• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang: Η συνέντευξη Τύπου
Τι δήλωσαν οι αστέρες του MotoGP
Νέα 25/10/2012 - 13:04

Ο εργοστασιακός αναβάτης της Yamaha, Jorge Lorenzo, γνωρίζει καλά ότι μπορεί να κλειδώσει τον Τίτλο από τον προτελευταίο αγώνα, ωστόσο προτιμά να μην το σκέφτεται ούτε να αναλώνεται στην σκέψη του απειλητικού Dani Pedrosa: «Απομένουν δυο αγώνες μέχρι το τέλος, έτσι τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να μην κάνουμε λάθη. Έχουμε την δυνατότητα να φτάσουμε στην Βαλένθια με την πιθανότητα να στεφθούμε Παγκόσμιοι Πρωταθλητές. Τώρα θα προσπαθήσουμε να τερματίσουμε στο βάθρο. Σε γενικές γραμμές σκεφτόμαστε το Πρωτάθλημα, αλλά σίγουρα είναι καλύτερα να εστιάζουμε στα επόμενα ελεύθερα, μετά στα άλλα, στις κατατακτήριες και μετά στον αγώνα. Θα ήταν ωραία να κερδίζαμε τον Τίτλο εδώ και έχουμε την ευκαιρία να το πετύχουμε, ωστόσο δεν θα τρελαθούμε κιόλας για να το καταφέρουμε»

 

Την περασμένη χρονιά ο Jorge δεν πήρε μέρος στην Αυστραλία, εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού στο δάχτυλο, ωστόσο ο οδηγός της Yamaha δεν μένει στο παρελθόν: «Πέρυσι ήταν μια άσχημη χρονιά για εμάς, ειδικά με την πτώση μου και τον σοβαρό μου τραυματισμό, αλλά αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε οποιαδήποτε άλλη πίστα, έτσι δεν νιώθω άσχημα γι’ αυτήν εδώ. Το Phillip Island είναι μια ιδιαίτερη πίστα, πολύ διαφορετική από άλλες. Όταν μπαίνεις στην πρώτη στροφή και κάνεις έναν γύρο, συνειδητοποιείς πόσο διαφορετική είναι. Είναι πραγματικά στενή, πολύ γρήγορη και το τοπίο είναι μοναδικό. Είναι πολύ ωραία να αγωνίζεσαι εδώ, ειδικά όταν έχει καλό καιρό, χωρίς αέρα ή βροχή».

 

Ο Dani, ο οποίος είναι σαρωτικός στους τελευταίους αγώνες, δεν έχει άλλη επιλογή από την νίκη για να δώσει τον ύστατο αγώνα στην προσπάθειά του να κατακτήσει τον πρώτο του Τίτλο στην μεγάλη κατηγορία. «Δεν υπάρχει διαφορά τώρα από τους τελευταίους αγώνες, έτσι θα βγω έξω για να τα πάω καλά στα ελεύθερα και να το διασκεδάσω. Θα είμαι συγκεντρωμένος ως συνήθως και θα οδηγήσω καλά. Η οδήγηση εδώ είναι ιδιαίτερη… κάποιες φορές κάνει κρύο, αλλά άλλες είναι καταπληκτικά να είσαι εδώ με όλη αυτή την ιπποδύναμη, ειδικά στην τελευταία στροφή όταν μπαίνεις στην μεγάλη ευθεία…! Θα είναι ωραία να δοθεί η μάχη του Τίτλου στην Ισπανία, με δυο Ισπανούς να παλεύουν για το Πρωτάθλημα. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ήμουν σε αυτήν την θέση, να παλεύω μέχρι τέλους…»

 

Ο ομόσταυλός του, Casey Stoner, ο οποίος έχει στόχο το 6 στα 6 μέσα στην πατρίδα του, ελπίζει ότι ο τραυματισμός του δεν θα αποδειχθεί τροχοπέδη σε αυτήν του την προσπάθεια: «Είναι η τελευταία φορά που αγωνίζομαι εδώ, με δυο αγώνες να απομένουν για το τέλος της σεζόν και της καριέρας μου, έτσι είναι ένα σπουδαίο Σ/Κ… Θα τα δώσω όλα, όπως πάντα, μιας και κατά κάποιον τρόπο δεν είναι πολύ διαφορετικό από άλλα Σ/Κ, εκτός από το ότι λατρεύω αυτήν την πίστα…!» Παράλληλα αποκάλυψε ότι ο τραυματισμός του δεν πηγαίνει όπως ήλπιζε… «Είναι χειρότερα από όταν επιστρέψαμε στην Ιαπωνία! Αντιμετωπίζουμε περισσότερα προβλήματα μέρα με την ημέρα… όμως δεν νομίζω να με επηρεάσει διαφορετικά στην μοτοσυκλέτα. Το μεγαλύτερο θέμα που έχω είναι η ευλυγισία στην μοτοσυκλέτα… ευτυχώς που δεν υπάρχουν πολλές δεξιές στροφές, έτσι θα είμαστε κάπως πιο άνετα στην οδήγηση. Το κυριότερο πρόβλημα με την φυσική μου κατάσταση, είναι η αντοχή…»

 

Ο Vale, ο οποίος έχει και αυτός πέντε νίκες στο Phillip Island, έχει σε εξαιρετική εκτίμηση την εν λόγω πίστα και ελπίζει σε καλύτερη απόδοση σε σχέση με πέρυσι, όταν και μια πτώση δεν τον άφησε να τερματίσει «Το Phillip Island είναι, λίγο-πολύ, το αγαπημένο όλων των αναβατών, διότι έχει κάτι το διαφορετικό και ιδιαίτερο σε σχέση με άλλες πίστες. Είναι πολύ γρήγορη και πάντοτε το συναίσθημα του να οδηγείς μοτοσυκλέτα εδώ είναι εξαιρετικό. Πέρυσι είχαμε ένα άσχημο Σ/Κ… ήμουν πολύ αργός και ίσως έκανα την χειρότερή μου εμφάνιση. Τώρα είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και θα τα δώσουμε όλα για να πάμε καλύτερα!»

 

Επόμενο άρθρο »

Τέλος η χρονιά για τον Spies

« Προηγούμενο άρθρο

Δοκιμαστής της Ducati ο Pirro

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα