• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang, ημέρα 3η: Super Pedrosa!
3ος ο Rossi στο 1/10 πίσω από τον Lorenzo!
Νέα 07/02/2013 - 13:34

Η τρίτη – και τελευταία – ημέρα των δοκιμών στην πίστα της Sepang, ολοκληρώθηκε χωρίς τη μεγάλη έκπληξη αλλά με μερικές αξιοσημείωτες αλλαγές. Ο Dani Pedrosa ήταν ο αδιαφιλονίκητος κυρίαρχος και σήμερα, με τον Ισπανό αναβάτη να συνεχίζει τον εκπληκτικό του ρυθμό από το τέλος της περασμένης σεζόν και να κατεβάζει χρόνους στην πίστα της Μαλαισίας!

 

Οι καιρικές συνθήκες ήταν σε γενικές γραμμές αρκετά καλές, το τριήμερο του τεστ, με τους οδηγούς να βρίσκουν το ρυθμό τους μετά από την πολύμηνη απουσία τους. Ο Dani από την πρώτη ημέρα, μέχρι και σήμερα, οδήγησε σταθερά τους χρόνους, έχοντας μονίμως στη σκιά του τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Jorge Lorenzo, ο οποίος όμως σήμερα έμεινε αρκετά πίσω από το συμπατριώτη του, με διαφορά στο 0,329 (χτες και προχτές η διαφορά του ήταν στο 0,008 και 0,019 αντίστοιχα!).

 

Σήμερα, για πρώτη φορά, έχουμε τον Valentino Rossi να φιγουράρει στην 3η θέση της λίστας με τους χρόνους, δηλώνοντας «συγκινημένος» με το τέλος των δοκιμών. Ο Vale είχε ξεκινήσει καλά από την πρώτη ημέρα, καταλαμβάνοντας σταθερά την 4η θέση  και ρίχνοντας τους χρόνους του (2.01.584 – 2.01.038 – 2.00.542). Σήμερα μάλιστα κατάφερε να πέσει κάτω από το όριο του 2.01, ενώ το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι με τη σημερινή του παρουσία μείωσε τη διαφορά του από τον ομόσταυλό του στο 1/10, την ώρα που χτες και προχτές αυτή βρισκόταν στο +0,4 και +0,5! Τα πρώτα δείγματα του Rossi πάνω στην M1 είναι εντυπωσιακά και όλοι μας περιμένουμε αυτό να μεταφραστεί σε ένα συναρπαστικό φετινό Πρωτάθλημα!

 

Ο Marc Marquez (δείτε τη φωτό που κρατά χαμογελαστός τη φόρμα του μετά την πτώση) είχε σήμερα την πρώτη του πτώση – και πρώτη πτώση αναβάτη στο τριήμερο αυτό τεστ – η οποία του κόστισε και την 3η θέση, την οποία κατείχε τις δυο προηγούμενες ημέρες. Ο Ισπανός αναβάτης έπεσε από lowside νωρίς το πρωί και στη συνέχεια μπήκε στην πίστα λίγο πριν τη 1, χωρίς ωστόσο να βελτιώσει το χρόνο του μένοντας στην 4η θέση. Φοβερός ο Cal Crutchlow, κατάφερε να ρίξει το χρόνο του πάνω από μισό δευτερόλεπτο σε σχέση με χτες και πήρε πανάξια την 5η θέση, όντας παράλληλα στο γκρουπ των πρώτων με χρόνο κάτω από το 2.01! Ο Βρετανός της Tech 3 ήταν εντυπωσιακός από την πρώτη στιγμή, καταφέρνοντας έναν ταχύτατο γύρο στην 5η του απόπειρα, “γράφοντας” 2.00.734 και αποδεικνύοντας ότι η δορυφορική Yamaha θα είναι δυνατή και φέτος.

 

Το δεύτερο γκρουπ αναβατών ανοίγει ο Stefan Bradl, ο οποίος για πολύ λίγο δεν κατάφερε να πέσει κάτω από το 2.01. Παράλληλα, ο Γερμανός οδηγός ήταν και ο τελευταίος με διαφορά κάτω του ενός δευτερολέπτου από την κορυφή. Σταθερός στην 7η θέση όλο το τριήμερο, ο Alvaro Bautista, η διαφορά του οποίου από την κορυφή εκτοξεύτηκε στο +1,4! Δεν κατάφερε να συνεχίσει την ανοδική του πορεία ο Bradley Smith, με τον έτερο Βρετανό της Tech 3 να μη βελτιώνει το χρόνο του και να μένει 8ος με 2.02.093.

 

Στάσιμος – από πλευράς χρόνου – ο Nicky Hayden, ο οποίος πήρε την 9η θέση (όπως και χτες) με καλύτερο χρόνο στα 2.02.184. Πάντως, ενώ χτες η διαφορά του από την κορυφή ήταν στο +1,5 σήμερα ξεπέρασε τα 2 δευτερόλεπτα, χάρη στον εντυπωσιακό χρόνο του Pedrosa. Παρά ταύτα, ο Hayden ήταν – καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου – η καλύτερη Ducati, αφήνοντας πίσω του τον ομόσταυλό του, Andrea Dovizioso. Ο τελευταίος δεν χάνει τις ελπίδες του και συνεχίζει τη σκληρή δουλειά, ώστε να φέρει τη GP13 εκεί που της αξίζει, όπως έχει δηλώσει! Ο Ιταλός είχε συνεχή βελτίωση κάθε ημέρα, κλείνοντας το τεστ με καλύτερο χρόνο στα 2.02.277, μένοντας στα +2,1 από την κορυφή και 0,093 πίσω από τον Nicky.

 

Άξιος συγχαρητηρίων και ο Espargaro, ο οποίος ήταν συγκλονιστικός και έπεσε για πρώτη φορά κάτω από το 2.03, βελτιώνοντας το χρόνο του περισσότερο από μισό δευτερόλεπτο! Ο Ισπανός άφησε πίσω του τον Iannone με τη Ducati του, ενώ η διαφορά του από τον ομόσταυλό του, Randy de Puniet, ανέβηκε στο 1,5 δευτερόλεπτο σχεδόν! Θυμίζουμε ότι ο Ben Spies δεν πήρε μέρος στις σημερινές δοκιμές, προτιμώντας να ξεκουράσει τον ώμο του. Από εκεί και πέρα, πολύ καλός και ο Michael Laverty, ο οποίος βελτιώθηκε σημαντικά την 3η ημέρα και πήρε θέση μέσα στη πρώτη 15άδα με χρόνο στα 2.03.874.

 

Αναλυτικά οι χρόνοι της τελευταίας ημέρας του τεστ, στην τελευταία φωτογραφία!

 

Επόμενο άρθρο »

Pedrosa: Ούτε ζέστη ούτε κρύο!

« Προηγούμενο άρθρο

Nakamoto: Δεν υπάρχει καθυστέρηση!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα