• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Οι αγώνες είναι η δουλειά μου!
Με τον Dani ήμασταν εχθροί, με τον Marc είναι διαφορετικά
Νέα 24/02/2014 - 17:31

Τη φετινή σεζόν στο MotoGP, ο Jorge Lorenzo θα προσπαθήσει να πάρει την "εκδίκησή" του από τον Marc Marquez, από τον οποίο και έχασε πέρυσι τον Τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Οι δυο τους φαντάζουν τα δυο αδιαφιλονίκητα φαβορί, πάνω στις δυο ομολογουμένως καλύτερες μοτοσυκλέτες του grid.

 

Ο Lorenzo παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη στο ισπανικό κανάλι Cuatro (για όσους γνωρίζουν ισπανικά, ολόκληρη η συνέντευξη του Jorge είναι εδώ) και έδειξε μεγάλη ωριμότητα στις δηλώσεις του, όπως και πλήρη επίγνωση των δυνατών και αδύνατων σημείων του.

 

"Είμαι από εκείνους που βλέπουν τους αγώνες σαν τη δουλειά τους. Δεν υπάρχει χώρος για συναισθήματα και την περισσότερη ώρα πρέπει να είσαι προσηλωμένος σε αυτό που κάνεις", αποκάλυψε το σκεπτικό του ο δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP με Yamaha. Ο ίδιος δεν έκρυψε το γεγονός ότι άλλαξε με τον καιρό. "Ήμουν ένα ντροπαλό παιδί, λιγομίλητο και με πρόσωπο διαρκώς σοβαρό", συνέχισε.

 

Μια εικόνα των χρόνων της εφηβείας και της πρώιμης ενηλικίωσής του, που δύσκολα θα ξεχαστεί. Παράλληλα, υπήρξε και η κόντρα με τον πατέρα του, "... με τον οποίο είχα να μιλήσω για τέσσερα χρόνια", αλλά και η αντιπαλότητά του με άλλους οδηγούς: "Με τον Pedrosa ήμασταν εχθροί, δεν μιλούσαμε και το ίδιο έπρατταν οι μάνατζέρ μας. Πλέον αυτό έχει αλλάξει", ξεκαθάρισε.

 

Όσο για τον Marquez; "Με τον Marc η κατάσταση είναι διαφορετική, αν και κατά καιρούς υπάρχει ένταση με την επιθετικότητά του μέσα στην πίστα", υπογράμμισε ο Jorge, ο οποίος δεν φοβάται ότι ο Marc θα γίνει ο νέος Lorenzo, "...είναι απλά ο νέος Marquez", ούτε ότι θα τον νικήσει: "... αυτό έχει γίνει ήδη".

 

"Είναι απίστευτο ταλέντο και πέρυσι κέρδισε έξι αγώνες. Δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την τύχη. Είναι αλήθεια ότι εκμεταλλεύτηκε τους τραυματισμούς μας, αλλά με τα "αν" δεν πας πουθενά", πρόσθεσε ο αναβάτης της εργοστασιακής Μ1 στο MotoGP.

 

Ο νεαρότερος σε ηλικία Παγκόσμιος Πρωταθλητής της μεγάλης κατηγορίας, δείχνει να έχει δυο πρόσωπα: αυτό του διαβόλου μέσα στις πίστες και αυτό του αγγέλλου μπροστά από τις κάμερες. "Μπροστά στις κάμερες δίνει την εντύπωση ότι είναι χαρούμενος, ασχέτως του αποτελέσματος, σαν τον Valentino. Υπάρχουν άλλοι, όπως εγώ, που είμαστε οργισμένοι με το πως εξελίχθηκαν τα πράγματα σε κάποιον αγώνα και δεν το κρύβουμε".

 

Αν και ο Jorge Lorenzo έχει μάθει πια, την πικρή γεύση της ήττας. "Σε κανέναν δεν αρέσει να χάνει, αλλά έμαθα να το αποδέχομαι κι αυτό", παραδέχτηκε. "Αν δεν γευτείς την ήττα, δεν μπορείς να το ξέρεις. Μου το έλεγε ο πατέρας μου, αλλά δεν άκουγα...".

 

Στο τέλος, αναφέρθηκε και στις ερωτικές περιπέτειες κατά τη διάρκεια των GP! "Κάτι μπορεί να γίνει τα Σάββατα, αλλά σε καμμία περίπτωση τις Κυριακές. Το πρωί του αγώνα πρέπει να είσαι ιδιαιτέρως συγκεντρωμένος. Βέβαια, αν συμβεί πρέπει να αδράξεις την ευκαιρία!" αποκρίθηκε γελώντας.

 

Επόμενο άρθρο »

MotoGP 2014: Έξω η Βραζιλία!

« Προηγούμενο άρθρο

φωτ. της Ημέρας: "Σέρρες Αγώνας ΟΡΕΝ 2011"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα