• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Η Καταλονία στο επίκεντρο!
Marquez και Lorenzo θα λύσουν τις διαφορές τους εντός έδρας!
Νέα 10/06/2014 - 12:23

Το Mugello, ο προηγούμενος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλετών, είχε σπουδαίο ενδιαφέρον! Ο Valentino Rossi έγινε αντικείμενο λατρείας από χιλιάδες οπαδούς του στο βάθρο, στην 300ή του συμμετοχή σε GP, ενώ και οι Marc Marquez και Jorge Lorenzo μας πρόσφεραν πλούσιο θέαμα με τη μονομαχία τους μέσα στην πίστα!

 

Αξιομνημόνευτη η μάχη τους, με νικητή και πάλι - για έκτη φορά φέτος - τον Marc Marquez, ο οποίος έχει το απόλυτο σε pole positions, νίκες και φυσικά βαθμούς - 150 - στο βαθμολογικό πίνακα! Στην Ιταλία, ο Marquez και οι μηχανικοί του αποφάσισαν να «μακρύνουν» την έκτη ταχύτητα της μοτοσυκλέτας τους, κάτι που του έδωσε το κάτι παραπάνω στη μεγάλη ευθεία και εν τέλει τη νίκη.

 

Ο Jorge Lorenzo έδειξε ότι βρήκε τον παλιό καλό του εαυτό και περιμένουμε με αγωνία τον Ισπανό περισσότερο δυνατό μέσα στην πατρίδα του. Ο Lorenzo νοιώθει ήδη καλύτερα από πλευράς φυσικής κατάστασης, ενώ έστω και αργά έχει προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της μοτοσυκλέτας και των ελαστικών. Από την πλευρά του, ο Valentino Rossi δεν κατάφερε να πάρει μέρος στη σπουδαία μάχη για την πρώτη θέση στο Mugello, κάτι που θέλει να κάνει στην πίστα της Καταλονίας αυτό το Σ/Κ!

 

Ο Dani Pedrosa ήταν τέταρτος, συνεχίζοντας να αντιμετωπίζει - απρόσμενα - πρόβλημα με το εγχειρισμένο του χέρι (arm pump) κι ελπίζει στην Καταλονία να είναι 100% έτοιμος, ώστε να παλέψει και αυτός για τη νίκη! Δυνατά θέλει να συνεχίσει μέσα στην πατρίδα του και ο Pol Espargaro, ο οποίος μετά το Le Mans αποτελεί έναν υπολογίσιμο αντίπαλο, διεκδικώντας και παίρνοντας θέσεις μέσα στην πεντάδα. Όσο για τον αδερφό του; Ο Aleix περιέγραψε το Mugello ως το χειρότερό του αγώνα φέτος.

 

Στις Ducati, οι Andrea Dovizioso και Andrea Iannone θα θέλουν να πετύχουν κάτι καλύτερο από την έκτη κι έβδομη θέση αντίστοιχα στην Ιταλία. Από την πλευρά του ο Bradley Smith ήταν ενοχλημένος με τη λάθος επιλογή  μπροστινού ελαστικού στο Mugello. Ο Stefan Bradl ήταν άτυχος, καθώς είχε δυο θεαματικές πτώσεις την Κυριακή: την πρώτη στο ζέσταμα και τη δεύτερη όταν πέφτοντας ο Cal Crutchlow, η μοτοσυκλέτα του Βρετανού παρέσυρε τον Γερμανό άσο της LCR Honda.

 

Την περασμένη χρονιά, ο Dani Pedrosa ήταν εξαιρετικός στις κατατακτήριες δοκιμές, σπάζοντας το ρεκόρ του Casey Stoner που κρατούσε για πέντε χρόνια! Από τότε όμως, ο Ισπανός βετεράνος οδηγός του HRC, δεν έχει καταφέρει να βρεθεί στην pole position. Στον αγώνα, ο μεγάλος νικητής ήταν ο Jorge Lorenzo, για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα μετά το Mugello.

 

Πλέον το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα επιστρέφει στην Καταλονία, για 23ο συνεχόμενο έτος, με το πρώτο GP (500cc) να διεξάγεται το 1992. Εκείνη τη χρονιά, ο μετέπειτα Παγκόσμιος Πρωταθλητής Wayne Rainey κέρδιζε τον Mick Doohan για μόλις 57 χιλιοστά του δευτερολέπτου!

 

Στο σήμερα, αν ο Marc Marquez καταφέρει και κερδίσει στην Καταλονία, θα γίνει ο πιο μικρός σε ηλικία αναβάτης (21χρ και 118 ημερών) που θα κερδίζει εφτά συνεχόμενους αγώνες στη μεγάλη κατηγορία. Αν τα καταφέρει, θα πάρει το σχετικό ρεκόρ που κατέχει ο Valentino Rossi! Πάντως είμαστε βέβαιοι ότι οι Lorenzo, Rossi και Pedrosa θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να τον σταματήσουν! Θα τα καταφέρουν; Αυτή την Κυριακή θα το μάθουμε!

 

Επόμενο άρθρο »

Vid: Οι Έλληνες στο GP του Mugello

« Προηγούμενο άρθρο

Vid: Τρίπολη 2ος αγώνας Π.Π.Τ.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα