• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Επόμενη στάση Phillip Island!
O προτελευταίος αγώνας της χρονιάς
Νέα 25/10/2012 - 11:10

Στο επίκεντρο της προσοχής, στον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς, θα είναι ασφαλώς το δίδυμο της εργοστασιακής ομάδας της Honda, με τόσο τον Pedrosa, όσο και τον Stoner να κυνηγούν την νίκη ο καθένας για διαφορετικό λόγο. Ο Dani, μετά την επιβλητική του εμφάνιση στην Μαλαισία, όπου και πέτυχε την πρώτη του νίκη στο βρεγμένο, βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας 23 βαθμούς πίσω από τον Lorenzo και γνωρίζει ότι η νίκη θα του επιτρέψει να μειώσει κι άλλο την διαφορά, ή να εκμεταλλευτεί ενδεχόμενο λάθος του αντιπάλου του! Ωστόσο, αν και ο Dani δείχνει ασταμάτητος αυτήν την περίοδο, η νίκη δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, καθώς πέρα από τον Jorge θα έχει να αντιμετωπίσει και έναν παθιασμένο για νίκη μέσα στην πατρίδα του, Stoner! Ο Αυστραλός θέλει όχι μόνο να πετύχει το 6 στα 6 μέσα στην πίστα της πατρίδας του, αλλά και να αποχαιρετήσει το MotoGP με τον καλύτερο τρόπο μπροστά στους συμπατριώτες του!

 

Ο Jorge από την άλλη, έχει την πολυτέλεια να μπορεί να τερματίσει δεύτερος ή τρίτος στους επερχόμενους δυο αγώνες και να πάρει τον Τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, ωστόσο θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στις δυο Honda… άλλωστε, δεν μπορεί να περιμένει και οποιαδήποτε βοήθεια από τον ομόσταυλό του, ο οποίος θα χάσει σίγουρα τον αγώνα στην Αυστραλία και δεν είναι ακόμα σίγουρος για την Βαλένθια, όμως ούτως ή άλλως ο ρυθμός του Ben σε καμμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να απειλήσει τους Pedrosa-Stoner. Άλλος ένας παράγοντας που θέλει προσοχή, είναι ο βροχερός καιρός που αναμένεται στην Αυστραλία, ο οποίος σε συνδυασμό με το κρύο μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα και αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα!

 

Οι δορυφορικές Yamaha, με τους Dovizioso-Crutchlow, θα ετοιμάζονται για τη ρεβάνς στην Αυστραλία, μετά τις πτώσεις που είχαν στην βρεγμένη Sepang. Ο Dovizioso είχε καταφέρει να ανέβει στο βάθρο πέρυσι και αυτό θέλει να επαναλάβει την φετινή χρονιά. Ο Alvaro Bautista του Gresini, έχει στόχο να συνεχίσει τον καλό του ρυθμό που ως αποτέλεσμα του χαρίζει την 5η θέση στην βαθμολογία. Ο έτερος δορυφορικός της Honda, Stefan Bradl, ο οποίος τελευταία δεν δείχνει σε καλή κατάσταση, θα θέλει μια δυνατή παρουσία σε μια πίστα όπου πέρυσι – στην Moto2 – είχε καταφέρει να πάρει την 2η θέση.

 

Το δίδυμο της Ducati είχε καλή παρουσία στο βρεγμένο της Sepang και θα ελπίζουν ότι το ίδιο θα πετύχουν και στην Αυστραλία, όπου ο καιρός μάλλον θα είναι απρόμοιος με της Μαλαισίας. Ο Vale θα θέλει να επικρατήσει του Bautista, με τον Ιταλό σούπερ-σταρ να υπολείπεται 6 βαθμούς στην μάχη για την 5η θέση στην βαθμολογία. Ο Abraham και ο Barbera είχαν καλό πλασάρισμα μέσα στην δεκάδα στην Sepang και θα επιθυμούν μια παρόμοια εμφάνιση – πάνω στις Desmosedici τους – στο Phillip Island. Όσο για τις CRT, στην παρθενική τους εμφάνιση στην κατηγορία, είναι ο Espargaroτο φαβορί για τον άτυπο τίτλο της καλύτερης CRT, μετά και τις μέτριες εμφανίσεις του De Puniet στους τελευταίους γύρους. Ο Γάλλος, ωστόσο, δεν αναμένεται να αφήσει αμαχητί τον άτυπο τίτλο στον ομόσταυλό του!

 

Επόμενο άρθρο »

Δοκιμαστής της Ducati ο Pirro

« Προηγούμενο άρθρο

Video: HRC Morocco Rally

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα