• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
"Έφυγε" ο Massimo Tamburini
Σε ηλικία 71 ετών...
Νέα 08/04/2014 - 13:58

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να αναφέρουμε ότι ο Massimo Tamburini απεβίωσε το Σ/Κ που μας πέρασε, σε ηλικία 71 ετών, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο. Πρόκειται για μια τεράστια απώλεια, με τον μαέστρο του σχεδιασμού να μας έχει χαρίσει δυο θησαυρούς των δυο τροχών: την Ducati 916 Superbike και την MV Agusta F4.

 

Είναι από τις ελάχιστες φορές που πραγματικά η απαρίθμηση των κατορθωμάτων ενός τόσο αξιόλογου ανθρώπου, ωχριά μπροστά στην πραγματικότητα. Ο Tamburini θα μείνει στην ιστορία για τη συμβολή του σε μεγάλες εταιρείες, όπως η Cagiva, η Ducati, η MV Agusta και φυσικά η Bimota, τα δυο τελευταία γράμματα της οποίας αντιστοιχούν στα δυο πρώτα του επιθέτου του ("Ta").

 

Ιδρυτής του Cagiva Research Center, μερικές από τις καλύτερες εμπνεύσεις του ήρθαν όταν η εταιρεία ανήκε ακόμα στην Ducati και αργότερα στην MV Agusta. Η επιρροή της δουλειάς του, το διάστημα που ήταν στην εταιρεία από την Μπολόνια, έθεσε τα στάνταρ για την αισθητική της Ducati κάτι που - ακόμα και σήμερα - είναι ορατό σε καινούργια μοντέλα.

 

Στην MV Agusta η επιρροή του ήταν ακόμα μεγαλύτερη, καθώς όλα τα μοντέλα της εταιρείας από το Varese κατασκευάζονται σε μεγάλο βαθμό από τα αρχικά σχέδια της F4 Superbike και της Brutale. Το μέγεθος της σχεδιαστικής ιδιοφυίας του Tamburini, δεν ήταν δυνατόν να μην ξεπεράσει τα όρια των δυο τροχών, καθώς οι μοτοσυκλέτες που σχεδίασε συμμετείχαν σε Έκθεση του Μουσείου Guggenheim στη Νέα Υόρκη!

 

Η δουλειά και το έργο του Tamburini είναι βέβαιο ότι θα εμπνεύσει πολλές γενιές μοτοσυκλετιστών και σχεδιαστών. Τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς, τους φίλους και τους κοντινούς ανθρώπους αυτού του θρύλου.

 

Επόμενο άρθρο »

IMR Racing στην Καλαμάτα

« Προηγούμενο άρθρο

"Μεγάλη αισιοδοξία" για Bautista!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα