• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
To OXI της Yamaha στον Lorenzo!
Γιατί δεν τον άφησε να οδηγήσει την OPEN M1;
Νέα 31/03/2014 - 12:54

Η Yamaha δεν επέτρεψε στον Jorge Lorenzo να οδηγήσει - ύστερα από αίτημα του ιδίου - την OPEN Μ1, επειδή δεν είχε νόημα ν' αξιολογήσει ο Ισπανός μια μοτοσυκλέτα με την οποία δεν θα αγωνιζόταν στο Πρωτάθλημα. Ο Lorenzo, ειδικά μετά και από τις εκπληκτικές εμφανίσεις του Aleix Espargaro - ο οποίος ήταν πάντα μέσα στην τετράδα των πρώτων στα χειμερινά τεστ - ζήτησε να κάνει μερικές δοκιμές στη σέλα της OPEN YZR-M1 της Yamaha. Η απάντηση ωστόσο ήταν αρνητική.

 

"Πολλοί αναβάτες έμειναν έκπληκτοι με την απόδοση κάποιων στις OPEN μοτοσυκλέτες και από τη δική τους οπτική, έχουν ένα και μόνο στόχο: τη νίκη! Ωστόσο, μερικές φορές οι αναβάτες βλέπουν πιο βραχυπρόθεσμα και βλέπουν το σήμερα, διότι δεν μπορείς να ξέρεις τους χρόνους μετά από δυο μήνες. Λογικά θα επικρίνουν την απόφασή μας και θα πουν: γιατί δεν το δοκιμάζουμε;" εξηγεί ο Lin Jarvis, το αφεντικό της αγωνιστικής ομάδας της Yamaha, στο MCN.

 

"Είναι δουλειά τους να μας πιέζουν. Αλλά είναι και δουλειά των μηχανικών να σκέφτονται μακροπρόθεσμα για τη στρατηγική και να κατανοούν τι προβλήματα θα έκρυβε μια τέτοια απόφαση. Ένα τόσο μαλακό ελαστικό αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα, αλλά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στον αγώνα; Πολλά περισσότερα πρέπει να ληφθούν υπόψη στους αγώνες, από το να κοιτάει κανείς μόνο τους χρόνους. Αποφασίσαμε να αγωνιστούμε ως Εργοστασιακή συμμετοχή και δεν βλέπουμε κανένα λόγο να αλλάξουμε αυτή μας τη στρατηγική", πρόσθεσε.

 

Επόμενο άρθρο »

Τριήμερες δοκιμές για Ducati!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK: O Camier στη θέση του Barrier

Χορηγοί