• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Να μειωθεί το βάρος των μοτοσυκλετών!
Αυτό ζητούν οι αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας
Νέα 15/05/2014 - 22:47

Το βάρος των μοτοσυκλετών της μεγάλης κατηγορίας σταδιακά αυξάνεται και από τα 145 κιλά που ήταν - όταν ξεκίνησε η τετράχρονη εποχή του MotoGP το 2002 - έχει φτάσει σήμερα στα 160!

 

Την προηγούμενη εβδομάδα τόσο ο Dani Pedrosa, όσο και ο Stefan Bradl έκαναν επέμβαση για να διορθώσουν το πρόβλημα arm pump που αντιμετώπιζαν.

 

Το βάρος των μοτοσυκλετών μπορεί να μην είναι το μόνο που οδηγεί σε τέτοιου είδους προβλήματα, ωστόσο όπως αποκάλυψε ο Valentino Rossi στη συνέντευξη τύπου πριν το γύρο στο Le Mans, οι αναβάτες έχουν ήδη συζητήσει το ενδεχόμενο να μειωθεί το βάρος των μοτοσυκλετών.

 

"Πολλοί έχουν πλέον τέτοιου είδους πρόβλημα (σ.σ. arm pump), αλλά το ίδιο συνέβαινε και στο παρελθόν με πιο ελαφριές μοτοσυκλέτες, όπως και στην Moto2. Το βάρος λοιπόν δεν είναι ο βασικός παράγοντας, αλλά οπωσδήποτε δεν βοηθάει κιόλας", σχολίασε ο Vale.

 

"Είναι καλή ιδέα να μειωθεί το βάρος. Το έχουμε συζητήσει και με άλλους αναβάτες στην Επιτροπή Ασφαλείας και πιστεύουμε ότι με τη μείωση του βάρους θα ελαττωθούν και τα πολλά προβλήματα με τα φρένα που έχουμε. Το αυξημένο βάρος δεν βοηθά τα φρένα, ούτε το arm pump".

 

Ένας παράγοντας που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη, είναι ότι για να επιτευχθεί μικρότερο βάρος θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν και πιο ακριβά, ελαφρύτερα υλικά κατασκευής που φυσικά αυξάνει το κόστος...

 

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Δεν σκέφτηκα τα χρήματα!

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Rossi συμβουλεύει τον Marquez!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα