• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Nakamoto: Ελεγχόμενη ECU;
Το HRC κατά 99% θα φύγει από το Πρωτάθλημα!
Νέα 20/12/2013 - 15:58

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου του HRC , Shuhei Nakamoto, η Honda θα αποσυρθεί του Πρωταθλήματος εάν γίνει υποχρεωτική η πλήρως ελεγχόμενη από την Dorna, ECU της Magneti Marelli.

 

Όπως έχουν τα πράγματα μέχρι σήμερα, όλες οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη νέα αγωνιστική χρονιά στο MotoGP, είναι υποχρεωμένες να χρησιμοποιήσουν την ECU της Magneti Marelli, ωστόσο τα εργοστάσια θα έχουν τη δυνατότητα να βάλουν το δικό τους software, "πληρώνοντας" το τίμημα να έχουν 20 λίτρα καύσιμου στον αγώνα, αντί των 24.

 

Οι συζητήσεις συνεχίζονται και όπως γίνεται φανερό, η Dorna - στην προσπάθειά της να κρατήσει χαμηλά το κόστος συμμετοχής στη μεγάλη κατηγορία - εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρξει ελεγχόμενη ECU από το 2017! "Αν το MotoGP αποφασίσει και έχει πλήρως ελεγχόμενη ECU, κατά 99% η Honda θα φύγει από το Πρωτάθλημα!" δήλωσε ο Nakamoto στην Gazzetta dello Sport.

 

"Ο λόγος που η Honda είναι στα GP, είναι η ανάγκη για τεχνολογική εξέλιξη και θεωρούμε τους αγώνες ως τον ιδανικό χώρο δοκιμών γι' αυτό. Αν αυτή η ευκαιρία για εξέλιξη αφαιρεθεί, τότε η Honda χάνει έναν πολύ σημαντικό λόγο ή μάλλον έναν ουσιώδη λόγο ώστε να δικαιολογεί τα υπέρογκα ποσά που δαπανούνται γι' αυτόν τον σκοπό", πρόσθεσε. "Η θέση αυτή δεν είναι καινούργια. Το έχω ξαναπεί στο παρελθόν και δεν αστειευόμουν. Αν σκοπός του Carmelo (σ.σ. Ezpeleta, Πρόεδρος της Dorna) είναι να σταματήσει την εξέλιξη, τότε δεν υπάρχει λόγος για έναν κατασκευαστή όπως η Honda να συνεχίσει στα GP".

 

Για την ώρα, οι κατασκευαστές στο Πρωτάθλημα είναι τρεις, η Honda, η Yamaha και η Ducati. Ένας τέταρτος θα προστεθεί το 2015, η Suzuki, ενώ την επόμενη χρονιά θα έχουμε πέντε συνολικά εργοστάσια, με την προσθήκη της Aprilia!

 

Επόμενο άρθρο »

Παντού γυναίκες…

« Προηγούμενο άρθρο

Χριστούγεννα α λα MotoGP!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα