• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Assen ΕΔ2: 1ος ο Marquez, χάνει τον αγώνα ο Lorenzo!
Σπασμένη αριστερή κλείδα μετά από σφοδρή πτώση!
Νέα 27/06/2013 - 17:29

Εν τέλει οι προβλέψεις επαληθεύτηκαν στην πίστα του Assen και η βροχή άρχισε να πέφτει δυνατά κατά τη διάρκεια των δεύτερων ελεύθερων δοκιμών του MotoGP, σήμερα το μεσημέρι στην Ολλανδία. Η βρεγμένη πίστα έδωσε την ευκαιρία στους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας να δοκιμάσουν το set-up των μοτοσυκλετών τους για τον αγώνα του Σαββάτου, ο οποίος όλα δείχνουν ότι θα γίνει στο βρεγμένο, ενώ παράλληλα δοκίμασαν σε αυτές τις συνθήκες και τις ζελατίνες των κρανών τους, με τις οποίες αρκετοί είχαν αντιμετωπίσει πρόβλημα στο Le Mans.

 

Στην πίστα, ο Marc Marquez πήρε το ρίσκο στο τέλος - χρησιμοποίησε το σκληρό πίσω βρόχινο ελαστικό - και κατάφερε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή να αρπάξει την πρώτη θέση από τον Valentino Rossi, ο οποίος έμεινε στην κορυφή για μερικά δευτερόλεπτα, καθώς το τέλος ήταν συναρπαστικό στο Assen με αρκετούς αναβάτες να εναλλάσσονται στις πρώτες θέσεις! Ο Ισπανός rookie έγραψε 1:47.617δ και άφησε στη δεύτερη θέση τον Vale, για 0.252δ.

 

Το γεγονός της ημέρας ωστόσο ήταν το σφοδρό highside στην ευθεία του Jorge Lorenzo - είκοσι λεπτά μετά την έναρξη της διαδικασίας - με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή (φορούσε κι αυτός σκληρό πίσω ελαστικό) να πλησιάζει πολύ κοντά την άσπρη γραμμή του κερμπ, σε μια από τις πιο γρήγορες στροφές της πίστας, και να χάνει τον έλεγχο της Μ1 του εκεί όπου είχαν μαζευτεί νερά. Ο Lorenzo προσγειώθηκε με δύναμη στον αριστερό του ώμο και παρά το ότι στην αρχή έδειχνε καλά, κρατώντας τον αριστερό του καρπό, στη συνέχεια οι φόβοι για σπασμένη αριστερή κλείδα επιβεβαιώθηκαν. Το γεγονός αυτό θέτει - όπως είναι φυσικό - εκτός Assen τον Ισπανό Παγκόσμιο Πρωταθλητή, οι ελπίδες του οποίου για υπεράσπιση του Τίτλου του δείχνουν να μειώνονται. Ο Jorge θα παραμείνει για 12 ώρες σε νοσοκομείο της Ολλανδίας, κάτω από συνεχή ιατρική επιτήρηση και στη συνέχεια θα πετάξει προς Βαρκελώνη όπου και θα εγχειριστεί αύριο.

 

Πίσω στη δράση, την τρίτη θέση πήρε ο Dani Pedrosa, ωστόσο ο Ισπανός αναβάτης της Honda ήταν πάνω από έξι δέκατα πίσω από τον ομόσταυλό του, με τον Marquez να δείχνει μια εντυπωσιακή προσαρμοστικότητα με την MotoGP μοτοσυκλέτα του στο βρεγμένο. Στην τέταρτη θέση ανέβηκε ο Stefan Bradl  - ο οποίος πλέον χρησιμοποιεί φρένα της Brembo - ακολουθούμενος από το δίδυμο της Ducati, Andrea Dovizioso και Nicky Hayden. Οι δυο τους έγραψαν ακριβώς τον ίδιο χρόνο, με τον Ιταλό να είναι πέμπτος και ο Ιταλός ομόσταυλός του έκτος. Αρκετά πίσω από τον πρωτοπόρο ο Cal Crutchlow, με τον Βρετανό να φέρνει την Yamaha του στην έβδομη θέση, 1.444δ πίσω από τον Marquez. Στις δύσκολες αυτές συνθήκες, ο Βρετανός της Tech 3 δεν ήθελε προφανώς να πιέσει και να πάρει αχρείαστα ρίσκα.

 

Τρεις CRT έκλεισαν τη δεκάδα - Danilo Petrucci, Yonny Hernandez και Michael Laverty - με τον εντυπωσιακό το πρωί Aleix Espargaro να πέφτει και να κρατά κι αυτός τον αριστερό του καρπό. Πτώση είχε και ο Karel Abraham, με την μοτοσυκλέτα του να σκάει με δύναμη στο προστατευτικό και να διαλύεται!

 

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Video-Φωτό από την πτώση του Lorenzo

« Προηγούμενο άρθρο

Moto3 Assen: Ξεκίνησε η βροχή

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα