Κ. Μια δεύτερη και μια τρίτη θέση δεν είναι το καλύτερο δυνατό, αλλά είναι μια καλή αρχή για το Πρωτάθλημα"

 

Επόμενο άρθρο »

Πρωτομαγιά με track day στα Μέγαρα

« Προηγούμενο άρθρο

Λάθος επιλογή άφησε στην 2η θέση τον Lorenzo

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα