• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar 2014: Ειδική 10
Την πρωτιά ο Barreda, 5ος ο Coma!
Νέα 16/01/2014 - 12:40

Ο Joan Barreda του HRC ήταν ο ταχύτερος στη χτεσινή δέκατη ειδική του Rally Dakar, καλύπτοντας τα 630 χιλιόμετρα ειδικής σε 4 ώρες και 42 λεπτά. Ο ομόσταυλός του, Helder Rodrigues έφτασε στον τερματισμό 8 λεπτά πιο πίσω, ακολουθούμενος από τον περσινό νικητή του Dakar, Cyril Despres. Ο Marc Coma (ΚΤΜ) διατηρεί τα ηνία στη γενική κατάταξη, ωστόσο με την πέμπτη θέση που πήρε χτες, βλέπει τη διαφορά του να έχει μειωθεί στα 44 λεπτά από τον Barreda.

 

"Ήταν κρίμα...", δήλωσε ο Barreda, αναφορικά με την 15λεπτη ποινή που δέχτηκε στην ένατη ειδική. "Είχα βασιστεί στον ήχο από το Iritrack και μέχρι να συνειδητοποιήσω ότι δεν χτύπησε, ήταν ήδη αργά. Κρίμα. Στη δέκατη ειδική ξεκινήσαμε από πίσω κι έπρεπε να είμαι πολύ προσεχτικός γιατί η πλοήγηση έκρυβε δυσκολίες. Διατήρησα τη ψυχραιμία μου και με κάθε χιλιόμετρο που περνούσε ανέβαζα την απόδοσή μου. Κατάφερα να μαζέψω λίγο τη διαφορά".

RODRIGUES
RODRIGUES

 

Τη χτεσινή ημέρα, ο Coma ξεκίνησε από την πρώτη θέση - μετά την πρωτιά του στην ένατη ειδική - ωστόσο πολύ γρήγορα ένας αποφασισμένος Despres ξεπέρασε τον Ισπανό. Πολύ δυνατός ήταν και ο αναβάτης της Honda, Daniel Gouet, που πλασαρίστηκε δεύτερος, με τους Rodrigues, Viladoms, Esquerre και Pain να ακολουθούν. Ο Gouet έχασε αρκετά λεπτά όταν έφτασε στους αμμολόφους, μιας κι ένα μηχανικό πρόβλημα τον ανάγκασε να σταματήσει. Ο Rodrigues κατάφερε να ξεπεράσει τον Despres, ενώ ο τελευταίος έδωσε μάχη με τον βελτιωμένο Coma για τη δεύτερη θέση.

 

Ο Barreda πιο πίσω ανέβαζε συνεχώς το ρυθμό του και γρήγορα έφτασε τον πρωτοπόρο και τον πέρασε. Εν τω μεταξύ ο Esquerre ήταν αυτός που τον ακολουθούσε, ανεβαίνοντας ως τη δεύτεη θέση για να πέσει όμως λίγο αργότερα, κάτι που σήμανε και το τέλος του φετινού Dakar για τον Χιλιανό. Οι τραυματισμοί του από την πτώση, ευτυχώς, δεν ήταν σοβαροί.

DESPRES
DESPRES

 

Ο αναβάτης του HRC παρέμενε στην πρώτη θέση, με τον Rodrigues να τον ακολουθεί από πίσω και τον Pain να περνά τρίτος το CP2, με τέταρτο τον Pizzolito (HRC) και στην πέμπτη θέση τον Przygonski (KTM). Σ' εκείνο το σημείο, ο Despres είχε υποχωρήσει στην έκτη θέση και ο Coma ήταν ένατος. Η δέκατη ειδική είχε "σπάσει" σε δυο κομμάτια, που χωρίζονταν από 180 χιλιόμετρα ουδέτερης ζώνης. Μόλις προς το τέλος του πρώτου μέρους, ο Despres κατάφερε να ανέβει σε θέση βάθρου, με τον Coma να χάνει έδαφος και να υπολείπεται πάνω από εννέα λεπτά, καθώς οι διαγωνιζόμενοι έμπαιναν στην ουδέτερη ζώνη.

 

Το δεύτερο σκέλος άρχισε με τον Barreda να φεύγει πρώτος και να διατηρεί το προβάδισμα μπροστά από τους Rodrigues και Despres. Ο Coma κατάφερε να ανέβει ως την τέταρτη θέση, αδυνατώντας όμως να μειώσει κι άλλο τη διαφορά του από τον Ισπανό του HRC. Μπροστά ο Barreda ήταν ανίκητος και το μεγάλο ενδιαφέρον στράφηκε στη μάχη για τη δεύτερη θέση. Ο Despres πίεζε τον Rodrigues, ενώ και οι Pain και Coma πλησίαζαν απειλητικά. Στο τέλος, ο Γάλλος Πρωταθλητής δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Πορτογάλου αντιπάλου του, αλλά κράτησε την τρίτη θέση μπροστά από τον Oliver Pain. Ο Coma πήρε την πέμπτη θέση.

 

Τα αποτελέσματα της 10ης ειδικής (10 πρώτοι):

 

1 Joan Barreda 04:42'00 ESP HONDA TEAM HRC

2 Helder Rodrigues +08'00 POR HONDA TEAM HRC

3 Cyril Despres +09'40 FRA YAMAHA Yamaha Racing

4 Olivier Pain +11'11 FRA YAMAHA Yamaha Racing

5 Marc Coma +11'26 ESP KTM KTM Red Bull Rally Factory

6 Kuba Przygonski +15'08 POL KTM KTM Rally Factory

7 Stefan Svitko +15'14 SLO KTM Oraving Slovnaft Team

8 Javier Pizzolito +16'58 ARG HONDA TEAM HRC

9 Ivan Jakes +18'17 SLO KTM Nad Ress Adventure

10 Daniel Gouet +19'21 CHI HONDA Tamarugal Honda Racing XC Rally Team


Η γενική κατάταξη μετά το τέλος της 10ης ειδικής (10 πρώτοι):

 

1 Marc Coma 41:48'33 ESP KTM KTM Red Bull Rally Factory

2 Joan Barreda +44'10 ESP HONDA TEAM HRC

3 Jordi Viladoms +02:02'03 ESP KTM KTM Red Bull Rally Factory

4 Olivier Pain +02:16'12 FRA YAMAHA Yamaha Racing

5 Helder Rodrigues +02:21'16 POR HONDA TEAM HRC

6 Cyril Despres +02:28'27 FRA YAMAHA Yamaha Racing

7 Kuba Przygonski +02:29'15 POL KTM KTM Rally Factory

8 Daniel Gouet +03:05'54 CHI HONDA Tamarugal Honda Racing XC Rally Team

9 Stefan Svitko +03:33'07 SLO KTM Oraving Slovnaft Team

10 David Casteu +03:41'54 FRA KTM Team Casteu

Επόμενο άρθρο »

Moto3: Προσωρινό grid 2014

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2: Προσωρινό grid 2014

Χορηγοί