• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΚΤΜ Super Duke 1290R
Μια concept bike από τον Mirco Sapio
Τεστ-Μοντέλα 16/04/2013 - 11:53

Η πρώτη Super Duke λανσαρίστηκε το 2005, με την KTM να παρουσιάζει την επιθετική και πρωτοποριακή 990, ενώ μόλις πριν λίγους μήνες, τον Νοέμβριο στην Έκθεση του Μιλάνου, είχαμε την παρουσίαση της Super Duke 1290R! Πλέον και καθώς αναμένουμε την τελική μορφή αυτής, έχουμε στη διάθεσή μας φωτογραφίες από τη δημιουργία ενός Ιταλού σχεδιαστή – και ένθερμου υποστηρικτή της ΚΤΜ – του Mirco Sapio.

 

Το όλο design έχει το ενδιαφέρον του, “ρίχνοντας” το βάρος στο μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας. Ο εμπρός προβολέας είναι τεχνολογίας LED και ενσωματώνεται σε μια κατασκευή από carbon, ενώ εντυπωσιακή είναι και η κατάληξη της εξάτμισης – κάτω από τη σέλα – με το ιδιαίτερο σχήμα της αλλά και τη μηδενική επιρροή της στο ζύγισμα.

 

Το πλαίσιο τύπου trellis – όπως άλλωστε επιτάσσει η παράδοση της KTM – από χρωμομολυβδενιούχο χάλυβα, καλύπτει τον ισχυρό κινητήρα των 1290cc (σε V2 διάταξη) του αυστριακού κατασκευαστή, ενώ η πίσω ανάρτηση είναι τοποθετημένη κάτω από το μοτέρ και τόσο χαμηλά, ώστε βρίσκεται κοντά στο δεξί μαρσπιέ του αναβάτη! Μια πραγματικά εξαιρετική δουλειά από τον Ιταλό σχεδιαστή, που αποδεικνύει ότι ακόμα και το άριστο έχει περιθώρια βελτίωσης!

 

Επόμενο άρθρο »

Φωτογραφικό: To Pirelli Angel GT στην πίστα Nardò

« Προηγούμενο άρθρο

Δύο ειδικές εκδόσεις από την Triumph!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα