• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αισιόδοξος για το μέλλον ο Rossi
Εκτός στόχου με την 8η θέση ο Hayden
Νέα 29/04/2012 - 21:47

H τελευταία βροχή έπεσε μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα στην πίστα της Jerez, αφήνοντας αρκετό χρόνο στο νερό να εξατμιστεί και στους οδηγούς της μεγάλης κατηγορίας να βγουν στο grid μα τα σλικ ελαστικά. Ο Nicky Hayden, ο οποίος ξεκίνησε στην πρώτη σειρά, ενεπλάκη σε μάχη για την τρίτη θέση με τους Crutchlow και Pedrosa, χάνοντας όμως σημαντικό έδαφος στην συνέχεια - λόγω έλλειψης πρόσφυσης - και τερματίζοντας τελικά στην 8η θέση.

 

Ο Rossi ξεκίνησε από την πέμπτη σειρά, ανέβασε στην πορεία τον ρυθμό του και κατάφερε να τερματίσει στην ένατη θέση της κατάταξης, έχοντας καλύτερη αίσθηση στην μοτοσυκλέτα του δοκιμάζοντας ρυθμίσεις που δεν είχε ποτέ στο παρελθόν.

 

Nicky Hayden: "Είχε πλάκα για μερικούς γύρους. Ξέρουμε ότι η μοτοσυκλέτα μας είναι άψογη στο να ανεβάζει θερμοκρασία στα ελαστικά και στους πρώτους γύρους μπορούσα να κάνω ό,τι θέλω! Έπειτα, όταν τα ελαστικά των άλλων ανέβαζαν θερμοκρασία, το δικό μου άρχιζε ήδη να χάνει πρόσφυση, ειδικά το μπροστινό. Πίεζα στα ανοιχτά και οι άλλοι άρχιζαν να με περνάνε. Ξέραμε ότι τα πράγματα θα ήταν δύσκολα στο στεγνό. Το στήσιμό μου ήταν καλό, αλλά δεν ήταν εφικτό να τους ακολουθήσω. Κατάφερα να πλησιάσω τον Bradl προς το τέλος, έδωσα μάχη στους τελευταίους γύρους αλλά με νίκησε. Ο στόχος μας σίγουρα δεν ήταν η 8η θέση. Η μοτοσυκλέτα έχει πολλές δυνατότητες, αλλά για την ώρα η διαφορά μας με τους μπροστά είναι μεγάλη. Ελπίζουμε σε ένα στεγνό Σ/Κ στο Estoril και να προσπαθήσουμε να είμαστε πιο κοντά στην κορυφή"

 

Valentino Rossi: "Το θετικό με τον σημερινό αγώνα, είναι ότι θα μας βοηθήσει στους επόμενους γύρους, με πρώτο αυτόν στο Estoril. Σήμερα χρησιμοποιήσαμε ένα στήσιμο καινούργιο για εμάς και μας έδωσε θετικά δείγματα. Πρώτα δοκιμάσαμε μερικές ρυθμίσεις ώστε να έχω την αίσθηση που είχα στο παρελθόν, αλλά δεν δούλεψε. Το σημερινό στήσιμο ήταν παρόμοιο με αυτό που είχε ο Nicky για κάποιο διάστημα, αν και όχι ακριβώς το ίδιο. Πρέπει να συνηθίσω να οδηγώ την μοτοσυκλέτα διαφορετικά απ' ότι έχω κάνει μέχρι τώρα και σήμερα αυτό με έκανε να χάσω μερικό έδαφος στην αρχή, διότι στην ουσία ξεκινούσα στα τυφλά! Δεν τα πήγαινα άσχημα όταν βρήκα τον ρυθμό μου,, με την έννοια ότι έκανα ίδιο χρόνο με αυτούς που πάλευαν για την 6η θέση και κατάφερα να πιέσω μέχρι τέλους, σημειώνοντας 1.41.0 στον προτελευταίο γύρο. Αυτό με βοηθά να είμαι λίγο πιο αισιόδοξος πριν τον επόμενο αγώνα, διότι αν καταφέρω να οδηγήσω λίγο καλύτερα, θα είναι ένα καλό ξεκίνημα για εμάς. Στην πραγματικότητα, θα χρησιμοποιήσουμε αυτό το set-up και την Παρασκευή όταν ξεκινήσουμε! Φυσικά η δουλειά δεν σταματά εδώ, πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στις κατατακτήριες για να ξεκινάμε από καλύτερη θέση στους αγώνες και πρέπει να βελτιώσουμε την επιτάχυνση και μερικά ακόμα πράγματα που έχουμε ήδη συζητήσει με την Ducati, καθώς μαζί προσπαθούμε να βελτιώσουμε την GP12"

 

Vittoriano Guareschi: "Σήμερα θέλαμε να δούμε τον Nicky και τον Vale να τερματίζουν πιο κοντά στην κορυφή, αλλά σε γενικές γραμμές υπάρχουν κάποια θετικά που μπορούμε να πάρουμε από το Σ/Κ, καθώς συνεχίζουμε την δουλειά και την εξέλιξη της GP12. Επιβεβαιώσαμε ότι είμαστε πολύ γρήγοροι στο βρεγμένο και στο στεγνό και είχαμε καλές κατατακτήριες με τον Nicky, ο οποίος ξεκίνησε από την πρώτη σειρά. Ο Nicky ήταν πολύ ανταγωνιστικός στους πρώτους γύρους του αγώνα και τώρα πρέπει να βελτιωθούμε στο σύνολο του αγώνα. Ο Vale δυσκολεύτηκε στις κατατακτήριες, αλλά στον αγώνα - χρησιμοποιώντας ρυθμίσεις που δεν είχε δοκιμάσει πριν - ένιωσε καλά, κέρδιζε συνεχώς αυτοπεποίθηση και πήγαινε γρηγορότερα. Αυτά είναι σημάδια που μας δείχνουν ποια κατεύθυνση να ακολουθήσουμε, με τον επόμενο γύρο να διεξάγεται σε λίγες ημέρες στην Πορτογαλία"

 

Επόμενο άρθρο »

Jerez Φωτογραφικό Αφιέρωμα 1

« Προηγούμενο άρθρο

Πρωτομαγιά με track day στα Μέγαρα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα