• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Κατάρ: Η συνέντευξη τύπου
Η νέα αγωνιστική χρονιά προ των πυλών!
Νέα 19/03/2014 - 18:11

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, λίγο πριν την έναρξη του νέου Πρωταθλήματος, το παρόν έδωσαν οι περσινοί πέντε πρώτοι της βαθμολογίας - Marquez, Lorenzo, Pedrosa, Rossi και Crutchlow - ενώ μαζί τους ήταν και ο αναβάτης που μας εντυπωσίασε όλους με την απόδοσή του στα χειμερινά τεστ, ο Aleix Espargaro.

 

Η πρώτη ερώτηση των παρευρισκομένων, όπως ήταν φυσικό, αφορούσε στην φυσική κατάσταση του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Marc Marquez. "Είμαι καλύτερα, αλλά δεν μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά για το επίπεδο που είμαι. Αυτό θα φανεί όταν είμαι πάνω στη μοτοσυκλέτα", απάντησε ο νεαρότερος σε ηλικία Παγκόσμιος Πρωταθλητής της μεγάλης κατηγορίας!

 

"Θα μου πάρει λίγο χρόνο για να βρω το ρυθμό μου, αλλά θα είναι δύσκολο γιατί έχασα πάνω από ένα μήνα προπόνησης και πριν πέντε ημέρες δεν μπορούσα καν να περπατήσω. Τώρα όμως μπορώ και πιστεύω ότι θα είμαι καλά πάνω στη μοτοσυκλέτα. Ήταν δύσκολο να είμαι σπίτι μου, όταν όλοι οι άλλοι έκαναν δοκιμές. Τώρα όμως ανυπομονώ για τη νέα σεζόν. Δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να μιλάμε για νίκη εδώ. Θα πρέπει να δω πως θα είναι το πόδι μου όλο το Σ/Κ", πρόσθεσε ο 21χρονος άσος.

 

Έχοντας παραβρεθεί - μαζί με τον Rossi - στα αποκαλυπτήρια των νέων χρωμάτων της M1, που έγιναν λίγα λεπτά πριν την έναρξη της συνέντευξης τύπου, ο Jorge Lorenzo σχολίασε: "Είναι πολύ ευχάριστο που η Movistar ήρθε σε συμφωνία με την ομάδα μας και είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι με τους αγώνες. Από φυσικής κατάστασης είμαι κοντά στο 100%, αλλά είχα τρεις επεμβάσεις το χειμώνα και δούλεψα σκληρά για να επανέλθω. Ο πρώτος αγώνας είναι πολύ σημαντικός! Δεν θέλεις να κάνεις το λάθος και να πέσεις. Πρέπει τουλάχιστον να είμαστε στο βάθρο".

 

Ελαφρώς διαφορετική προσέγγιση για τον πρώτο αγώνα στο Κατάρ, είχε ο Dani Pedrosa: "Ο πρώτος αγώνας είναι - φυσικά - σημαντικός, αλλά το Πρωτάθλημα έχει 18 γύρους για να αποδείξεις ότι είσαι ο καλύτερος. Σίγουρα θέλω να κάνω την καλύτερη δυνατή αρχή, αλλά αυτό θέλουν και οι υπόλοιποι".

 

Ο Rossi ανυπομονεί για την έναρξη της νέας σεζόν, δεύτερης πάνω στην αγαπημένη του Μ1, μετά τα δυο χρόνια παρουσίας του στην Ducati: "Πρέπει να προσπαθήσουμε και να δούμε το επίπεδό μας μόλις ξεκινήσουμε τους αγώνες, διότι στις δοκιμές ήμασταν ανταγωνιστικοί. Θεωρώ ότι ο Aleix και οι αναβάτες της Ducati θα είναι δυνατοί, τόσο σε απόλυτους χρόνους όσο και σε ρυθμό αγώνα. Οι αγώνες θα είναι διαφορετικοί φέτος, ειδικά στην αρχή, στο πρώτο κομμάτι τους".

 

Λίγο πριν το επίσημο ντεμπούτο του πάνω στην GP14, ο Crutchlow μίλησε με ειλικρίνεια: "Προσπαθώ να μάθω μια καινούργια για εμένα μοτοσυκλέτα και πρέπει να προσαρμόσω το στυλ μου. Πρέπει να σταματάω και να στρίβω περισσότερο από το να κουβαλάω την ταχύτητα στις στροφές και σημειώνουμε πρόοδο. Ο Andrea έδειξε ότι η μοτοσυκλέτα μας είναι ανταγωνιστική στον ένα γύρο, έτσι απομένει να δούμε αν θα τα καταφέρουμε και στον αγώνα".

 

Το μικρόφωνο πήρε και ο Aleix Espargaro, ο άνθρωπος που καθήλωσε τους πάντες με την απόδοσή του σε Μαλαισία και Κατάρ. "Έχω ένα ανταγωνιστικό σύνολο και πραγματικά ανυπομονώ να ξεκινήσουμε", σχολίασε, ενώ σε ερώτηση αν μπορεί να διατηρήσει τους χρόνους του και σε ρυθμό αγώνα, απάντησε: "Αυτή είναι μια ερώτηση που αξίζει εκατομμύρια σ' αυτόν που θα την απαντήσει! Οι προσομοιώσεις που κάναμε έδειξαν ότι μπορούμε. Το τέλος της περασμένης σεζόν ήταν δύσκολο για εμένα, έχασα την αυτοσυγκέντρωσή μου και μου ήταν δύσκολο που άλλαξα ομάδα. Τώρα όμως είμαι πολύ χαρούμενος με την απόφασή μου".

 

Αναφορικά με τις συνεχείς αλλαγές στους κανονισμούς, την είσοδο της Factory 2, την άμεση κατάργησή της και το γενικό μπέρδεμα που έχει προκαλέσει σε φιλάθλους αλλά και πρωταγωνιστές του MotoGP, ο κάθε αναβάτης είχε τη γνώμη του. "Σε έναν ιδανικό κόσμο, θα είχαμε 10 ή 15 αναβάτες να μάχονται για τον Τίτλο σε μια κατηγορία. Αυτός είναι ο στόχος", σχολίασε ο Lorenzo.

 

"Αγωνιζόμαστε για τους οπαδούς και πρέπει να τους προσφέρουμε ωραίο θέαμα. Θα ήταν ωραίο να δούμε περισσότερες μοτοσυκλέτες να είναι ανταγωνιστικές κι ελπίζω αυτό να συμβεί", δήλωσε από την πλευρά του ο Espargaro. Ενοχλημένος με τον όλο θόρυβο που έχει δημιουργηθεί με τους κανονισμούς, ο Crutchlow αρκέστηκε να πει (με μια μικρή δόση ειρωνείας): "Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους κανονισμούς. Είναι αυτοί που είναι και μας ευνοούν... η Dorna κάνει καλή δουλειά και τους ευχαριστούμε". 

 

Ίσως την πιο ολοκληρωμένη γνώμη, εξέφρασε ο Dani Pedrosa: "Φυσικά δεν είναι ιδανικό. Είμαστε σε μια εποχή που κάθε πέντε λεπτά έχουμε αλλαγές, διότι δεν είναι εύκολο να βρεις τον τρόπο να έχεις μόνο μια κατηγορία στο MotoGP. Μια κατηγορία όπου όλοι θα αγωνίζονται επί ίσοις όροις και θα προσφέρουν ωραίο θέαμα", εξήγησε. "Νομίζω ότι θα πρέπει να περιμένουμε μερικά χρόνια για να βρεθεί η κατάλληλη ισορροπία. Άλλωστε και η F1 κάνει πολλές αλλαγές συνεχώς, για να βρουν την καλύτερη λύση. Δεν είναι ιδανικό, αλλά έτσι έχει η κατάσταση".

Επόμενο άρθρο »

Moriwaki Cup: Φωτογραφικό αφιέρωμα Νότης

« Προηγούμενο άρθρο

Φωτογραφικό: Movistar M1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα