• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rally Monza: Nικητής ο Rossi
Κέρδισε 5 από τις 9 Ειδικές του Αγώνα
Νέα 25/11/2012 - 14:19

Το Rally Monza τελείωσε πριν από λίγο με τις 2 Ειδικές Διαδρομές της τελευταίας ημέρας, ενώ αργότερα θα γίνει η Super Ειδική, που δεν μετρά στον αγώνα, αλλά γίνεται με κόντρα ανά δύο, των καλύτερων οδηγών. 

Ο Valentino Rossi με το Ford Fiesta WRC, κέρδισε σήμερα την 1η από τις 2 Ειδικές και στην τελευταία απλά υπερασπίστηκε τη διαφορά που είχε φτιάξει, τερμάτισε 2ος και πήρε τελικά τη νίκη στον Αγώνα με διαφορά 2.8 δευτερόλεπτα από τον Ιταλό Πρωταθλητή Ράλι Rinaldo “Dindo” Capello που κέρδισε την 2η Ειδική και συνολικά 4 από τις 9, στο τιμόνι μίας Citroen DS3 WRC.

Ο Rossi δήλωσε ότι είναι ωραίο να κερδίζεις και πάλι και όλο το τριήμερο του αγώνα είχε φοβερό κέφι. O 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έχει κερδίσει άλλες δύο φορές στα 30 χρόνια ιστορίας του συγκεκριμένου αγώνα, το 2006 & 2007 με Ford Focus WRC, ενώ έχει τρέξει και με Subaru Impreza WRC, με αρχιμηχανικό τον Έλληνα Μιχάλη Ζώτο.

Rossi
Rossi

Ο Capello από την πλευρά του έχει κερδίσει 5 φορές τον αγώνα, με 4 διαφορετικά αυτοκίνητα και πάλεψε πολύ για τη νίκη με 5ο αυτοκίνητο, χωρίς τελικά να το καταφέρει. Ο Rossi έχει αποδείξει και πέρυσι, όταν πήρε την 2η θέση πίσω από τον “Θεό” του WRC Sebastian Loeb, ότι μπορεί να οδηγεί πολύ γρήγορα και σε κορυφαίο επίπεδο, τέτοιου είδους αυτοκίνητα. Μάλιστα πέρυσι είχε κάνει το αδιανόητο, κερδίζοντας σε δύο Ειδικές τον Γάλλο!

 

Τρίτος στη κατάταξη με Citroen C4 WRC ο Piero Longhi, αλλά με διαφορά 54.4 δευτερόλεπτα από τον Rossi.

Dovizioso
Dovizioso

Ο Andrea Dovizioso με μια Citroen DS3 WRC δεν κατάφερε τελικά να “κτυπήσει” το βάθρο και έμεινε στην 5η θέση, 3.7 δευτερόλεπτα πίσω από τον Longhi και 3.3'' πίσω από τον Marco Bonanomi που πήρε την 4η θέση.

Με Citroen DS3 WRC και ο Jorge Lorenzo τα πήγε θαυμάσια και πήρε την 10η θέση της κατάταξης. Δήλωσε ότι η πραγματική κόντρα με τον Valentino θα γίνει στο Κατάρ τον Απρίλιο, καθώς ο ομόσταυλός του έχει πολύ μεγαλύτερη εμπειρία από ράλι, ενώ ο ίδιος απλά έτρεξε για διασκέδαση στην Μοnza!

Από την ομάδα VR46 με Ford Fiesta WRC, o Roberto Brivio, με συνοδηγό τον μάνατζερ των VR46 Davide Brivio τερμάτισαν στην 9η θέση.

Dovi
Dovi

Ο Uccio Salucci επίσης με Fiesta, σήμερα έχασε έδαφος και υποχώρησε στην 13η θέση.

Με Peugeot 207 ο Loris Capirossi σήμερα υποχώρησε μερικές θέσεις και τερμάτισε στην 34η θέση γενικής και την 9η της κατηγορίας S2000.

 

Lorenzo
Lorenzo
Lorenzo
Lorenzo

Επόμενο άρθρο »

H Γιορτή του Μιχάλη Σπηλιώτη

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP: Ο Michael Laverty στην PBM;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα