• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ - APRILIA RSV4 FACTORY
Νέα Αγοράς 03/05/2009 - 11:54
Το APRILIA RSV4 FACTORY κερδίζει τον τίτλο της ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ σε 12 ευρωπαϊκές χώρες

Το Aprilia RSV4 FACTORY, η μοτοσυκλέτα που κάνει αίσθηση στο κόσμο της μοτοσυκλέτας, τόσο με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της όσο και με την μέχρι τώρα απόδοση της στους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbikes, ανακηρύσσεται η ΚΑΛΥΤΕΡΗ SUPERSPORT ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ για το 2009. Η απονομή των βραβείων έγινε κατά την διάρκεια του αγώνα SBK στη Monza.

 Ήταν το κατάλληλο σημείο και η κατάλληλη χρονική στιγμή για να γιορτάσει η Aprilia και το RSV4 FACTORY άλλη μία επιτυχία, αποτέλεσμα της ψηφοφορίας μεταξύ 12 έγκριτων και έγκυρων μοτοσυκλετιστικών περιοδικών. Οι αναγνώστες των περιοδικών, από 12 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, ψήφισαν το Aprilia RSV4 Factory ως την καλύτερη Supersportμοτοσυκλέτα, διάκριση σε μια κατηγορία με το μεγαλύτερο γόητρο και τον σκληρότερο ανταγωνισμό, αφού όλοι οι κατασκευαστές συμμετέχουν με τα κορυφαία μοντέλα τους.

Ο ίδιος ο Max Biaggi παρέλαβε το βραβείο, σηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο την μεγάλη του επιστροφή στα Superbikes. Παρόντες για το Piaggio Group ήταν ο Leo Francesco Mercanti, διευθυντής του τμήματος Ανάπτυξης και του Αγωνιστικού Τμήματος, και ο Giampero Sacchi, διευθυντής Τεχνικού αγωνιστικού τμήματος.

Για το νέο μοντέλο της APRILIA που διακρίνεται για την τεχνολογία αιχμής, το βραβείο αποτελεί μια ακόμα διεθνή επιτυχία και αναγνώριση. Μια εβδομάδα πριν τον αγώνα στη Μonza, το RSV4 Factory που σχεδιάστηκε από το Aprilia Design Center που διευθύνει ο Miguel Galluzzi, κέρδισε το βραβείο καλύτερηςσχεδίασης από το μηνιαίο περιοδικό Motociclismo, για τις επιθετικές αλλά ταυτόχρονα κομψές γραμμές του.

Ανάμεσα στις πολλές διακρίσεις που έχει λάβει το RSV4 Factory, είναι και ο τίτλος Μοτοσυκλέτα της Χρονιάς 2009 από το γερμανικό περιοδικό Motorrad, μετά από ψηφοφορία που συμμετείχαν 30.000 αναγνώστες του.

Το RSV4 Factory είναι μια αγωνιστική μοτοσυκλέτα παραγωγής, που ακολουθεί το δικό της πρωτοποριακό δρόμο τόσο σε τεχνολογικό όσο και σε σχεδιαστικό επίπεδο. Ο στενός V4 κινητήρας, η χρήση προηγμένης τεχνολογίας και το εξαιρετικά ελαφρύ και συμπαγές πλαίσιο είναι μερικά από τα στοιχεία που κάνουν την μοτοσυκλέτα μοναδική.

Ο κινητήρας του RSV4 Factory είναι ο πιο καινοτόμος, ισχυρός και τεχνολογικά προηγμένος κινητήρας που έχει ποτέ σχεδιάσει και κατασκευάσει η Aprilia. Εξαιρετικά μικρός σε διαστάσεις και βάρος, ο V4 των 999,6cc αποδίδει 180 ίππους. Οι πιο ευφυείς τεχνολογικά λύσεις, σε συνδυασμό με τα ανώτερης ποιότητας υλικά και τα πιο προηγμένα ηλεκτρονικά, χρησιμοποιήθηκαν για να επιτευχθεί ο αρχικός στόχος της Aprilia: η μέγιστη ιπποδύναμη.

Το RSV4 δημιουργήθηκε σε στενή συνεργασία με το Αγωνιστικό Τμήμα της Aprilia, το οποίο μετράει 33 παγκόσμια πρωταθλήματα και 259 νίκες σε αγώνες παγκοσμίων πρωταθλημάτων σε αγώνες ταχύτητας. Το RSV4 Factory ενσωματώνει όλη την αγωνιστική τεχνολογία του σήμερα όπως η ρυθμιζόμενη γεωμετρία της μοτοσυκλέτας, ακριβώς όπως και στις αγωνιστικές.

 Το Aprilia RSV4 Factory είναι η πιο ολοκληρωμένη Superbike race ready μοτοσυκλέτα στην αγορά, έτοιμη για όποιον θέλει να ανακαλύψει τις ικανότητες και τα όρια του στην πίστα, με την καλύτερη μοτοσυκλέτα παραγωγής.

Την πίστα των Σερρών επέλεξε η Piaggio Hellas για να παρουσιάσει το RSV4 στον τύπο για πρώτη φορά επί ελληνικού εδάφους. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη στις 20/5/2009.

Με την ευκαιρία της βράβευσης του RSV4 Factory η Aprilia παρέλαβε και τα βραβεία για άλλες μοτοσυκλέτες της που θριάμβευσαν σε ψηφοφορίες:

Το περιοδικό Motociclismo, ανέδειξε το Aprilia RS 125 ως το πιο δημοφιλές race replica στα 125cc, ενώ το περιοδικό InMoto :

Το Aprilia RS125 ως το καλύτερο 125cc της χρονιάς 2009,
Το Aprilia RS50 ως το καλύτερο 50άρι
Το RXV 4.5/5.5 ως το καλύτερο enduro

Επόμενο άρθρο »

Η φόρμα του Randy de Puniet - Revit TT

« Προηγούμενο άρθρο

GILERA RUNNER SP 50 Simoncelli edition

Χορηγοί