• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
2014: Honda RC213V δρόμου!
Η Honda επιβεβαιώνει την εμπορική έκδοση της RC213V!
Νέα Αγοράς 25/09/2012 - 11:48

Η Honda επιβεβαίωσε και επίσημα την θέλησή της να βγάλει σε παραγωγή μια εμπορική RC213V για το 2014! Ο Takanobu Ito, CEO του Γιαπωνέζου γίγαντα, έκανε την σχετική ανακοίνωση πριν μερικές ημέρες, σε μια γενικότερη συζήτηση γύρω από το μέλλον της εταιρείας, σημειώνοντας ότι η RC213V δρόμου θα είναι ένα πολύ ακριβό μοντέλο που θα βγει σε περιορισμένο αριθμό, χωρίς να αντικαταστήσει ωστόσο την CBR 1000RR Fireblade.

 

Οι φήμες για την παραγωγή μιας sportsbike, βασισμένης στην πρωτότυπη MotoGP της Honda, κυκλοφορούν ήδη από το 2003, όταν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πέρασε στην εποχή των 1000cc τετράχρονων. Μάλιστα, το 2006 η εταιρεία ήταν πολύ κοντά στο να βγάλει μια 1000cc V5, μια προσπάθεια που στο τέλος δεν τελεσφόρησε. Προφανώς τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για την Honda, να επαναφέρει το συγκεκριμένο project και όλα δείχνουν ότι αυτή την φορά θα έχει αίσιο τέλος. Η κίνηση αυτή συνδέεται και με τους κανονισμούς MotoGP, που θα ισχύσουν από του χρόνου, και σύμφωνα με τους οποίους θα δούμε δραματικές αλλαγές στον τρόπο που κατασκευάζονται οι κινητήρες, ώστε να μειωθεί η χαώδης διαφορά με τις CRT.

 

«Ήδη από το λανσάρισμά της το 1987, η supersports RC30 (VFR750R) αγαπήθηκε από ένα μεγάλο αριθμό μοτοσυκλετιστών», δήλωσε ο Ito στη συνέντευξη Τύπου στο Τόκυο «Έτσι, με στόχο να κατασκευάσουμε μια νέα εντυπωσιακή supersports, οι μηχανικοί μας ανέλαβαν δράση και ξεκίνησαν την εξέλιξη του νέου μοντέλου, το οποίο θα εκμεταλλεύεται την τεχνολογία που εξελίσσουμε στο MotoGP!» Το νέο μοντέλο, θα φέρει οπωσδήποτε τα χαρακτηριστικά με τα οποία η Honda έγινε γνωστή παγκοσμίως: την τεχνογνωσία, το πάθος και τον ενθουσιασμό!

 

Επόμενο άρθρο »

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2012 20-28 Οκτωβρίου 2012

« Προηγούμενο άρθρο

Η ευκαιρία αυτόν το χειμώνα λέγεται Symphony SR 150!

Χορηγοί