• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Οι 20 στροφές του Austin
Τις οδηγήσαμε πριν λίγες μέρες
Νέα 18/04/2013 - 12:15

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

Η πίστα COTA (Circuit Of The Americas) βρίσκεται λίγο έξω από το κέντρο του Austin, της πρωτεύουσας του Τέξας. Ολοκληρώθηκε το 2012 και φιλοξένησε εκεί Αγώνα της Formula 1. Είναι η μεγαλύτερη από τις πίστες που φιλοξενούν MotoGP φέτος, με μήκος 5,513μ., με τη μεγαλύτερη ευθεία στα 1,200μ., με 9 δεξιές και 11 αριστερές στροφές και κύριο χαρακτηριστικό τις 5 πολύ κλειστές στροφές, όπου η ταχύτητα της μοτοσυκλέτας πέφτει στα 70χλμ/ώρα περίπου και τις οποίες ακολουθούν απότομες επιταχύνσεις.

Ένα ακόμη ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι η απότομη ανηφόρα στο τέλος της ευθείας εκκίνησης-τερματισμού, η οποία καταλήγει στην Τ1, την πρώτη πολύ κλειστή στροφή, από την κορυφή της οποίας αρχίζει μια απότομη κατηφόρα προς την γρήγορη δεξιά Τ2.

Μετά οι Τ3, Τ4, Τ5, Τ6 σχηματίζουν ένα τριπλό “εσάκι” που καταλήγει σε ένα ακόμη εσάκι των Τ7, Τ8, Τ9, όπου η πίστα ανηφορίζει για να πάει στην γρήγορη κατηφορική Τ10, που καταλήγει στην φουρκέτα Τ11.

Από εκεί ξεκινά η ανηφορική τεράστια ευθεία των 1,200μ., η οποία καταλήγει στην 3η κλειστή στροφή την Τ12. Μια μικρή ευθεία οδηγεί στην διπλή δεξιά Τ13 & Τ14, η οποία καταλήγει με φρενάρισμα υπό κλίση στην 4η κλειστή την Τ15.

Δυνατή επιτάχυνση στη μικρή ευθεία από την οποία ξεκινά η τριπλή Τ16 – Τ18, που γίνεται πολύ γρήγορη στο τέλος της και καταλήγει στην επίσης γρήγορη αριστερή Τ19, μετά την οποία η πίστα φθάνει στο κατώτερο υψομετρικά σημείο της.

Λίγο πριν την 5η κλειστή αριστερή, την Τ20 ξεκινάει και πάλι η ανηφόρα.

 

Οι εγκαταστάσεις τις πίστας είναι υπερσύγχρονες, με αμερικανική αισθητική που συνεπάγεται και μεγάλους χώρους.

Στο κέντρο της πίστας ένας πύργος 80μ., είναι το σήμα κατατεθέν της COTA, από όπου μπορείς να δεις όλη την πίστα, αλλά όχι στη διάρκεια των Αγώνων, αφού ο χώρος είναι περιορισμένος.

Στη φωτογραφία ο απεσταλμένος μας στον πύργο, με φόντο τις στροφές Τ5 - Τ11.

 

Επόμενο άρθρο »

Σε πελάγη ευτυχίας το αφεντικό της BMW

« Προηγούμενο άρθρο

Γεύση από Austin

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα