• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Βρήκαμε που ήταν το πρόβλημα!
Από εδώ και στο εξής θα δουλεύουμε με το μαλακό ελαστικό
Νέα 15/05/2014 - 12:49

Το τεστ που έγινε στην πίστα της Jerez - την Δευτέρα μετά τον αγώνα - ήταν καθοριστικής σημασίας για τον Jorge Lorenzo, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνειδητοποιήσει ότι έκανε λάθος επιλογή στον αγώνα.

 

Μετά το βάθρο στην Αργεντινή, ο Lorenzo ήθελε να πανηγυρίσει τα 200 του GP και τα 27α γενέθλιά του με μια θέση στο βάθρο του εντός έδρας αγώνα του, ωστόσο η λάθος επιλογή πίσω ελαστικού στον αγώνα - φόρεσε την πιο σκληρή επιλογή των εργοστασίων, τη μεσαία γόμα - δεν του επέτρεψε να κάνει την επιθυμία του πραγματικότητα.

 

Να θυμίσουμε ότι όλοι εργοστασιακοί αναβάτες - πλην των Bradley Smith και Alvaro Bautista - χρησιμοποίησαν το μεσαίο πίσω ελαστικό, ωστόσο ο Jorge παρουσιάζεται βέβαιος ότι θα τα πάει πολύ καλύτερα με το μαλακό και μ' αυτό θα δουλέψει στο γύρο του Le Mans.

 

"Μετά το αποτέλεσμα της Jerez και αφού αναλύσαμε τα δεδομένα από το τεστ, πήραμε καλή πληροφόρηση. Την Δευτέρα στο τεστ καταλάβαμε ποιό ήταν το λάθος μας στον αγώνα", εξήγησε ο Ισπανός άσος.

 

"Είδαμε ότι με το μαλακό ελαστικό είμαστε πολύ πιο άνετα, σε σχέση με το πιο σκληρό, και από εδώ και πέρα μ' αυτό θα δουλεύουμε. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε πιο σταθερή τη μοτοσυκλέτα με το μαλακό και να τη βελτιώσουμε για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα".

 

"Το Le Mans είναι η επόμενη πίστα και η επόμενη ευκαιρία για εμάς. Ο καιρός θα παίξει σημαντικό ρόλο κι εκεί συνήθως έχει πιο κρύο. Η άσφαλτος μπορεί να γλιστράει, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα ανταπεξέλθουμε και θα πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα", πρόσθεσε.

 

Η πτώση στο Κατάρ και η βιαστική του εκκίνηση στο Τέξας, έχουν ως αποτέλεσμα ο Lorenzo να είναι 65 ολόκληρους βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο και 26 από τον ομόσταυλό του.

 

"Για την ώρα σκέφτομαι τον κάθε αγώνα ξεχωριστά και όχι το Πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι θα έχω καλύτερο ρυθμό στην Γαλλία. Έχω κερδίσει στο Le Mans και μου αρέσει η πίστα".

 

Στην περσινή καταπληκτική του χρονιά, ο αγώνας στο Le Mans ήταν μια παρένθεση για τον Ισπανό, ο οποίος πήρε μόλις την έβδομη θέση. Αντιθέτως έχει κερδίσει στη γαλλική πίστα το 2009, το 2010 και το 2012.

 

Επόμενο άρθρο »

Le Mans: Οι αριθμοί!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Πρώτος στόχος η 1η σειρά!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα