• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang II, Ημέρα 3η: Καταπληκτικό τέλος!
Dani-Marquez μπροστά, τρομερή προσομοίωση Lorenzo, 4ος ο Vale
Νέα 28/02/2013 - 14:35

Τα τελευταία λεπτά της 3ης ημέρας δοκιμών στην πίστα της Sepang, επεφύλασσαν μεγάλες δόσεις αγωνίας και ένα τέλος αντάξιο των καλύτερων αναβατών μοτοσυκλέτας του κόσμου! Τα πρώτα μηνύματα από τα δυο τεστ στην Μαλαισία είναι άκρως ενθαρρυντικά και όλα συνηγορούν ότι φέτος θα έχουμε ένα από τα πιο συναρπαστικά Πρωταθλήματα των τελευταίων χρόνων!

 

Ο Dani Pedrosa ολοκλήρωσε την 3η ημέρα δοκιμών στην ψηλότερη θέση, σταματώντας το χρονόμετρο στο 2.00.562, χρόνο που έκανε στον 41ο από τους 57 γύρους του. Ο χρόνος αυτός χάρισε στον Ισπανό της Honda τη δεύτερη θέση στα συνδυασμένα αποτελέσματα των τριών ημερών, έχοντας όμως παρακαταθήκη το 2.00.100 από το πρώτο τεστ, ένα χρόνο που κανείς δεν ξεπέρασε αυτήν τη φορά. Ο Dani ολοκλήρωσε τις προγραμματισμένες του εργασίες, ενώ στο συνολικό γυρολόγιό του (σήμερα) οι φορές που έπεσε κάτω από το 2.01 ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Ελάχιστα πίσω του, ένας εκπληκτικός Marc Marquez, ο οποίος περίμενε κυριολεκτικά στον τελευταίο του γύρο για να αρπάξει τη δεύτερη θέση από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Jorge Lorenzo! Ο νεαρός του HRC “έγραψε” με την Honda του 2.00.643, μένοντας πίσω από τον Pedrosa μόλις 0,081δ και αποδεικνύοντας ότι θα δώσει τη δική του μάχη για τις τρεις πρώτες θέσεις του βάθρου! Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto2 δεν είχε πέσει όλη την ημέρα κάτω από το 2.01, ωστόσο στους δυο τελευταίους του γύρους πίεσε και κατάφερε να σκαρφαλώσει στη δεύτερη θέση, ενώ είναι τρίτος στα συνδυασμένα αποτελέσματα. Το στυλ του μικρού είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και αυτό ακριβώς υπογράμμισε ο Rossi με το τέλος των δοκιμών!

 

Ο εξαιρετικά μεθοδικός Jorge Lorenzo, απέδειξε για μια ακόμη φορά γιατί είναι το νούμερο ένα φαβορί και για το φετινό Τίτλο. Ο Ισπανός οδήγησε με απίστευτη ακρίβεια την Μ1 κάνοντας στο τέλος μια φοβερή προσομοίωση αγώνα διάρκειας 21 γύρων! Μπορεί ο Jorge να έκανε μόλις ένα γύρο κάτω από 2.01 – λίγο πριν το διάλειμμα όταν και “έγραψε” 2.00.992 – ωστόσο η φοβερή του σταθερότητα στην προσομοίωση αγώνα το απόγευμα (με υψηλότερη θερμοκρασία και "γυρνώντας" σταθερά στο 2.01) είναι κάτι που πρέπει να προβληματίζει έντονα τους αντιπάλους του, παρά την 3η θέση σήμερα στους χρόνους. Πάντως, χάρη στο 2.00.282 που έκανε χτες, ο άσος της Yamaha φιγουράρει στην πρώτη θέση των συνδυασμένων αποτελεσμάτων! Στην τέταρτη θέση βρίσκουμε τον Valentino Rossi, με τον αποφασισμένο Ιταλό να υπολείπεται το πρωί πάνω από 1 δευτερόλεπτο της κορυφής! Ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής ολοκλήρωσε ό,τι είχε προγραμματίσει για σήμερα και στο τέλος της ημέρας έκανε δυο πολύ γρήγορους γύρους καταφέρνοντας να ρίξει τη διαφορά του στο μισό δευτερόλεπτο ακριβώς, πίσω από την Honda του Dani! Τα ακόμα καλύτερα νέα για τον Vale, είναι το γεγονός ότι πλησίασε στο 0,070δ τον καλύτερο χρόνο του Lorenzo σήμερα! Άλλωστε η μάχη για τις θέσεις 3-4-5-6 ήταν μεγάλη, με τους τέσσερεις διεκδικητές να μην ξεπερνούν το 1/10 μεταξύ τους! Το 2.01.062 του Rossi, χαρίζει στον αναβάτη της Μ1 την 5η θέση στην κατάταξη των τριών ημερών.

 

Ο Alvaro Bautista δεν κατάφερε να βελτιώσει τον πρωινό του χρόνο (2.01.078δ), ωστόσο αυτός ήταν αρκετός για να τον βάλει μέσα στην πεντάδα των καλύτερων της ημέρας. Ο αναβάτης του Gresini συνέχισε να δουλεύει στην ανάρτηση της Showa, ενώ έμεινε μόλις 0,016δ πίσω από τον Rossi! Ο ίδιος ακριβώς χρόνος χωρίζει τον Ισπανό της GO & FUN Honda Gresini με τον επόμενο στη λίστα, Cal Crutchlow, ο οποίος έμεινε στο 2.01.094 χωρίς να καταφέρει να φτάσει το χτεσινό του 2.00.907, που του χαρίζει την 4η θέση στα συνδυασμένα αποτελέσματα. Ακόμα ένας αναβάτης που δεν έριξε τον πρωινό του χρόνο – και έπεσε από την 5η στην 7η θέση στο τέλος της ημέρας – είναι ο Γερμανός Stefan Bradl, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος με διαφορά μικρότερη του δευτερολέπτου από τον Dani (0,747δ). Ανακατατάξεις – σε σχέση με το πρωί – είχαμε και για το δίδυμο της Ducati, με τον Andrea Dovizioso να παίρνει την 8η θέση χάρη στο 2.01.650 που έκανε προς το τέλος της διαδικασίας. Το πρωί ο Ιταλός ήταν πάνω από 2 δευτερόλεπτα πίσω από τον Pedrosa, ωστόσο στο τέλος πίεσε και σκαρφάλωσε 2 θέσεις ξεπερνώντας τον ομόσταυλό του και “γράφοντας” τη μικρότερη διαφορά που έχει η Ducati φέτος και πέρυσι στα τεστ της Μαλαισίας: 1.088δ. O Hayden έμεινε στο 2.02.070 που έκανε το πρωί, καταλαμβάνοντας την 9η θέση, όντας 4/10 πιο αργός από τον Dovi και 1,5δ πίσω από τον Dani. Τη δεκάδα ολοκληρώνει – και πάλι – ο νεοφερμένος στην κατηγορία Bradley Smith με χρόνο στο 2.02.314.

 

Στη συνέχεια ακολούθησε ο Andrea Iannone πάνω στην Ducati του, με το δοκιμαστή της ομάδας να συνεχίζει τις πολύ καλές του εμφανίσεις και να φέρνει τη μοτοσυκλέτα του στην 12η θέση, μισό δευτερόλεπτο πιο γρήγορος από την Ducati του Spies (14ος). Στις CRT είχαμε το ξέσπασμα του Randy de Puniet ο οποίος τόσο το πρωί (2.03.194) όσο και το απόγευμα ήταν η ταχύτερη CRT του grid, γράφοντας μάλιστα το εκπληκτικό 2.02.863 που του χάρισε την 13η θέση σήμερα! Παράλληλα, ο χρόνος αυτός είναι και ο καλύτερος CRT μοτοσυκλέτας στην Μαλαισία, χαρίζοντας στον Randy την 13η θέση και στα συνδυασμένα αποτελέσματα, βγαίνοντας αυτός νικητής από την άτυπη μάχη του με τον Espargaro! Ο τελευταίος είχε καλύτερο χρόνο στην Sepang (στο δεύτερο τεστ) το 2.02.905 ενώ σήμερα “έγραψε” 2.03.423 και έπεσε στην 18η θέση, κάτω από τους δοκιμαστές της Yamaha, τον Spies και τον Bautista. Τέλος, την 22η θέση πήρε ο Michael Laverty, ο οποίος κατάφερε να ολοκληρώσει 24 γύρους στη PBM μοτοσυκλέτα του και να “γράψει” 2.04.546, σχεδόν 2/10 πιο γρήγορος από τον ομόσταυλό του Yonny Hernandez!

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 3ης ημέρας δοκιμών, στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Stoner και Superbikes;

« Προηγούμενο άρθρο

Όλα καλά για Melandri

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα