• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK, Assen: ΚΑΤ1
Απίστευτος ο Sykes!
Νέα 26/04/2013 - 13:25

Το 2 στα 2 έκανε ο Tom Sykes, σήμερα πρώτη ημέρα του τρίτου γύρου των SBK στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στην πίστα του Assen. Μ΄ έναν τελευταίο ταχύτατο γύρο - υπό τη βροχή πάντα - ο Βρετανός άσος κατάφερε να σταματήσει το χρονόμετρο στο 1:57.190δ που του χάρισε ένα προβάδισμα 1,6δ από τον δεύτερο Sylvain Guintoli, στις πρώτες κατατακτήριες δοκιμές.

 

Η διαφορά αυτή είναι δηλωτική της απόστασης που χωρίζει τους υπόλοιπους από τον τρομερό αναβάτη της Kawasaki, ο οποίος με ανεβασμένη ψυχολογία θα διεκδικήσει αύριο τη δεύτερή του pole position για φέτος. Στο βρεγμένο το απόγευμα, βελτιώθηκαν και οι εργοστασιακές Aprilia με τον Guintoli και τον Laverty να βρίσκονται στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Ο Marco Melandri είναι τέταρτος πάνω στην BMW του, με τον Giugliano να βρίσκεται ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου πίσω από τον συμπατριώτη του. Πολύ καλός και ο Ayrton Badovini - συνεχίζει να είναι καλύτερος από τον έμπειρο ομόσταυλό του Checa - καταφέρνοντας να πέσει το απόγευμα κάτω από το όριο του 2:00! Ο αναβάτης της Ducati 1199 Panigale ήταν και ο τελευταίος που κατάφερε να σπάσει το φράγμα του 2:00, αλλά στάθηκε άτυχος στα τελευταία λεπτά, μιας και είχε μια πτώση.

 

Ακόμα πιο άτυχος όμως στάθηκε ο Leon Haslam, ο οποίος είχε μια σφοδρή πτώση το πρωί στα πρώτα ελεύθερα  και θα χρειαστεί χειρουργείο μένοντας εκτός δράσης για τουλάχιστον τους επόμενους δυο γύρους. Ο Jonathan Rea - ο οποίος το πρωί δεν κατάφερε να σημειώσει χρόνο - έφερε την Honda του στην 7η θέση, με διαφορά όμως πάνω από 3 δευτερόλεπτα από τον Sykes. Άλλωστε, μετά και τον τραυματισμό του ομόσταυλού του, ο Rea θα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της ολλανδικής ομάδας στο Assen. Ο Cluzel ολοκλήρωσε στην 8η θέση, με τον Carlos Checa να μην έχει βρει το κατάλληλο στήσιμο και να μένει 4,5δ πίσω από την κορυφή. Τη δεκάδα έκλεισε ο Leon Camier με την Suzuki του.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

ΠΠΤ Τρίπολη: Πίππος – Γκιζίνος έδωσαν μάχη στην Superstock

« Προηγούμενο άρθρο

Ξεκίνησε ο 1ος Αγώνας με ελεύθερες δοκιμές

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα