• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Δύσκολος ο Τίτλος!
Ήθελα να ανέβω έχοντας κατακτήσει το Πρωτάθλημα
Νέα 29/10/2012 - 13:47

Η τρίτη θέση την Κυριακή, στον αγώνα της Αυστραλίας, ήταν αρκετή για τον νεαρό Marquez ώστε να γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Moto2, κατακτώντας το Πρωτάθλημα μετά από σκληρή δουλειά του ίδιου, της ομάδας του και του μέντορά του, πρώην Πρωταθλητή στα 125cc, Emilio Alzamora. Έχει περάσει αρκετός καιρός από τον προτελευταίο αγώνα της παρθενικής του σεζόν στην κατηγορία (2011), όταν έπεσε στην Μαλαισία αποκτώντας το πρόβλημα διπλωπίας το οποίο – όπως ο ίδιος εξομολογείται – παραλίγο να τον θέσει εκτός αγώνων!

 

«Μετά τον σοβαρό τραυματισμό μου πριν έναν χρόνο, όταν και παραλίγο να με αφήσει εκτός αγώνων, το πιο σημαντικό ήταν ότι κατάφερα να επανέλθω σε αγωνιστικούς ρυθμούς», σχολίασε ο Marquez την Κυριακή. Σε ηλικία 19 χρονών και 254 ημερών, έγινε ο νεαρότερος αναβάτης που έχει κατακτήσει την Moto2, μέχρι στιγμής και ο τρίτος πιο νέος νικητής της μεσαίας κατηγορίας του Πρωταθλήματος, πίσω από τον μελλοντικό του ομόσταυλο, Dani Pedrosa και τον Ισπανό Παγκόσμιο Πρωταθλητή MotoGP, Jorge Lorenzo. Παράλληλα είναι ο 5ος Ισπανός οδηγός που κατακτά Τίτλο στην μεσαία κατηγορία και ο μόνος που το έχει επιτύχει με πλαίσιο του Suter!

 

Το ρεκόρ κατηγορίας με 299 βαθμούς – το οποίο αναμένεται να μεγαλώσει αφού έχουμε ακόμα έναν γύρο στο Πρωτάθλημα – επιτεύχθηκε από τον Marquez έχοντας κατακτήσει 8 νίκες (25 συνολικά στην καριέρα του μέχρι τώρα) και 13 βάθρα! Στην συνέχεια και μιλώντας για την στέψη του ως Πρωταθλητή της Moto2, ο Marquez τόνισε ότι ήταν “ένα απίστευτο συναίσθημα… ένα όνειρο!” «Όταν περνάς την γραμμή τερματισμού νιώθεις κάτι το απίστευτο, αλλά όλα γίνονται τόσο γρήγορα! Το καλύτερο είναι όταν πανηγυρίζεις με την ομάδα!»

 

«Είναι πολύ ικανοποιητικό όταν κερδίζεις τον Τίτλο. Αυτή την στιγμή θυμάμαι τις δύσκολες στιγμές της φετινής χρονιάς, τους τραυματισμούς, την υποστήριξη από την ομάδα και την οικογένειά μου. Δεν μπορώ παρά να γίνω συναισθηματικός…» Ο Marquez δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον μεγάλο του αντίπαλο, Pol Espargaro: «Ήταν δύσκολο κατόρθωμα η κατάκτηση του Τίτλου, διότι ο Pol δεν μου έκανε καθόλου εύκολη την ζωή και του αξίζουν συγχαρητήρια από μέρους μου, για την εξαιρετική σεζόν που έκανε».

 

Τέλος, αναφερόμενος στο μεγάλο άλμα στο MotoGP, όταν και του χρόνου θα είναι δίπλα στον Dani Pedrosa, τόνισε: «Ήθελα να ανέβω κατηγορία έχοντας κατακτήσει τον Τίτλο». Αυτό βέβαια σημαίνει ότι δεν θα έχει την ευκαιρία να αγωνίζεται με το #1, όπως έγινε και όταν ανέβηκε στην Moto2, μετά την κατάκτηση του Τίτλου στα 125cc. Αυτό όμως δεν φαίνεται να απασχολεί τον νεαρό: «Το 93 είναι το νούμερό μου και αυτό μου αρέσει να έχω!». Τον Marquez θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στο ντεμπούτο στην μεγάλη κατηγορία, στο τεστ μετά την Βαλένθια, στις 13 και 14 Νοεμβρίου.

 

Επόμενο άρθρο »

Βάθρο και αναγνώριση για Σίσση!

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto2!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα