• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Bridgestone επιμένει...
Παρά τη φθορά, τα ελαστικά είναι ταιριαστά!
Νέα 26/04/2014 - 00:50

Την ώρα που αρκετοί οδηγοί εκφράζουν την ανησυχία τους για τη γρήγορη πτώση στην απόδοση του πίσω ελαστικού, η Bridgestone επιμένει ότι τα ελαστικά της "... ταιριάζουν στις ιδιαιτερότητες της πίστας"  και θα βγάλουν τον αγώνα, διάρκειας 25 γύρων.

 

Οι μνήμες από το φιάσκο του περσινού γύρου στο Phillip Island είναι νωπές και πολλοί είναι αυτοί που εκφράζουν φόβους για την υψηλή φθορά που παρουσιάζει το πίσω ελαστικό σε μια πίστα που αποδεικνύεται ότι καταπονεί πάρα πολύ τα λάστιχα.

 

"Έχω πολλά προβλήματα με τα ελαστικά. Τόσο με το μαλακό, όσο και με το μεσαίο. Νομίζω ότι είναι αδύνατον να χρησιμοποιηθούν στον αγώνα, διότι μετά από πέντε γύρους διαλύονται", σχολίασε ο Iannone, ενώνοντας τη φωνή του με αυτές των Rossi, Lorenzo κτλ.

 

Εδώ να σημειώσουμε ότι η φθορά των ελαστικών γίνεται μεγαλύτερη με τη πολλή σκόνη που έχει η πίστα, κάτι που όμως θα βελτιωθεί όσο περνάει ο καιρός.

 

"Οι συνθήκες ήταν όπως τις περιμέναμε σήμερα, με την άμμο στην πίστα να προκαλεί μεγάλη φθορά στο πίσω ελαστικό και χαμηλά επίπεδα πρόσφυσης", σχολίασε ο Shinji Aoki, ο υπεύθυνος του Τμήματος Εξέλιξης των Αγωνιστικών ελαστικών της εταιρείας.

 

"Ξέρουμε όμως ότι οι συνθήκες εδώ, στην πίστα της Αργεντινής, θα βελτιώνονται περισσότερο από διαδικασία σε διαδικασία. Στις ΕΔ2 η πίστα έδειξε σημάδια βελτίωσης, κάτι που μεταφράστηκε σε καλύτερα επίπεδα πρόσφυσης και χαμηλότερους χρόνους από τους οδηγούς".

 

"Σήμερα χρησιμοποιήθηκαν όλα τα πίσω σλικ ελαστικά και τα μεσαία και μαλακά μπροστινά. Τα ελαστικά μας αυτό το Σ/Κ δείχνουν να είναι ταιριαστά σε μια πίστα που αποτελεί πρόκληση γι' αυτά".

 

Επόμενο άρθρο »

Dovi: Την έζησα έντονα!

« Προηγούμενο άρθρο

Pedrosa: Καλή ημέρα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα