• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Camier & Ioda εκτός Sepang I
Θα πάρουν μέρος στο δεύτερο τεστ στην Μαλαισία
Νέα 23/01/2014 - 09:59

Ο rookie τη φετινή σεζόν στο MotoGP, Leon Camier, δήλωσε πρόσφατα ότι δεν θα πάρει μέρος στο πρώτο τεστ της Μαλαισίας στις αρχές Φλεβάρη. Ο λόγος οι πολλές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στην ομάδα της Ioda, η οποία όχι μόνο εμπιστεύεται τον πρώην Πρωταθλητή στα BSB και αναβάτη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SBK το 2013, Leon Camier, αλλά αφήνει την Suter-BMW για χάρη της Aprilia-ART.

 

"Νομίζω ότι το πλάνο μας είναι να μην πάρουμε μέρος στο πρώτο τεστ στην Μαλαισία, αλλά στο δεύτερο στα τέλη του Φεβρουαρίου", αποκάλυψε ο Camier στο επίσημο site του Πρωταθλήματος.

 

Το πρώτο τεστ στην Μαλαισία θα ξεκινήσει στις τέσσερεις Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις έξι, ενώ το δεύτερο θα διεξαχθεί από 26 έως και 28 του ίδιου μήνα. Στη συνέχεια θα έχουμε ακόμα ένα τεστ στην πίστα του Κατάρ, πριν το επίσημο ντεμπούτο του Camier στο MotoGP (στην ίδια πίστα) στις 23 Μαρτίου.

 

"Υπάρχουν πολλά για τα οποία ανυπομονώ. Φυσικά έχω οδηγήσει στο παρελθόν μοτοσυκλέτα της Aprilia (σ.σ. στα SBK) αλλά από τότε έχει αλλάξει πολύ και παράλληλα πρέπει να συνηθίσω τα ελαστικά, τα φρένα και τα λοιπά", συνέχισε ο Βρετανός. "Θα είναι συναρπαστικά, αλλά για την ώρα το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι προπόνηση και να προετοιμαστούμε για το τεστ".

 

"Σίγουρα πρέπει να μάθω πολλά, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρω. Έχω τον ίδιο τεχνικό για χρόνια - με τον οποίο κέρδισα το πρωτάθλημα στα BSB - και τον ίδιο αρχιμηχανικό", πρόσθεσε. Η μοτοσυκλέτα της Aprilia είχε κυριαρχήσει τα προηγούμενα χρόνια στην κατηγορία - στα χέρια του Aleix Espargaro - αλλά πλέον θα έχει να αντιμετωπίσει την πρόκληση των OPEN μοτοσυκλετών.

 

"Μέχρι να βρεθούμε αντιμέτωποι μαζί τους σε αγώνα, όπως και με την Avintia Kawasaki του Barbera, είναι δύσκολο να πει κανείς που βρισκόμαστε", τόνισε ο 27χρονος Άγγλος. Φυσικά, η Aprilia θα αναβαθμίσει τη μοτοσυκλέτα της για να αντιμετωπίσει τη νέα OPEN κατηγορία. Τι ακριβώς αναβαθμίσεις θα γίνουν, είναι για την ώρα ασαφές, ωστόσο δεν έχουν σταματήσει οι φήμες ότι εξελίσσεται το seamless κιβώτιο της εταιρείας αλλά και πνευματικές βαλβίδες.

 

Ο Camier έχει οδηγήσει και στο παρελθόν μοτοσυκλέτα MotoGP, στο τεστ μετά τον αγώνα της Βαλένθια το 2006, όταν ανέβηκε στη σέλα της Honda του Pedrosa (990cc). Τέλος, να σημειώσουμε ότι η IodaRacing θα είναι η μοναδική ομάδα στο grid του 2014, που θα χρησιμοποιήσει εξ ολοκλήρου μοτοσυκλέτα ART.

 

Επόμενο άρθρο »

"Buon Compleano Sic 2014"

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Davies και δοκιμαστής;

Χορηγοί