• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αργεντινή: Συνέντευξη Τύπου!
Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών!
Νέα 25/04/2014 - 09:51

Στη χτεσινοβραδινή συνέντευξη τύπου στην πίστα της Αργεντινής, οι αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας, Marc Marquez, Valentino Rossi, Andrea Dovizioso, Stefan Bradl και Bradley Smith είχαν δίπλα τους τον Αργεντινό άσο Sebas Porto, ο οποίος θα κάνει έκτακτη συμμετοχή στον αγώνα της Moto2.

 

Με τον αέρα που του δίνουν οι δυο συνεχόμενες νίκες του σε Κατάρ και Τέξας, ο Marquez ήταν ο πρώτος που απευθύνθηκε στους παρευρισκομένους δημοσιογράφους. "Πιστεύω ότι θα είναι ένα ενδιαφέρον Σ/Κ εδώ, καθώς η πίστα είναι καινούργια για όλους", σχολίασε ο Ισπανός. "Πρέπει να δουλέψουμε λίγο πιο σκληρά απ' ότι συνήθως, για να βρούμε τις ιδανικές γραμμές και το κατάλληλο στήσιμο γι' αυτήν την πίστα. Ακόμα δεν μπορώ να τρέξω, αλλά πάνω στη μοτοσυκλέτα το πόδι μου δεν με ενοχλεί καθόλου".

 

Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Valentino Rossi, είναι ο μόνος από τους οδηγούς της μεγάλης κατηγορίας που έχει προηγούμενη εμπειρία στην Αργεντινή. Το 1998 και το 1999 είχε αγωνιστεί στην πίστα του Buenos Aires, μια αρκετά διαφορετική πίστα από την Termas de Rio Hondo που βρίσκεται πάνω από 1000 χλμ μακριά από την πρωτεύουσα της χώρας.

 

"Έχω εμπειρίες από τη Ν. Αμερική. Αρκετές από τη Βραζιλία αλλά και αξέχαστες στιγμές το 1998 και 1999 στο Buenos Aires. Η πίστα είναι καινούργια αλλά είναι καλή για μοτοσυκλέτες. Η πρώτη μου εντύπωση είναι καλή και θεωρώ ότι θα είναι μια διασκεδαστική πίστα για οδήγηση", δήλωσε ο Ιταλός θρύλος.

 

Μετά το πρώτο βάθρο που εξασφάλισε για την ομάδα της Ducati από το 2012, ο Andrea Dovizioso θέλει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και στην Αργεντινή: "Το βάθρο στο Τέξας ήταν καλό για πολλούς λόγους. Προφανώς είναι καταπληκτικό για έναν αναβάτη να είναι πάνω εκεί, αλλά παράλληλα αποτελεί και επιβράβευση για όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν σκληρά στο παρασκήνιο. Δεν ένοιωθα καλά στο Austin και το ότι ανέβηκα στο βάθρο ήταν σπουδαίο συναίσθημα. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα οδηγήσω εδώ, στην καινούργια αυτή πίστα".

 

Ένας από τους μόλις τέσσερεις αναβάτες που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν για δυο ημέρες την πίστα της Αργεντινής πέρυσι, ο Stefan Bradl, δήλωσε: "Δεν ξέρω αν αυτό θα αποτελέσει ουσιαστικό πλεονέκτημα, καθώς οι συνθήκες για το τεστ τότε δεν ήταν ιδανικές. Οι άλλοι θα μας φτάσουν πολύ γρήγορα. Μ' αρέσει η πίστα και η δομή της είναι καλή. Θα είναι απαιτητική για τα ελαστικά και πιστεύω ότι οι διαφορές των αναβατών θα είναι μικρές. Περιμένω να γίνει ένας πολύ καλός αγώνας!"

 

Ο Bradley Smith προέρχεται από έναν πολύ καλό αγώνα στο Τέξας της Αμερικής, όταν και κατάφερε να πάρει την καλύτερή του θέση σε αγώνα της μεγάλης κατηγορίας! "Πέρυσι στο Austin είχα δυσκολευτεί αρκετά κι έτσι ήταν πολύ ευχάριστο το αποτέλεσμα για εμένα φέτος, αν και θεωρώ ότι είχα τις δυνατότητες να χτυπήσω μια θέση στο βάθρο", σχολίασε ο Βρετανός, ο οποίος ήταν η καλύτερη Yamaha στο γύρο της Αμερικής! "Πήρα μια γεύση της πίστας εδώ πάνω σ' ένα scooter κι έτσι ανυπομονώ να μπω σ' αυτήν με μια MotoGP μοτοσυκλέτα".

 

Ο Αργεντινός Porto, ο οποίος θα αγωνιστεί με μοτοσυκλέτα της Kalex στη μεσαία κατηγορία του Πρωταθλήματος, ήταν ενθουσιασμένος με την επιστροφή της πατρίδας του στο ημερολόγιο αγώνων! "Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ, μιας κι έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που ήμουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Θα βάλω τα δυνατά μου για τους φιλάθλους, που είναι ενθουσιασμένοι με την επιστροφή του MotoGP στην πατρίδα μας. Έχουν περάσει 15 χρόνια από την τελευταία φορά και το επίπεδο εν τω μεταξύ έχει ανέβει πολύ. Ελπίζω να παρουσιαστώ σε καλή κατάσταση".

 

Επόμενο άρθρο »

Brivio: Δεν έχουμε επαφές με Pedrosa!

« Προηγούμενο άρθρο

Αργεντινή: Οι αριθμοί!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα