• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Brno: O Super Jorge στην pole position
Διέλυσε το απόλυτο ρεκόρ πίστας
Νέα 25/08/2012 - 17:14

O Jorge Lorenzo όχι μόνο έκανε νέο ρεκόρ πίστας με 1:55.799, που βελτίωσε κατά 0.346 του δευτερολέπτου το προηγούμενο ρεκόρ που είχε ο Rossi από το 2009, αλλά έκανε και μια σειρά πολύ γρήγορων γύρων, δείχνοντας ότι είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. 

“Γυρίσαμε στις περσινές ρυθμίσεις σήμερα το απόγευμα και από τον πρώτο γύρο ένιωσα καλύτερα με τη μοτοσυκλέτα”, είπε ο Ισπανός της Yamaha που βελτιώθηκε σημαντικά και στον τομέα της τελικής ταχύτητας, αφού έγραψε 306.8χλμ/ώρα, μόλις 3.1 λιγότερα από αυτά του Pedrosa, τη στιγμή που η διαφορά χθες ήταν στα 5.

Ο μόνος που κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό του είναι ο Βρετανός Cal Crutchlow που απαλλαγμένος από το βάρος του αβέβαιου μέλλοντος - μετά την υπογραφή του με την Yamaha Tech 3 – έκανε την καλύτερή του εμφάνιση και πήρε τη 2η θέση με επίσης φοβερό χρόνο στο 1:55.995, παρά το ότι είχε μια πτώση στη διάρκεια των Κατατακτήριων. Μάλιστα και αυτός είχε μια σειρά γρήγορων γύρων και βάζει βάσεις για τη διεκδίκηση μιας θέσης στο βάθρο.

 

Ο Dani Pedrosa που θα ξεκινήσει μαζί τους από την πρώτη σειρά της εκκίνησης, είχε ένα δύσκολο απόγευμα. Αρχικά προσπαθούσε να ακολουθήσει το ρυθμό του Lorenzo, αλλά μια πτώση του έκοψε τη φόρα. Η δεύτερη μοτοσυκλέτα του ποτέ δεν λειτούργησε το ίδιο καλά με την πρώτη και τελικά με πολύ πίεση από τη μεριά του πήρε την 3η θέση στον τελευταίο του γύρο. Όμως σίγουρα αύριο θα είναι καλύτερος, αφού ήδη έχει κάνει καλύτερο χρόνο στις ΕΔ3.

Ο Ben Spies μέχρι το τελυταίο λεπτό είχε την 3η θέση και την έχασε για μόλις 4 χιλιοστά του δευτερολέπτου! Ο Αμερικανός όμως υστερεί σε ρυθμό από τους 3 πρώτους, αλλά και από τον 5ο Andrea Dovizioso που παρά τα καλά του περάσματα από τη γραμμή του χρονομέτρου δεν έκανε κάτι καλύτερο. Πάντως μέχρι την τελική προσπάθεια του Pedrosa στις 4 πρώτες θέσεις βρισκόταν 4 Yamaha, δείχνοντας μια υπεροχή της τώρα που λείπει ο Stoner.

 

O Valentino Rossi όλο χαμόγελα, μετά από αρκετό καιρό, αφού ξεκινάει από την 6η θέση για πρώτη φορά φέτος!

O Bradl & o Bautista δεν κατάφεραν τίποτε περισσότερο από τις θέσεις 7 & 8, ενώ ο Abraham βρίσκει σιγά – σιγά το ρυθμό του, αφού κατάφερε να είναι κάτω από 2'' αργότερος από τον πρώτο.

Εκπληκτικός για άλλη μια φορά ο Randy De Puniet (CRT Aprilia ART) που σημείωσε τον 10ο χρόνο, με διαφορά μόλις 2'' από τον Lorenzo!

 

Στο κάτω μέρος της σελίδας δείτε αναλυτικά τους χρόνους και τις τελικές.

 

Επόμενο άρθρο »

Brno Moto2, KAT: Με ρεκόρ την pole o Espargaro!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK Μόσχα: Ο Checa την Superpole!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα