• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK: Με υψηλές προσδοκίες στο Miller
O 6ος γύρος του Πρωταθλήματος στην Αμερική!
Νέα 25/05/2012 - 14:35

Μετά τους δυο καταπληκτικούς αγώνες στο Donington Park, το Πρωτάθλημα των Superbikes οδεύει προς Αμερική, στην πίστα Miller Motorsports, όπου θα περιμένουμε αντίστοιχα καλό θέαμα και συναρπαστικές μάχες. Εδώ να σημειώσουμε ότι οι αγώνες αυτού του γύρου θα διεξαχθούν την Δευτέρα, προς τιμής των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων…

 

Παραδοσιακά ο γύρος στην Αμερική προσφέρει πλούσιο θέαμα, άλλωστε μην ξεχνάμε ότι εκεί ξεκίνησαν και εξελίχθηκαν τα SBK, την δεκαετία των 70s, προτού έρθει η παγκόσμια αναγνώριση το 1988. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός, ότι τα τρία τελευταία χρόνια, οι νικητές του γύρου στο Miller Motosports Park στέφθηκαν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές!

 

Ο Max Biaggi θα βρεθεί στην Αμερική με τον αέρα του πρωτοπόρου στο Πρωτάθλημα και θα προσπαθήσει να διατηρήσει την πρωτιά, με τον Tom Sykes – τον pole man μέχρι στιγμής στο Πρωτάθλημα, μιας και έχει κατακτήσει τις 4 από τις 5 pole! – να τον ακολουθεί από κοντά, με διαφορά μόλις πέντε βαθμών. Βέβαια το Πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο και ακόμα περισσότερους αγώνες, (18 αγώνες μένουν, 2 σε κάθε γύρο) και δεδομένου ότι ο νικητής κερδίζει 25 βαθμούς, έχουμε μπροστά μας πολλές ανατροπές!

 

Τρίτος ακολουθεί ο Jonathan Rea, ο οποίος με την νίκη του στο Donington έβαλε και πάλι την Honda World Superbike στο παιχνίδι του τίτλου. Το Miller ήταν ανέκαθεν ευνοϊκό για τον Carlos Checa, τον Πρωταθλητή, ο οποίος μετά τις ατυχίες του στους πρόσφατους αγώνες, έχει μείνει 23 βαθμούς μακριά από τον μεγάλο του αντίπαλο, Max Biaggi. Ο Ισπανός θα στοχεύσει σε μια δυνατή εμφάνιση στην Αμερική, ώστε να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

 

Η μεγάλη – και πρώτη για την BMW – νίκη του Melandri στην Αγγλία, επισκιάστηκε από το συμβάν στον δεύτερο αγώνα του Donington, όταν και οι δυο αναβάτες της Βαυαρικής εταιρείας έπεσαν λίγα μέτρα πριν την γραμμή τερματισμού, χάνοντας πολύτιμους βαθμούς και θέσεις στην βαθμολογία…

 

Σε αντίθεση με άλλα Πρωταθλήματα, τα SBK προσφέρουν όχι μόνο πλούσια δράση, αλλά και μεγάλη αγωνία για τον τελικό νικητή! Άλλωστε, είναι χαρακτηριστικό ότι στους τελευταίους εννέα αγώνες του Πρωταθλήματος, στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν έξι διαφορετικοί οδηγοί (Biaggi-Checa-Rea-Guintoli-Sykes-Melandri) πάνω σε πέντε διαφορετικές μοτοσυκλέτες: Aprilia, BMW, Ducati, Honda και Kawasaki… το ρόδι μένει να σπάσει η Crescent Fixi Suzuki!

 

Θεωρείτε ότι είναι η ευκαιρία του Checa να σκαρφαλώσει στην κορυφή, ή ο Biaggi θα καταφέρει να διατηρήσει τα ηνία του Πρωταθλήματος; Από την άλλη έχουμε και τον ταχύτατο Sykes, ο οποίος με την Kawasaki του μπορεί να κάνει θαύματα στην μεγάλη ευθεία του Miller (1.1 χλμ)! Γράψτε μας την γνώμη σας στην σελίδα μας στο facebook!

 

Επόμενο άρθρο »

Checa: Το Miller μου ταιριάζει!

« Προηγούμενο άρθρο

Θετικό το τεστ στο Mugello

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα