• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τέξας: Η συνέντευξη τύπου
Ο Edwards ανακοίνωσε την απόσυρσή του
Νέα 11/04/2014 - 09:40

Οι Ευρωπαίοι Marc Marquez, Valentino Rossi και Bradley Smith, μαζί με τους Αμερικανούς Nicky Hayden, Colin Edwards και Josh Herrin, συμμετείχαν στη χτεσινή συνέντευξη τύπου, όπου ο Edwards ανακοίνωσε την απόσυρσή του στο τέλος του 2014.

 

Ο πολύπειρος Αμερικανός αγωνίζεται επαγγελματικά στους αγώνες μοτοσυκλέτας εδώ και 22 χρόνια, ενώ στο MotoGP είναι από το 2003 έχοντας κατακτήσει 12 βάθρα. Ο Edwards ήρθε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής Superbike. Την ανακοίνωση της αποχώρησής του, την έκανε συνοδεύοντάς την με ένα αστείο: "Τουλάχιστον αγωνίζομαι ακόμα φέτος".

 

Στη συνέχεια εξήγησε: "Στα τεστ συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να αλλάξω το στυλ μου και αυτό πάει ενάντια στο ένστικτό μου. Αυτό έπαιξε το ρόλο του στην απόφασή μου. Θέλω να περνάω περισσότερο χρόνο με τη γυναίκα και τα παιδιά μου και φυσικά θέλω να ευχαριστήσω την Yamaha και όλους όσοι με βοήθησαν στην καριέρα μου".

 

Ο πρώτος πάντως που πήρε το λόγο στη συνέντευξη, ήταν ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Marc Marquez, ο οποίος επιστρέφει στην πίστα όπου πέρυσι πήρε την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία! "Έχω ωραίες αναμνήσεις από το 2013, καθώς εδώ πήρα την πρώτη μου pole και την πρώτη μου νίκη. Η περόνη του δεξιού μου ποδιού είναι καλύτερα, όχι 100% έτοιμη αλλά έχει βελτιωθεί. Στο Κατάρ είχα πάρει παυσίπονα, ενώ εδώ θέλω να αγωνιστώ χωρίς αυτά".

 

Μετά την καταπληκτική του μάχη με τον Marquez στον πρώτο γύρο του Πρωταθλήματος, ο Valentino Rossi ήταν ο επόμενος που μίλησε: "Είμαι χαρούμενος με το Κατάρ, αλλά εδώ πέρυσι ήταν ένας από τους πιο δύσκολους αγώνες. Πρέπει να οδηγήσουμε στο μέγιστο. Η πίστα είναι μεγάλη και πολύ δύσκολη".

 

Εν τω μεταξύ, ο Nicky Hayden ανυπομονεί για τον πρώτο εντός έδρας αγώνα του με την ομάδα του Aspar. "Ήμασταν στους δέκα καλύτερους στο Κατάρ, αλλά έπεσαν αρκετοί αναβάτες. Εδώ είναι πολύ ιδιαίτερα τα πράγματα, με τους οπαδούς μας κτλ κι εύχομαι αυτό να μας δώσει ένα επιπλέον κίνητρο. Οι εγκαταστάσεις είναι εκπληκτικές και οι Αμερικανοί πρέπει να είναι υπερήφανοι γι' αυτές. Φέτος θεωρώ ότι ο θόρυβος γύρω από το GP, είναι μεγαλύτερος".

 

Ο Bradley Smith, στη δεύτερή του σεζόν στη μεγάλη κατηγορία, πήρε τους πρώτους του βαθμούς (στη μεγάλη κατηγορία) στο Τέξας πέρυσι κι ελπίζει να κάνει μια δυνατή εμφάνιση την Κυριακή, μετά την πτώση του στον προηγούμενο γύρο του Κατάρ. "Το Κατάρ ήταν καλό για εμένα, τουλάχιστον για τους 18 γύρους που έμεινα πάνω στη μοτοσυκλέτα. Έμαθα πολλά. Γνωρίζω ότι το Austin θα είναι δύσκολο, ωστόσο έχω ένα καλό σύνολο και στόχος μου είναι να μείνω όσο πιο κοντά γίνεται στις εργοστασιακές Yamaha".

 

Στο άκουσμα της είδησης ότι ο Edwards κρεμάει την αγωνιστική του φόρμα, δεν έλειψαν τα σχόλια από τους συναθλητές του. "Λυπάμαι πολύ για την αποχώρηση του Colin, καθώς είναι ένας από τους καλύτερούς μου φίλους στο paddock. Είναι καταπληκτικός άνθρωπος και καταπληκτικός αναβάτης", σχολίασε ο Valentino Rossi.

 

Ο Marquez δήλωσε με το γνωστό του χαμόγελο: Colin ήταν ένας υψηλού επιπέδου αναβάτης, όταν εγώ ήμουν δυο χρονών! Εύχομαι να μπορέσω να οδηγώ για τόσο διάστημα όσο εκείνος και πιστεύω ότι πρέπει να είναι πολύ υπερήφανος για την καριέρα του".

 

Τέλος, ο συμπατριώτης του Nicky Hayden ολοκλήρωσε τα ωραία σχόλια, λέγοντας: "Πάντα τον κοιτάω και τον θαυμάζω για την ενέργεια που έχει μετά τα τόσα χιλιόμετρα και τα τόσα χρόνια καριέρας. Είναι κρίμα να χάνεις έναν συμπατριώτη σου από το άθλημα. Ελπίζω να είναι άνετος μέχρι το τέλος της σεζόν και να μην μας πιέζει πολύ κι εμάς!"

 

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Χαρούμενος με την επιστροφή Schwantz!

« Προηγούμενο άρθρο

Ανασύνταξη για Smith

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα