• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Κοντά στο βάθρο ο Crutchlow
Χρόνο στο στεγνό θέλει ο Dovi
Νέα 30/04/2012 - 10:35

O Βρετανός οδηγός της Tech 3 τερμάτισε στην 4η θέση στην Jerez, για τρίτο συνεχόμενο αγώνα στην μεγάλη κατηγορία, αφού προηγουμένως έδωσε την μάχη του για το βάθρο, κάτω από τον συννεφιασμένο ουρανό που απειλούσε με βροχή.

 

Καταλυτική ήταν η απόφαση του Crutchlow να αγωνιστεί με τα σκληρά ελαστικά της Bridgestone, κάτι που εν τέλει δικαίωσε απολύτως τον Βρετανό, καταφέρνοντας να πεταχτεί στους πρώτους 3, με 19 γύρους να απομένουν, όταν πέρασε τον ομόσταυλό του Dovizioso και τον Αμερικανό της Ducati. Στην συνέχεια κυνήγησε ασταμάτητα τον Pedrosa, ασκώντας φοβερή πίεση στον Ισπανό, στην προσπάθειά του να πάρει το παρθενικό του βάθρο. Το τέλος του αγώνα βρήκε τον Cal μόλις 0.4 δευτ. πίσω από τον Pedrosa και 2.465 δευτ. από τον νικητή Stoner. Να σημειώσουμε δε, ότι ήταν αυτός που πέτυχε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, με 1.40.019!

 

Από την πλευρά του ο Ιταλός της Tech 3 έπαιξε τον δικό του ρόλο στην έναρξη του αγώνα, όντας μέσα στους πρώτους τρεις μέχρι και τον 10ο γύρο, χωρίς όμως να καταφέρει να διατηρήσει τον ρυθμό αυτόν και να διεκδικήσει το πρώτο του βάθρο με την Μ1 του.

 

Cal Crutchlow: «Αυτός ήταν ένας πραγματικά δύσκολος αγώνας, αλλά το ευχαριστήθηκα πολύ και είμαι πολύ χαρούμενος που τερμάτισα τόσο κοντά στο βάθρο. Ένα από τα θετικά σημεία, είναι ότι δεν μου αρέσει και πολύ η πίστα της Jerez. Είναι κάπως ιδιαίτερη για το στυλ οδήγησής μου και είναι μόλις η δεύτερη φορά που αγωνίζομαι εδώ, έτσι το να είμαι τέταρτος και τόσο κοντά στο βάθρο, είναι απλά φανταστικό! Η Μ1 μου δούλεψε απίστευτα καλά σήμερα (σ.σ. χτες) και δεν έχω λόγια για την ομάδα μου…»

 

Andrea Dovizioso: «Ήταν ένα περίεργο Σ/Κ επειδή δεν μου πολυαρέσει η συγκεκριμένη πίστα και αφού δεν είμαι πλήρως εξοικειωμένος με την Μ1 μου, αυτό σημαίνει ότι δυσκολεύτηκα αρκετά. Αυτό που χρειάζομαι περισσότερο από κάθε άλλο, είναι χρόνος για να βελτιωθώ στο στεγνό και να δείξω αυτό που ξέρω ότι μπορώ! Είμαι χαρούμενος με το ξεκίνημά μου και για τους πρώτους γύρους κατάφερα να παλεύω με τους πρώτους και αυτό με βοήθησε να συγκεντρώσω πολύτιμες πληροφορίες που θα μου χρησιμεύσουν στην συνέχεια. Ήταν πολύ ενδιαφέρον που ακολουθούσα τον Cal, διότι είναι πιο γρήγορος – ακόμα – από εμένα στην είσοδο των στροφών και πρέπει να προσαρμόσω το στυλ μου ώστε να γίνω καλύτερος στον συγκεκριμένο τομέα, ο οποίος είναι άλλωστε και το δυνατό σημείο της μοτοσυκλέτας. Τέλος, έκανα λάθος επιλογή με το μπροστινό ελαστικό»

 

Επόμενο άρθρο »

Μικρή βελτίωση για Bautista

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez Φωτογραφικό Αφιέρωμα 1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα