• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νέα μεγάλη διάκριση για Marquez!
Βραβεύτηκε στα Laureus World Sports Awards
Νέα 27/03/2014 - 11:29

Ο θεσμός "Laureus World Sports Awards" για το 2014, έλαβε χώρα στην Κουάλα Λουμπούρ την Τετάρτη, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Marc Marquez να παίρνει το βραβείο "Laureus World Breakthrough"!

 

Η απόδοση του 21χρονου Ισπανού πέρυσι, όταν και στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής, έπεισε τους κριτές ότι άξιζε και με το παραπάνω αυτή τη διάκριση. Ο Marquez άλλωστε, σε ηλικία 20 ετών και 266 ημερών, έγινε ο νεαρότερος Πρωταθλητής στην ιστορία, κατακτώντας τον Τίτλο στην παρθενική του σεζόν, κάτι που είχε καταφέρει μόνο ο Kenny Roberts το 1978!

 

Το βραβείο στον χαμογελαστό Ισπανό παρέδωσαν δυο γίγαντες του μηχανοκίνητου αθλητισμού στους δυο τροχούς, οι Giacomo Agostini και Mick Doohan! "Θέλω να ευχαριστήσω την Ακαδημία Laureus που με βράβευσε. Είναι ιδιαίτερη εμπειρία για εμένα να βρίσκομαι εδώ, στα 20 μόλις μου χρόνια, δίπλα σε τόσους θρύλους του αθλητισμού", σχολίασε ο Marquez.

 

"Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα βραβεία που έχω κερδίσει ποτέ! Θέλω παράλληλα να ευχαριστήσω και όλους όσοι με βοήθησαν στην καριέρα μου και στο να κερδίσω τον Τίτλο". Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν και οι Sebastian Vettel (Laureus World Sportsman of the Year), Missy Franklin (Laureus World Sportswoman of the Year), Bayern Munich (Laureus World Team of the Year) και Rafael Nadal (Laureus World Comeback of the Year).

 

Τέλος, να σημειώσουμε ότι το 2010 βραβεύτηκε από την Ακαδημία και ο Valentino Rossi, ο οποίος επανήλθε στη δράση αναρρώνοντας με θαυμαστό σχεδόν τρόπο από τον τραυματισμό του! Ο Ιταλός θρύλος πήρε τότε το βραβείο για την ταχύτερη επιστροφή, το Laureus World Comeback of the Year.

 

 

Λίγα λόγια για τον θεσμό:

 

Τα Laureus World Sports Awards είναι ένας ετήσιος θεσμός, με σκοπό να τιμήσει αθλητές και ομάδες για τα επιτεύγματά τους καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ξεκίνησε το 1999 από τις Daimler και Richemont και υποστηρίζεται από την Mercedes-Benz και την IWC Schaffhausen. Το πρώτο gala διοργανώθηκε στις 25 Μαΐου του 2000 στο Monte Carlo.

 

Τα βραβεία που δίνονται είναι έξι: Laureus World Sportsman, Sportswoman, Team, Breakthrough, Comeback και Action Sports Awards. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από κορυφαίους αθλητικούς συντάκτες, αθλητικογράφους, δημοσιογράφους του διαδικτύου και εκφωνητές απ' όλο τον κόσμο. Τα βραβεία για τον Laureus World Sportsperson και Disability Award, αποφασίζονται από ξεχωριστή επιτροπή.

 

Για πολλούς, τα βραβεία Laureus θεωρούνται τα Όσκαρ του αθλητισμού!

 

Επόμενο άρθρο »

Κατάρ: Φωτογραφικό 2

« Προηγούμενο άρθρο

Spies: Αν θα επιστρέψω;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα