• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H BMW εκτός SBK το 2014!
Συζητάει με Aprilia-Kawasaki ο Melandri
Νέα 25/07/2013 - 17:09

Η BMW Motorrad αποφάσισε - με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν μερικές ώρες - ότι αποσύρει την εργοστασιακή της υποστήριξη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK, στο τέλος της φετινής σεζόν.

 

Οι επίσημοι λόγοι - που διαβάζουμε στη σχετική ανακοίνωση - μιλάνε για αναγκαία "στρατηγική αναδιοργάνωση" - "...μεγαλύτερο βάρος στην περαιτέρω εξάπλωση" και "ανάπτυξη των δυνατοτήτων αγορών που ανήκουν σε αναπτυσσόμενες χώρες".

 

Η BMW Motorrad έκανε την εμφάνισή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK το 2009, μαζί με την Aprilia. Η τελευταία έχει ήδη δυο Παγκόσμιους Τίτλους με τον Max Biaggi και δυο Πρωταθλήματα Κατασκευαστών, ενώ η γερμανική φίρμα χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το 2012 για να γευτεί τη χαρά της νίκης, με αναβάτη τον Marco Melandri (Donington Park). Μέχρι στιγμής, οι Melandri και Davies έχουν χαρίσει στη γερμανική ομάδα 11 νίκες και 33 βάθρα, συμπεριλαμβανομένης της νίκης του Melandri στη Μόσχα και τη δεύτερη θέση του ομόσταυλού του, στον πρόσφατο γύρο.

 

"Οι άνθρωποι της ομάδας είναι επαγγελματίες με μεγάλο κίνητρο και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουν να κάνουν ό, τι είναι δυνατό για να ολοκληρώσουν τη σεζόν με καλά αποτελέσματα", δήλωσε ο Andrea Buzzoni, ο Γενικός Διευθυντής της BMW Motorrad. "Το 2013 είναι μια καλή χρονιά, η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι καταπληκτική και οι αναβάτες μας - Marco Melandri και Chaz Davies - κάνουν εξαιρετική δουλειά. Είμαστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα αυτά και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά".

 

"Λυπάμαι για την απόφαση αυτή, αλλά κατανοώ τη στρατηγική σημασία για την εταιρεία. Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες που συμμετέχουν σ' αυτή την προσπάθεια". Πλέον, μένει να φανεί και το αντίκτυπο αυτής της απόφασης, με τον Melandri να είναι σε προχωρημένες συνομιλίες με Kawasaki και Aprilia, ακόμα και πριν την σχετική ανακοίνωση της γερμανικής φίρμας. Ο Chaz Davies αγωνιζόταν για πρώτη φορά, φέτος, με τα χρώματα της BMW GoldBet.

 

Επόμενο άρθρο »

Video: Ελαστικά και πρόσφυση στο MotoGP

« Προηγούμενο άρθρο

Ολικό κάταγμα ο Pedrosa!!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα