• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Όχι στα ιδιωτικά τεστ!
Καταργούνται από το 2014 από την Επιτροπή Αγώνων
Νέα 27/03/2013 - 09:50

Πριν την έναρξη της σεζόν του 2012, η Επιτροπή των GP αποφάσισε να αλλάξει τους κανονισμούς, όσον αφορά στις δοκιμές και συγκεκριμένα στις ιδιωτικές, υπογραμμίζοντας ότι

«… από το 2012 επιτρέπονται οι ιδιωτικές δοκιμές μοτοσυκλετών από οποιονδήποτε αναβάτη, με μόνο περιορισμό στο συνολικό αριθμό ελαστικών που διαθέτει ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών του Πρωταθλήματος». Αυτό, για πολλούς, “φωτογράφιζε” την επιθυμία της Επιτροπής να δώσει στον Valentino και την Ducati μια χείρα βοηθείας ώστε να βρουν λύση στο πολλαπλά προβλήματα που αντιμετώπιζαν. Τώρα πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του Βρετανικού site mcn.com, τα ιδιωτικά τεστ θα απαγορευτούν και πάλι από το 2014!

 

Η Επιτροπή Αγώνων θα συνεδριάσει στο Κατάρ για να συζητήσει αυτή την πρόταση και να επιβεβαιώσει – ενδεχομένως – ότι το 2014 θα έχουμε μόνο τρία επίσημα τεστ. Όπως είναι προφανές, η πρόταση αυτή βγήκε στο προσκήνιο μετά το ιδιωτικό τεστ της Honda στο Τέξας, στο οποίο εν τέλει πήρε μέρος και η Yamaha-LCR Honda, μόνο μετά από παρέμβαση προς την Honda ώστε να δεχτεί κι άλλες ομάδες. Οι υπόλοιπες ομάδες δεν ήταν σε θέση να βρουν τα απαραίτητα χρήματα για το υπερατλαντικό ταξίδι, ή όπως το έθεσε ο Paolo Ciabatti της Ducati: “πρέπει το κόστος να είναι ελεγχόμενο και να υπάρχει μια ισορροπημένη κατάσταση ανάμεσα στις ομάδες” και “… οι τωρινοί κανονισμοί δεν εξυπηρετούν αυτό το στόχο”.

 

Επόμενο άρθρο »

Νέος χορηγός για την Ducati!

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez Test: Φωτογραφικό

Χορηγοί