• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Donington: 1ος Αγώνας
Πρώτος με διαφορά ο συγκλονιστικός Sykes!
Νέα 26/05/2013 - 17:25

Μετά την κυριαρχία του σε όλες τις διαδικασίες του Σ/Κ, φυσικό επακόλουθο για τον Tom Sykes ήταν να κυριαρχήσει απόλυτα στον πρώτο αγώνα της Αγγλίας, ξεκινώντας από την pole πρώτος και περνώντας τη γραμμή τερματισμού πρώτος, χωρίς να χάσει σε κανένα σημείο του αγώνα το προβάδισμα.

 

Ο αναβάτης της Kawasaki ήταν συγκλονιστικός και σε κανένα χρονικό σημείο δεν απειλήθηκε από τους αντιπάλους του, αν και ο Jonathan Rea προσπάθησε να τον πιέσει στους πρώτους έξι γύρους. Ο αναβάτης της Honda έκανε τον ταχύτερο γύρο σ' εκείνο το χρονικό σημείο κι έσπασε το αντίστοιχο ρεκόρ, με το δίδυμο της Aprilia να ακολουθεί τους δυο μπροστά. Λίγο αργότερα όμως, στον όγδοο γύρο και αφού τον πέρασε ο Marco Melandri, ο Ιρλανδός οδηγός βγήκε εκτός πίστας κι έμεινε πίσω και από τον Chaz Davies.

 

Στη συνέχεια του αγώνα ο ρυθμός του Rea άρχιζε να πέφτει - αντιμετώπιζε πρόβλημα με το δεξί του χέρι - με τον Guintoli να τον φτάνει και να τον προσπερνά, ενώ ακριβώς το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε με τον Marco Melandri στον 15ο γύρο. Ο τελευταίος μάλιστα είχε ανεβάσει στροφές και κατάφερε να ξεπεράσει και το εμπόδιο του Γάλλου, τρεις γύρους αργότερα.

 

Πιο πίσω ο Laverty τα είχε βρει σκούρα με τους πολύ επιθετικούς Baz και Giugliano, οι οποίοι και πέρασαν τον αναβάτη της Aprilia, δίνοντας μια ιδιαίτερα σκληρή μάχη μεταξύ τους.  Τρεις γύρους πριν το τέλος τα πάντα είχαν προδιαγραφεί, με μόνον τον Fabrizio να κερδίζει τη δέκατη θέση, αφήνοντας πίσω του όλες τις Ducati. Στο στρατόπεδο των κόκκινων, ήταν ο Badovini αυτός που ξεχώρισε, αφήνοντας στη δωδέκατη θέση τον ομόσταυλό του Carlos Checa. Ο Canepa ήταν 13ος με τον Neukirchner να φέρνει την Ducati του στην 14η θέση.

 

Στο τέλος, ο Melandri πέρασε τη γραμμή τερματισμού στη δεύτερη θέση, 2,3δ πίσω από τον τρομερό Sykes, με τον Guintoli να ολοκληρώνει τις θέσεις του βάθρου.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του πρώτου αγώνα στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

SBK Donington: 2ος Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

2ος αγώνας CIRCUIT 50-300cc για scooter και παπιες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα