• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Baker νίκησε τον Marquez στο χώμα!
"Λυπάμαι που είχαμε την επαφή με τον Marquez κι έπεσε..."
Νέα 13/01/2014 - 21:48

Στο Palau Sant Jordi στην Βαρκελώνη, διεξήχθη το Superprestigio 2014, ένας αγώνας στο χώμα όπου βρήκε θριαμβευτή τον Brad "The Bullet" Baker. Μπροστά σ' ένα ενθουσιώδες κοινό, ο Baker ξεπέρασε το εμπόδιο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή MotoGP και πήρε μια εύκολη νίκη, ενώ νωρίτερα είχε επικρατήσει και στην κατηγορία Open.

 

Στην κατηγορία αυτή ο Baker ήταν εντυπωσιακός και σχεδόν κατέκτησε τη νίκη χωρίς καμμία αντίσταση, περνώντας εύκολα στο μεγάλο τελικό (Superfinal), όπου θα αγωνίζονταν οι κορυφαίοι τέσσερεις της Open και της Superprestigio. Στην τελευταία, ήταν ο Marc Marquez ο οποίος κυριαρχούσε και κέρδισε στο τέλος, προκρινόμενος και αυτός στο μεγάλο τελικό, μαζί με τους Tito Rabat, Kenny Noyes και Aleix Espargaro.

 

Οι φίλαθλοι περίμεναν με μεγάλη αγωνία τον τελικό (Superfinal), μια μάχη που όλα έδειχναν ότι θα δίνονταν ανάμεσα στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή στο χώμα, Brad "The Bullet" Baker και το νέο φαινόμενο και Παγκόσμιο Πρωταθλητή του MotoGP, Marc Marquez. Και πράγματι έτσι εξελίχτηκε το βράδυ του τελικού, με τους δυο τους να προσφέρουν πλούσιο θέαμα στους παρευρισκομένους.

 

Το ξεκίνημα βρήκε δυνατό τον Marquez, ο οποίος κρατούσε τη θέση του έχοντας καλά πλασαρίσματα στις στροφές, ενώ ο Baker ήταν εξαιρετικά απειλητικός στην εξωτερική. Στο οβάλ σημείο, στην έξοδο μιας στροφής, ο Αμερικανός Πρωταθλητής κατάφερε να πάρει το προβάδισμα, ωστόσο ο επιθετικότατος Marquez ανάγκασε αρκετές φορές τον συνομήλικό του να ανοιχτεί και του πήρε την πρώτη θέση! Το πιο ομαλό στυλ του Baker τον έβαλε και πάλι στο παιχνίδι και πέρασε με ωραία κίνηση μπροστά από τον αντίπαλό του σε μια στροφή.

 

Ο Marquez ίσως δεν υπολόγισε καλά την κίνηση του αντιπάλου του και στρίβοντας και αυτός οι δυο τους ακούμπησαν και ο 20χρονος Παγκόσμιος Πρωταθλητής έπεσε. Ο Baker κοίταξε για λίγο πίσω του να δει τι έγινε και στη συνέχεια εξαφανίστηκε μπροστά! Ο Marquez σηκώθηκε και ολοκλήρωσε τον τελικό στην όγδοη και τελευταία θέση.

 

"Λυπάμαι που είχαμε την επαφή με τον Marquez στο Superfinal... ήταν μια εκπληκτική μάχη σώμα με σώμα και θα ήθελα πολύ να το επαναλάβουμε στην πατρίδα μου και προσκαλώ τον Marc στο Half Mile του χρόνου", δήλωσε ο Baker, ο οποίος έσφιξε χέρια με τον Marquez στο τέλος του αγώνα. "Είμαι τρομερά χαρούμενος με αυτό το σόου", πρόσθεσε από την πλευρά του ο νεαρότερος σε ηλικία Παγκόσμιος Πρωταθλητής του MotoGP. "Οι θεατές - όπως κι εμείς άλλωστε - το απόλαυσαν! Ήταν ωραία μάχη με τον Baker κι έμαθα πολλά. Ελπίζω να τα ξαναπούμε εδώ του χρόνου!"

 

Τα αποτελέσματα του μεγάλου τελικού (Superfinal)

 

1. Brad Baker (USA) KTM
2. Tito Rabat (ESP) Honda
3. Kenny Noyes (USA) Suzuki
4. Aleix Espargaro (ESP) Yamaha
5. José Pedro Gómez (ESP) Yamaha
6. Merle Scherb (USA) Yamaha
7. Dani Ribalta (ESP) Kawasaki
8. Marc Márquez (ESP) Honda

 

Επόμενο άρθρο »

Superprestigio 2014

« Προηγούμενο άρθρο

Suzuki Video 4

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα