• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK: Τέλος δοκιμών στην Aragon!
Ο Biaggi τον καλύτερο χρόνο!
Νέα 22/06/2012 - 12:01

Ολοκληρώθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι διήμερες δοκιμές στην Aragon, όπου παραβρέθηκαν οι: Aprilia (Biaggi – Laverty – δοκιμαστής Hofmann), ParkinGO MTC Aprilia (Davies) οι δυο BMW (Melandri – Haslam / Fabrizio – Badovini) και η Fixi Crescent Suzuki (Hopkins – Camier).

 

Μια καλοκαιρινή μπόρα δεν άφησε περιθώρια για πολλά στους αναβάτες των SBK, την πρώτη ημέρα δοκιμών, με μόνο τον νεαρό Loris Baz (oαντικαταστάτης του άτυχου Lascorz στην Kawasaki) να βγαίνει στην πίστα για να δοκιμάσει την ZX-10R στο βρεγμένο.

 

Την δεύτερη ημέρα όλα πήγαν κατ’ ευχήν, καθώς ο ήλιος έλαμπε στον ουρανό και η θερμοκρασία και οι συνθήκες πίστας ήταν ιδανικές για το τεστ.

 

Ο Max Biaggi ολοκλήρωσε συνολικά 90 γύρους με αγωνιστικά ελαστικά και σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο με 1.58.8, ενώ ο ομόσταυλός του (Laverty) ήταν για 6/10 πιο αργός, πετυχαίνοντας 1.59.4!

 

Ο Leon Haslam της BMW Motorrad Motorsport χρησιμοποίησε ελαστικό κατατακτηρίων, χωρίς να ανακοινωθούν οι χρόνοι του, όπως το ίδιο συνέβη και με τον Marco Melandri. Ο Βρετανός οδηγός είχε μια πτώση το πρωί, όταν προσπάθησε να αποφύγει μια μοτοσυκλέτα Supersport που ήταν και αυτές την ίδια ώρα στην πίστα. Την Γερμανική ομάδα συνέδραμε και ο δοκιμαστής Steve Martin, με τους τρεις οδηγούς να ολοκληρώνουν 287 γύρους και να εστιάζουν κυρίως στην βελτίωση του πλαισίου, των ηλεκτρονικών και του συστήματος πέδησης.

 

Παράλληλα, ο Ayrton Badovini σημείωσε καλύτερο χρόνο στα 1.58.7 – με ελαστικά κατατακτηρίων – ενώ ο Fabrizio, χρησιμοποιώντας αγωνιστικά ελαστικά, έγραψε 1.59.8!

 

Το δίδυμο της Kawasaki, Tom Sykes και Loris Baz, δούλεψαν ακούραστα για να βελτιώσουν την αίσθησή τους με την ZX-10R σ’ αυτήν την ιδιαίτερη πίστα, με τον Sykes να καλύπτει απόσταση ίση τεσσάρων αγώνων, με τους 81 γύρους που ολοκλήρωσε!

 

Τέλος, σημαντική ήταν και η πρόοδος των αναβατών της Crescent Suzuki. Να σημειώσουμε μάλιστα, ότι λόγω τραυματισμών, αυτό ήταν το πρώτο ουσιαστικό τεστ για τον John Hopkins!

 

Επόμενο άρθρο »

SBK Classic Corners!

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Crutchlow υμνεί τον Stoner!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα