• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK, Assen: Sykes για φίλημα!
Μ' έναν εξωπραγματικό ρυθμό σάρωσε στον 1ο αγώνα!
Νέα 28/04/2013 - 16:00

Με τον ήλιο να λούζει την πίστα του Assen, ξεκίνησε ο πρώτος σημερινός αγώνας με τον Tom Sykes να συντρίβει κυριολεκτικά κάθε αντίσταση και να παίρνει μια φανταστική πρώτη φετινή  νίκη, βάζοντας τα θεμέλια για να τις διπλασιάσει σήμερα το απόγευμα. Ξεκινώντας από την pole position ο Sykes ξέφυγε ήδη από τη δεύτερη στροφή έχοντας συγκλονιστικό ρυθμό, ντροπιάζοντας πραγματικά τους υπόλοιπους αναβάτες του grid, καθώς "γύριζε" σχεδόν σταθερά στο 1:37 αυξάνοντας τη διαφορά του από τους άλλους μισό δευτερόλεπτο ανά γύρο! Μόνο προς το τέλος έκοψε ρυθμό για να πανηγυρίσει δεόντως τη μεγάλη του επιτυχία, αφήνοντας σχεδόν εννιά δευτερόλεπτα πίσω του τον δεύτερο.

 

Ο Βρετανός μπορεί να ήταν ανίκητος, ωστόσο η μάχη για τις δυο άλλες θέσεις του βάθρου ήταν πολύ δυνατή, με τον Jonathan Rea να επικρατεί του Sylvain Guintoli, αφήνοντας πίσω του τον τελευταίο για μόλις 0,006δ! Ειδικά ο Rea το πήρε προσωπικά - στον εντός έδρας αγώνα της ομάδας του - και έκανε μερικές εντυπωσιακές προσπεράσεις στην Hoge Heide σικέιν, ενώ στον τελευταίο γύρο ήταν δίπλα με τον Γάλλο αναβάτη, για να περάσει ελάχιστα δεύτερος τη γραμμή τερματισμού. Ο Laverty έβαλε τα δυνατά του αλλά δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό των δυο στις τελευταίες στροφές και ολοκλήρωσε στην τέταρτη θέση.

 

Ο Loris Baz είχε το ρυθμό να κοντράρει ίσως τους δυο του βάθρου, αν δεν έκανε ένα άσχημο ξεκίνημα, κάτι που τον ανάγκασε να χάσει πολύτιμο χρόνο ξεπερνώντας του μπροστά του, για να μονομαχήσει για την 5η θέση με τον Giugliano, επικρατώντας του αναβάτη της Aprilia για κάτι λιγότερο από δυο δευτερόλεπτα. Ο Davies πήρε μια αναπάντεχη έβδομη θέση, μιας και το πρωί στο ζέσταμα κατέστρεψε τη μοτοσυκλέτα του, με τους μηχανικούς να δουλεύουν πυρετωδώς για να ετοιμάσουν τη δεύτερη μοτοσυκλέτα, η οποία μάλιστα δεν έπαιρνε μπροστά! Στο τέλος τα κατάφεραν αλλά ο αναβάτης τους έπρεπε να ξεκινήσει τελευταίος τον αγώνα. Ο Βρετανός κατάφερε στο τέλος να πάρει την έβδομη θέση και να προσθέσει μερικούς βαθμούς στο ενεργητικό του, κάτι που ο ομόσταυλός του δεν κατόρθωσε. Ο Melandri αντιμετώπισε πρόβλημα με τη μοτοσυκλέτα του - έσπασε η αλυσίδα - με τον Ιταλό να σπρώχνει φανερά εκνευρισμένος την BMW του στο pitlane.

 

Οι Cluzel και Camier πήραν την 8η και 9η θέση αντίστοιχα, με τον Carlos Checa να ολοκληρώνει την πρώτη δεκάδα των αναβατών, πάνω στην 1199 Panigale του. Πάντως, πολλοί ήλπιζαν - ανάμεσά τους και οι αναβάτες της Ducati - ότι το Assen θα ήταν πιο ευνοϊκό απένταντι στην ιταλίδα (δεν έχει τόσο μεγάλες ευθείες) ωστόσο αυτό δεν αποδείχτηκε και στην πράξη μιας και η πρώτη Ducati έμεινε 35 δευτερόλεπτα πίσω από την κορυφή.

 

Αναλυτικά οι χρόνοι στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

SBK, Assen 2: O Laverty νικά τον Sykes!

« Προηγούμενο άρθρο

ΠΠΤ Τρίπολη: Κατατακτήριες Supersport

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα